EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Stegt flæsk med persillesovs

Antal:
Pers.
Ret : Hovedretter

Ingrediens : Svinekød

Oprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Indsendt : 2002-08-19

Stegt flæsk med persillesovs 4 Stegt flæsk med persillesovs 1 Stegt flæsk med persillesovs 2 Stegt flæsk med persillesovs 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Svinebryst. stegestykke med svær. rå
   
  Sovs:
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3.5 dl. Letmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
10 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
    Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
1000 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
    1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
Forklaring:

Skær svinebrystet i ½ cm tykke skiver, hvis De ønsker sprødt flæsk. Tykke skiver giver ofte flæsk, som er blødt indeni. Dup skiverne tørre med køkkenrulle.

På pande:
Varm panden godt op. Læg skiverne på panden, og brun dem ½-1 min. på hver side. Skru ned til middel varme, og steg dem gyldne og sprøde. Vend skiverne ofte. Læg skiverne på fedtsugende papir. Drys med salt. Hvis kødet er meget magert, kan det være nødvendigt med lidt olie på panden fra starten.

I ovn:
Læg skiverne på en rist over en bradepande med alufolie i bunden. Det letter rengøringen. Stil den i den øverste halvdel af en kold ovn, og tænd på 200 grader C. alm. ovn. Lad skiverne blive gyldne på den ene side, før de vendes og steges færdige på den anden side. Stegetiden er noget længere i ovn end på pande.

Sovs:
Pisk mel og 1 dl mælk til jævning i en tykbundet gryde. Pisk resten af mælken i. Bring sovsen i kog under piskning, og lad den småkoge ca. 5 min. Tilsæt fedtstoffet, og smag til med salt og peber. Tilsæt skyllet, hakket persille. Sovsen kan også laves ved opbagning.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 13192 (3141 kcal)
KJ pr. Pers. 3298 (785 kcal)
Vægt ialt 2078 gram
Vægt pr. Pers. 519 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 634 KJ (151 kcal)
Protein 6.4 gram
Fedt 9.5 gram
Kulhydrat 10.7 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 9.2 (357 stemmer)

Opskriften er vist 659203 gange,
og udskrevet 18381 gange.

Jan  -  0000-00-00 00:00:00
Det er en af de rigtig gode danske retter, og så er det nemt !

stine  -  0000-00-00 00:00:00
det smager godt

Emma den bedste  -  0000-00-00 00:00:00
den er bare super god. prøv den!!!

prinsesse  -  0000-00-00 00:00:00
den er super

Louise  -  0000-00-00 00:00:00
Det er bare toppen min karakter er helt klart 10

Kartoffel-spisseren  -  0000-00-00 00:00:00
Orv! Super lækkert!! Ku' ikk' være bedre! Persillesovs er virkelig lækkert!! ("Slurp"..)

Anne  -  2007-03-08 16:18:03
er det en typisk dansk ret..? hvorfor?

Maria  -  2007-03-12 17:41:29
Det er en typisk dansk ret, som har eksisteret igennem mange år. - Det er en ret som også dine oldeforældre kan huske som en af deres livretter! - Typisk dansk med god sovs og kartofler!

Lone i Glasgow  -  2007-04-12 23:11:49
Jeg lavede det til min kaereste her i Glasgow... Fantastisk laekkert og dejligt dansk!

Jobbe  -  2007-05-09 11:45:11
Lækker, typisk dansk ret. Mmm!

KaffeKatten  -  2007-08-24 18:09:14
Mmm... skal lave det i aften og glæder mig vildt meget... Det er en typisk dansk ret ligesom bøf med stegte løg, fordi det er en ret der har været serveret gennem mange generationer og som stadig er et sikkert hit...!

KaffeKatten  -  2007-08-24 18:12:00
Persillesovs er desuden godt med et lille skvæt fløde

Anders  -  2007-09-01 17:11:08
Yes sir! Kæresten og mig skal have det i aften... Mmmmm Det bliver lækkert! Vi laver bare Rösti til!

