EmediateAd

      Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Indsend opskrift

      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Hårdkogt æg ( Hårdkogte æg )

Antal: 1 Portion

Ret : Grundopskrifter

Ingrediens : Æg

Oprindelsesland : Ukendt oprindelsesland

Indsendt : 2002-08-19

Hårdkogt æg ( Hårdkogte æg ) 4 Hårdkogt æg ( Hårdkogte æg ) 1 Hårdkogt æg ( Hårdkogte æg ) 2 Hårdkogt æg ( Hårdkogte æg ) 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 æg
4 dl.vand
 
Forklaring:

Vandet skal næsten koge, men uden at boble. Ægget lægges på en ske og puttes i gryden. Kog i ca. 8 minutter.



Andre brugere har også læst:


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8 (115 stemmer)

Opskriften er vist 127528 gange,
og udskrevet 299 gange.

anonym  -  0000-00-00 00:00:00
det er en nem opskrift

solvang14  -  0000-00-00 00:00:00
Tilsæt lidt salt i vandet og de er nemmere at pille

  -  0000-00-00 00:00:00
SMAGER SOM HÅRDKOGT ÆG

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Prik hul i skallen inden du lægger ægget i det kogende vand, så knækker det ikke så nemt.

gitte  -  0000-00-00 00:00:00
skal der låg på gryden ??

sara  -  2007-02-05 00:13:48
Tilsæt en tandstik i vandet og de er nemmere at pille

Valrin  -  2007-09-09 23:30:09
Gitte: ja det skal der :) Ligesom kartoffler, så vandet ikke fordamper :)

Stina  -  2007-10-05 09:15:23
en tandstik?

Muhammed  -  2008-03-06 17:48:16
Prop en smul af den pizzakrydderi ned i vand, og den æg smage bedder.

Katrine  -  2008-05-26 08:28:31
Hvis man vil koge flere æg ad gangen, skal man så bare gange vandet op, med hvor mange æg man vil koge?

Tobias  -  2008-07-18 00:36:06
Jeg er enig med muhammed. Tror hans pizzaria er top dollar!

  -  2008-08-01 12:24:44
Nej du skal bruge samme mængde vand lige meget hvor mange æg...Men de skal selfølgelig være i vand..

Stine  -  2008-11-21 20:54:23
Når æggene har kogt, kan det varme vand hældes fra og der hældes koldt vand over æggene indtil de er helt kolde - på den måde er de meget nemme at pille :)

ghkj  -  2008-12-03 19:32:27
Kan de fryses? Evt med pizza??

  -  2009-01-15 02:56:21
hvis de ikke stilles under koldt vand efter 8 minutter koger de også videre

Jætte  -  2009-03-05 15:03:16
Tegn små tegninger med sprittusch på æggene inden de koges, så har de små tegning, når de er kogt. Et hit i børnenes madpakke. Du kan også koge æggene med en lille smule makral i tomat i vandet... og tilsæt en lille smule karse og noget agurkesalat i de purrerede skaller når de er kogt. Kom lidt af det afkogte makralvand i også - og kom det over æggene på rugbrød som en fetfattig mayonaise.

  -  2009-06-02 18:53:20
Ja, det er nemt da.. men tiden slog ikke til. Mine æg var stadig bløde inde i midten.

Julemanden  -  2009-08-08 15:09:21
Salt i vandet har på ingen måde nogen effekt .. og en tandstik i vandet får du mig ikke til og prøve

Elisabeth  -  2009-10-12 12:34:14
Skal æggene have længere tid hvis man Fx. laver to æg

Maria  -  2009-11-19 14:30:15
Jeg mener at det er 10 minutter ægget skal koges hvis den skal være godt hårdkogt!

Skoredreng  -  2010-02-06 08:53:11
Tja.. Man kunne nu også bare smide lortet ned i vandet, og komme tilbage efter 20min, så er de sikker på de er færdige.

Christina  -  2010-02-07 18:14:40
Det kan da umuligt være særlig sundt at spise et æg som man har malet med sprittusch?

  -  2010-02-18 10:51:29
hvordan får man skallen af uden at æget går istykker

susetsuset  -  2010-03-15 14:29:13
Friske nylagte æg, skal have lidt mere kogetid, end dem der er "ældre", selv om det er inden for brugstiden!!

Top Dollar æg  -  2010-03-27 22:51:03
Ti point til kommentarerne!

  -  2010-06-12 13:16:53
Hej, det med tandstikker/tændstikker - min erfaring er, at hvis æggene knækker under kogningen, kan et par tÆndstikker i vandet forhindre at hviden løber ud.

  -  2010-08-18 22:26:34
Tilsæt lidt salt og lidt eddike(nemmer at pille,samt rent gryden)

  -  2010-09-03 19:46:30
Der skal naturligvis tegnes på SKALLEN! ikke på selve ægget...og man spiser jo ikke skallen... Skal der puttes tændstikker i vandet, så knæk svovlet af, da svovl er giftigt. Æggene skal ikke koge længere, bare fordi der er flere... hvert æg får jo lige meget kog, uanset hvor mange der er i gryden... Krydderier i vandet er spild af krydderi...det trænger ikke gennem skallen...

