EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland





Hønsekødsuppe

Antal: 1 Portion

Ret : Suppe

Ingrediens : Andet Fjerkræ

Indsendt : 2002-08-24

Hønsekødsuppe 4 Hønsekødsuppe 1 Hønsekødsuppe 2 Hønsekødsuppe 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2-2½ kg.høne
2-2½ l.vand
300 g.gulerødder
300 g.selleri
300 g.porrer
 suppevisk
 salt
 


Tilbehør:
Kød og melboller
Forklaring:

Fjern Indmaden fra hønen og kom den i en stor gryde, evt. sammen med et kraftben. Hæld vand over så det dækker. Bring suppen på kogepunktet og skum.

Læg suppevisk og de hele rensede urter i gryden undtagen porrerne. Tilsæt salt og læg låg på og dæmp varmen.

Tag grøntsagerne op efterhånden som de er møre.

Kog hønen til den er mør,1½-2½ time,afhængigt af størelsen. Mærk ved låret.


Tag hønen op når den er mør og fjern suppevisken. Si suppen og skum overflødigt fedt af.

Skær de rensede porrer i skiver,og kog dem på suppen i ca 10 minutter. Skær urterne i terninger og varm dem i suppen.

Smag til med salt.

Varm kød og melboller i suppen. Suppen må herefter ikke koge.



Andre brugere har også læst:


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.6 (41 stemmer)

Opskriften er vist 55656 gange,
og udskrevet 2435 gange.

Kilde  -  2007-06-04 20:50:19
"God Mad, let at lave" husholdningslærerforeningens kogebog, Lademann

Kefas  -  2010-01-10 14:17:45
Hvor får man en ordentlig suppehøne fra? Supermarkederne har dem ikke - de mumler noget om salmonella. De invaliderede burhøns på 13-1500 g. som nogle butikker tillader sig at kalde suppehøns, burde politianmeldes. Det er æg-høns, der er blevet for gamle! Men altså: hvor finder man en god suppehøne - New Hampshire f.eks.? På en gårdbutik?

Birgitte Madsen  -  2011-02-01 22:20:17
Jeg kunne ikke ha' sagt det bedre end Kefas; suppehønerne når ikke kølediskene i supermarkederne. Desværre er løsningen nok gårdbutikkerne, og det er også fint nok, hvis man ejer en bil.

Birgitte Madsen  -  2011-02-01 22:30:03
Jeg tilbereder boller til suppe i særskilte gryder, da suppen ellers vil blive ødelagt i smag og klarhed under opkogningen.

MigNick  -  2011-10-15 15:20:34
Hvis i er i nærheden af Kolding er her et supermarked, Liva, som har de rigtige store suppehøns. Er lige ved at koge en sf dem.

  -  2011-11-15 12:46:12
Man kan ikke bruge en høne! Jeg kan jo ikke bare hugge hovedet af den! Det syndt!

linda christoffersen  -  2012-10-26 04:23:58
dette er gude spise så lækker og nem at lave alle elsker det, suppehøns er lette at få i supermarkerne i år 25-10-2012.<3

  -  2012-11-25 15:29:02
Nammenam og alt det der. Men jeg er altså en neanderthaler i et køkken, så forklar venligst hvad suppevisk er..er det a'la bouillon

Kok  -  2014-02-07 09:07:26
Er der en god gammeldags slagter, i jeres by, kan han nemt skaffe en stor god suppehøne på omk de 3 kg. Bor i omk Odense, er der den bedste slagter i på strandvejen , ved hasmark .

Tove Schatvet-Riisager  -  2014-04-05 19:38:21
Opskriften er UDMÆRKET! blot vi lige får en genopfriskende præcision af hvilke urter en suppevisk består af, så vi slipper at lede efter det andetsteds. Jeg bor i Norge, her aner man ikke hvad dette er for en ret - måske frk. Jensens kogebog havde en god opskrift i sin tid? HØNS, hvor man får dem? tager kontakt med en via internetside. Det er "butikken" i dag om vi ønsker os noget "gammeldags" eller "anderledes" mad :-)