Kim  -  2007-11-01 16:33:55
Husk nu at server (hjemmelavede) rødbeder til :o)

Johan  -  2007-11-09 19:38:02
Lidt mere af sovsen i dinne opskrift

Jacob  -  2007-11-12 18:31:09
Mums siger jeg bare !

michael  -  2007-11-26 16:44:29
Let og hurtig at lave, og smager super godt :)

annasofie  -  2007-12-24 15:37:14
Hvis man bruger kæbesnitte i stedet for, bliver det dejligt sprødt og ikke helt så fedt.

bubbles  -  2008-01-14 13:32:48
lyder sør'me lækkert, håber kæresten sys det smager...

Buller, Odense  -  2008-02-03 10:35:48
det er bare rigtig god DANSK mad og det smager godt...

  -  2008-02-19 05:46:09
typisk dansk med god sovs, anbefales!

Mi  -  2008-02-20 10:26:20
Udmærket opskræft regn med et 8 tal

søren  -  2008-03-04 13:41:14
lækkert ser det ud, men jeg forsøger altid at få det mest fedtfrie flæsk der er, det er sundere og bliver bestemt ikke dårligere

Louise M  -  2008-03-19 18:35:07
Jeg glæder mig meget til at prøve at leve den dejlige nemme ret for første gang.. Håber den smager!!

en sødmand  -  2008-06-02 15:07:29
den er for lille til 4 kun men den er od må jeg sig

Christian  -  2008-07-16 19:04:08
Oh my god. Det var lækkert. Kan godt anbefale. Nu skal jeg bare finde en sofa og ligge ned:) Havde lidt svært ved at få sovsen til at smage af noget, men mon ikke det bliver bedre i morgen når jeg laver det igen:) Bon Appetit

Malene  -  2008-09-08 10:26:43
Helt klart 10 - præcist som mor lavede det, da man var barn.

Anders  -  2008-09-26 19:17:58
mmmh.. gris når det er bedst!

bob  -  2008-11-24 19:15:29
smager alt for godt! prøv at tørstege flæsken på gril. ymm og bagefter av av av for en spændt bug

E  -  2008-12-14 16:59:12
hvis sovsen er for kønsløs af persille, kan det anbefales at putte lidt grøntsags boillion ved. Så kommer smagen fram.

Jane  -  2009-01-13 23:02:26
Hvor lang tid tager det ca i ovnen? Tænker af hensyn til kogning af kartofler.. Jeg plejer at stege flæsken på panden, men har netop tænkt på at prøve at bruge ovnen istedet.

signe  -  2009-02-05 20:25:35
Super opskrift. den er bare god.

Benedichte  -  2009-02-25 10:54:24
Woooow, den er bare super lækker! Fra nu af vil jeg kun bruge den opskrift! Muuuuuuuuuums!

Ben  -  2009-03-23 19:17:43
opskriften er nemt at følge... og det smager super. tror det er en af mine ynglingsretter.... :-)

Koneko-chan  -  2009-04-13 19:37:19
Så lækkert at det næsten er ekstremt.. Igen er dette blevet en favoritret i mine øjne.. Nam nam <3

Mads  -  2009-06-11 20:16:26
Dansk mad er nu noget af det bedste!