  -  2011-04-08 11:37:40
Salt i vandet er ikke for, at det skal blive lettere at pille, men for at det ikke skal revne.

  -  2011-06-14 16:04:24
Første gang jeg kogte et æg efter denne opskrift, kogte jeg det i 8 min. - Det var blødkogt. Derefter prøvede jeg et nyt æg i 10 min. og det var stadig ikke helt hårdkogt :-( Kan det virkelig passe at det skal have mere end 10 min.??

anonym  -  2011-07-16 14:10:12
Man kan koge vandet op på fuldt blus, komme æggene i og skrue ned på halvt i et par minutter og derefter slukke helt for blusset, koger man ca. 9 min. bliver de helt hårdkogte :)

Gerta  -  2011-08-10 23:18:45
Put en lille klat remoulade i, en halv dl salt og en spsk. mexicansk salsa, så skulle det både smage bedre og være lettere at pille.

johnny1  -  2011-09-15 14:14:54
Læg ægget i vandet når det er koldt. Når vandet så koger slukker du for komfuret og lader dem stå i 10 min. Skyldes i koldt vand og så er de færdige.

Mads  -  2011-11-08 20:50:55
Kog ægget i noget Dom Pérignon til en festaften.

Hans  -  2012-01-05 21:58:25
Vil der ske noget hvis man anvender en induktionsgryde m. dertilhørende komfur?

Muhammed  -  2012-03-04 12:54:27
Prop ikke for meget af den der salt i det smager dårligt

laura   -  2012-03-10 08:52:10
jeg ved godt at det ikke er en rigtig kommentar men hvor står der hvor mange min. de skal have

Ham Den Hurtige  -  2012-04-14 13:22:48
Kanon opskrift! Føler virkelig jeg er klar til at påtage mig denne opgave! Tak for hjælpen, til alle jer der har skrevet kommentarer som kan guide mig igennem dette gastronomiske eventyr! Tusind tak! <3

fghjjhgf  -  2012-04-27 20:31:04
Jætte, hvad med at man koger dem først og tegner med sprittusch bagefter? (;

Fie  -  2012-12-20 22:36:18
Buuh der skal salt i vandet, når det koger og de skal desuden have 9 minutter og hvis der skal flere æg i gryden, så lægges der 10 sekunder oveni i tiden pr. æg!!!!

Daniel  -  2013-03-25 21:18:42
Øv øv, brændte retten på. Hjælp, trick til at redde den? Æggene er helt udtørret, var det alligevel for meget med salt, tændstik og pizza krydderi?

  -  2013-09-14 10:25:22
Husk at der er forskel på fra hvilken høne ægget kommet. Der er stor forskel på, hvor længe æggene skal koge før de er hårdkogte., alt efter hvilken egn de kommer fra. Sønderjyske æg, skal lige nøjagtig have de otte minutter der står skrevet (Det må være den tyske præcision, der står dem så nær). Æg fra Lolland og Amager, skal til gengæld have meget længere tid (Det er ligesom de ikke rigtig forstår hvad det er de skal). Det er mit input!

F.A.  -  2013-10-21 14:09:58
Absolut INGEN salt i vandet.. Hvis de er besværlige at pille uden bliver de så sandelig umulige med.. Det trick har lige kostet mig 10 æg..

F.A.  -  2013-10-21 16:37:06
Absolut INGEN salt i vandet.. Hvis de er besværlige at pille uden bliver de så sandelig umulige med.. Det trick har lige kostet mig 10 æg..

Eggmann  -  2013-12-05 14:45:33
Jeg plejer at komme ca 0.5 dl snaps i vandet.. Så falder skallen nærmest af, af sig selv. Om de er blødkogte eller hårdkogte, er pisseligemeget.. Hvis skallen så alligevel ikke er til at få af, så drikker jeg resten af snapsen, og når flasken er tømt, er jeg alligevel pisse ligeglad med de æg..

Carsten  -  2013-12-17 14:41:45
Jeg spiser den rå

Selina  -  2014-01-21 14:17:04
Nemt og enkelt

biologen  -  2014-02-19 13:24:07
Lad være at komme vand i saltet, det slår kyllingen ihjel. Drop kogepladen og stil hellere ægget under en varm pære, det skal nok få skallen til at briste..... Men ikke på 8 min. fjolser, det tager ca. 3 uger.

Troels  -  2014-04-09 15:10:19
Prøv heller at lade vandet koge, så det rent faktisk begynder at boble. Herefter tager du æggene i, og venter omkring 11 min. Så er de garanteret hårdkogte uden at være for tørre. Herefter tager du æggene op af vandet med dine bare hænder, og kyler dem ud af vinduet. Velbekomme!