Opskrift på Sur/sød sovs med billede Alletiders Kogebog

      Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Ugemadplan

      Ugens opskrifter



      Brugerservice

      Debat forum

      Teknik

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      Links















Sur/sød sovs

Antal: 4 Pers.

Ret : Saucer

Ingrediens : Diverse flydende produkter

Oprindelsesland : Ukendt oprindelsesland

Indsendt : 2002-08-20

Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  


Ingredienser:
1 lille stykke frisk ingefær
1 fedhvidløg
1 spsk.olie
1/2 koptomatketchup
1/2 kopoksebouillon
3 spsk.vineddike
3 spsk.sojasauce
3 spsk.risvin eller sherry
3 spsk.sukker
1 tsk.salt
1 spsk.maizenamel
 chilisauce, tabascosauce eller Sambal Oelek efter smag
 


Forklaring:

Ingefæren skrælles, hvidløgsfedet pilles, og begge dele hakkes fint. Olien varmes op i en kasserolle, og heri svitses hvidløg og ingefær et øjeblik.

Derefter tilsættes tomatketchup, oksebouillon, vineddike, sojasauce, risvin eller sherry, sukker og salt, og blandingen bringes i kog.

Rør maizenamelet ud i en smule koldt vand og jævn saucen, som til sidst krydres med nogle få dråber Chilisauce, Tabascosauce eller Sambal Oelek.

Tips:

I stedet for tomatketchup kan anvendes mos fra f.eks. Mango, blommer, abrikoser eller Lychee.

Saucen kan holde sig længe i køleskab, bare der er låg på.




Andre brugere har også læst:                         Andre brugere har også læst:                         Andre brugere har også læst:






Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.2 (18 stemmer)

Opskriften er vist 44268 gange,
og udskrevet 1367 gange.



RbA  -  2011-12-24 19:00:07
Utrolig salt... næsten uspiselig

Mikkel  -  2013-07-03 16:10:07
hvilken slags vineddike anvendes? Rødvin, hvidvin, sherry?