Annika   -  2009-07-05 18:48:33
Wow min yndlingsret er nye kartofler med persillesovs, var ret sikker på at ingen kunne lave den som min mor, men her er den...! Så lækkert, jeg er bange for at jeg kommer til at leve af det..det er både nemt og billigt, er vegetar og det er sjældent der lige er noget som bare smager så lækkert at jeg slet ikke har en saftig bøf i tankerne! Men det her er toppen!

heban  -  2009-08-25 02:06:43
Dejlig ret, hvis sovsen ikke smager af nok kan du tilsætte lidt fløde det giver smag

Tobias  -  2009-08-25 18:32:08
Lavede min livret via denne opskrift her i aften. I guder jeg elsker stegt flæsk med persillesovs. Nemt at lave. God gammel dansk ret. Det er kultur.

birkbak  -  2009-09-20 16:16:58
super mad, jeg plejer at hælde lidt af kartoffelvandet i sovsen, ellers synes jeg nemt at det bliver til skæresovs,

Beate007  -  2009-10-10 15:45:16
Der skal meget mere persille til og denne potion er kun til max. 2 pers. en almindelig voksen person spiser 5-15 skiver flæsk. når det smager så skønt er det trist kun at få 3 skiver flæsk. :(

Susanne utilfreds  -  2009-10-21 20:21:26
Den er da umulig at lave :S jeg har gjort præcis som der stod, men det blev en tyk omgang grød.

Geden75  -  2009-10-28 19:53:33
Min sovs var også noget tyk, men smagen var god :-)

christian larsen  -  2009-10-31 17:34:31
prøv med en teske hvidvinseddike i sovsen.

Brian  -  2009-11-12 16:55:57
Simpelthen en vinder hver gang. Det blev kaldet fattigmandsmad i gamle dage, fordi det er så billigt og flæsk altid var i overskud, når det gode kød var taget fra - selvom jeg sys det her er det bedste!! :-)

Anders  -  2009-11-17 10:49:33
Findes ikke noget bedre!!! Hilsen fra Malmø SKÅNE

tina  -  2009-11-21 11:46:29
Tilføj en anelse (1/2 tsk) sukker i sovsen. Ikke for at søde den, men for at give smag. Og så gerne en dråbe piskefløde også. Det er jo alligevel ikke en ret man spiser for at slanke sig.

  -  2009-11-21 16:11:55
Hvad kan jeg sige andet end: FANTASTISK!!! Så nem at selv jeg kan finde ud af det.

Sonny  -  2009-11-24 12:52:41
Den ret skal jeg lave til aften! Det smager super godt! :D

line  -  2009-11-27 17:26:16
rigtig god og nem sovs... men der er ikke til 4 per. der skal dobbelt til.. hvis man elsker sovs som mig:)

Flæskebjerget  -  2010-03-02 19:18:11
Brug gerne MEGET mere persille. Har brugt 2 bundter til denne opskrift men der kan sagtens komme mere i.

Marie  -  2010-03-18 09:43:47
Super lækker dansk ret. Smager fantastisk og er super nem at lave. :)

/*-*  -  2010-05-20 13:09:06
hvad med sennep

H.Houlherg  -  2010-06-06 17:05:50
PRØV MED MUSKATNØD I SOVSEN.(husk så:rigelig sovs!)

jan siedentopp  -  2010-06-20 12:56:30
Der står at når man har pisket Mel og 1 dl Mælk sammen så står der at man skal piske resten af mælken i.Hvad for en rest mælk for der står at man kun skal bruge 1 dl mælk.

Inge V.  -  2010-06-25 12:07:33
Til Jan Siedentopp. I ingredienslisten står der, 3.5 dl letmælk. Så du skal yderligere tilsætte 2.5 dl.

Skanderborg Festival  -  2010-08-10 13:47:21
indtog denne herreret 2 gange ved boden til højre på vej ind af Sølundingangen. Mums. Tak mad.

heban  -  2010-08-17 04:23:41
Prøv at riste nogle rå løg i smelte fedtet ums!!!

???  -  2010-08-23 09:06:46
det smager godt :)

charlottte  -  2010-12-06 17:11:22
skal ovnen står på varmluft?

MiiiqxD  -  2011-01-05 16:43:18
umm, glæder mig til at smage den her lidt senere. skal nemlig lave stækt flæsk med persillesovs ( og katofler ) til aftensmad:) mmm elsker det<3

Ole lundkvist heden  -  2011-02-20 16:35:43
helt max med flæsk på tallerken, i mave, på mave og ryg ......ahh jumi

OL  -  2011-03-30 18:08:52
Skal have stegt flæsk med persillesovs i aften. Det er bare rigtig mums både for børn og voksne. Vi glæder os til at spise det.

Tim  -  2011-06-01 13:53:09
Det kunne være rart hvis der stod i instruktionen man skulle putte smør i sovsen så man ikke ender med at lave verdens mest kedelige gang vand!

P+K  -  2011-08-30 17:04:48
mi og min kæreste skal have det i aften uhhm glæder mig allerede, er på vej i føtex efter varer

MIg:)  -  2011-09-16 10:43:23
Fantastisk dårligt:D hader persillesovs

Bo Dingelberg  -  2011-11-03 13:17:17
Gør det x-tra lækkert med nogle hjemmesyltede rødbeder.

peter  -  2012-02-10 12:26:47
Kan anbefales til alle mennesker :)

Sjøberg  -  2012-02-27 09:33:57
Muskatnød i persillesovsen giver lige et ekstra "pift" som min farmor siger, og kan kan give hende ret, prøv det!:-)

dansk..  -  2012-03-05 11:03:57
smager også godt, hvis man laver det af bacon du selv skære ud, og panere det...

Jutta  -  2012-05-11 17:54:36
Jeg har lavet det nogen gange fornylig, men på pande. Denne gang prøver jeg i ovnen og jeg er sikker på det bliver lækkert. Som barn hadede jeg stegt flæsk med persillesovs, men man bliver jo voksen. ;) Til jer der ikke ved hvordan man laver sovs: Put en klat smør eller marg. i gryden, så en stor skefuld mel, rør det godt sammen og kom mælk i lidt ad gangen og rør hele tiden! Tilsæt evt. lidt grøntsagsfond også. Smag til med salt, peber og et nip sukker. Kom persillen i når du slukker, den skal ikke koge med.

Jan M  -  2012-05-12 13:08:08
Lidt sukker i sovsen gør underværker

ALM  -  2012-05-13 18:56:24
Jeg har kun lavet flæsk i ovnen. Nu vil svigerfamilie gerne på besøg for at få stegt flæsk. hvad er bedst?? Ovn eller pande? Tyttebær er uundværlig!

Vera  -  2012-06-16 12:14:05
Min mand skal have alt panerret det får han ikke, i aften skal prøve denne opskrift så håber jeg han kan lide det ellers er det bare ærgeligt for ham. Jeg har smagt det er det er skønt og så med nye danske kartofler det bliver ikke bedre.

Lone  -  2012-07-16 18:50:32
Det der´ er altså ikke stegt flæsk. Det skal være røget spæk, stegt i ovn så det er helt sprødt, mums.

  -  2012-10-14 18:11:15
Prøv sødmælk i stedet for letmælk og tynd sovsen op med kartoffelvandet hvis nødvendigt. MUMS.

Poul  -  2012-10-19 22:19:18
Glimrende opskrift og der er nu ikke noget som en gang hjemmelavet stegt flæsk. Knejterne og jeg bruger dog jævnligt sfmps.dk når vi er på rundfart eller bare ikke gider at lave det selv - det er sq genialt! Velbekomme :)

Lilian Andersen  -  2013-10-01 15:23:11
Ingen jeg kender bruger svinebryst, de bruger allesammen bacon, mon det er egnsbestemt

Just   -  2013-12-13 17:50:15
Jeg skal have persille sovs og stægtflæsk til aftens mad

Maja  -  2014-02-28 17:46:32
Jeg bruger fedt fra panden i sovsen og bager den op med mælk.. Så smager den af noget og bare kom rigeligt med persille i.. Mmmm

  -  2014-06-24 16:09:27
Tilsæt lidt sukker til sovsen. Det er guf.