EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland

Agurkesalat III

Antal:
pers.
Ret : Salat - Salater

Ingrediens : Drivhus Grønsager

Højtid: Mortens aften

Indsendt : 2002-08-16

Overfør ingredinserne for Agurkesalat III til mealChaser indkøbsliste
Agurkesalat III 4 Agurkesalat III 1 Agurkesalat III 2 Agurkesalat III 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Agurk 1 mellem agurk vejer ca. 300 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
    1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 dl. Eddike 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
90 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
5 Peberkorn, sorte *
2 laurbærblade
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram


Forklaring:

Skær agurken i tynde skiver og salt med løs hånd. Kom skiverne på en sigte med et let pres i 30 minutten.
Skyl saltet af agurkeskiverne og tryk dem fri for vand.

Kog eddike med sukker, peberkorn og laurbærblade i fem minutter.

Lad det afkøle og vend agurkeskiverne i lagen.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 1831 (436 kcal)
KJ pr. pers. 457 (109 kcal)
Vægt ialt 690 gram
Vægt pr. pers. 172 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 265 KJ (63 kcal)
Protein 0.6 gram
Fedt 0.1 gram
Kulhydrat 14.6 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.9 (179 stemmer)

Opskriften er vist 200967 gange,
og udskrevet 7914 gange.

Birthe  -  0000-00-00 00:00:00
Lav rigeligt. Den smager pragtfuldt!!!

sreninga  -  0000-00-00 00:00:00
tilsæt et fintsnittet løg

Mette  -  0000-00-00 00:00:00
ja, god set er den og den bliver kun bedere af at stå lidt. Jeg tilføjede lidt frisk dild og lidt chilli i sylte glasset. Det giver lige lidt ekstra smag. Jeg giver den 9.

knud  -  0000-00-00 00:00:00
den er bare rigtig go

bjarne  -  0000-00-00 00:00:00
Mette har ret, jo længere den står jo bedre bliver den. Jeg synes det skal være original opskriften som er beskrevet som er bedst.

Astrid  -  0000-00-00 00:00:00
Lige den jeg manglede til at sætte prikken over iet

morten  -  0000-00-00 00:00:00
super gode de bliver så gode jeg elsker dem og kan bruges til så meget

LineG  -  2007-01-04 17:03:40
så prøv den her: skift halvdelen af eddigen med balsamico

Mark madøre  -  2007-12-07 13:34:31
Honning og hindbærvin-eddike; 1 til 1, nam nam, det bliver til det rene slik :-)

trine  -  2008-03-07 12:36:17
har lavet agurkesalaten i.f.b. med hjemkundskabsundervisning (6.-7. kl) - stort hit :-) !

Henning (kok)  -  2008-03-23 00:25:05
SKYLD IKKE AGURKERNE UNDER VAND, DA SPRØDHEDEN FORSVINDER.

canada  -  2008-04-22 17:14:27
min mand proevede at lave en potion hvor han fulte opskriften og en hvor han ikke havde saltet og drenet dem... og vi syntes at den org. opskrift er den bedste!!!! super laekker og sproede!!! kun rors her fra.

Nisse  -  2008-05-04 17:48:22
Hvad har jeg gjort galt? 100 ml. eddike og 100 ml. sukker kogt i 5 minutter og afkølet blev for mit vedkommende til en stor karamel... Skal der ikke bruges mere eddike?

  -  2008-06-17 17:26:39
Der mangler vist vand i eddikelagen, er temmelig "sej"

Jette  -  2008-06-29 20:07:14
Er det nu helt sikkert, skal eddike, sukker, peberkorn og laurbærblade koges - det bliver jo til karamel.

Lise  -  2008-07-12 20:42:48
Blandingsforholdet passer altså fint når jeg laver det - det er jo ikke meningen, at man skal "bulderkoge" lagen ;-)

winnie 1/7-08  -  2008-07-20 11:41:21
agurkesalaten er utrolig god,nu har jeg lavet den flere gange,det eneste jeg ikke gør,er at jeg ikke skyller dem efter at de har ligget med salt,så bliver de rigtig sprøde

mariekok  -  2008-09-04 08:39:47
Super agurkesalat! Tilsæt evt tørret dild i lagen

Charlotte & Bjarne  -  2008-12-16 16:41:02
Uhm!!!! Dejlig opskrift, og tilmed nem at tilberede. Slut med færdigkøbt agurkesalat til os. Maximumpoint herfra.

Stina Jensen  -  2008-12-22 16:13:47
Det er den bedste agurksalat, den smager fantastisk. Husk at lav rigtig meget.

Tom C  -  2009-02-01 11:26:22
Aht helbreddet har jeg måttet ændre lidt, da sukker og diabetes jo ikke er så godt sv men sukkeret kan med succes erstattes med kunstigt sødemiddel, og det smager fremragende.

Chr fra Roskilde  -  2009-06-17 19:42:14
Rigtig god argurkesalat...9-tal herfra

søren  -  2009-07-25 12:05:17
kom lidt dildskærme i.. :-)

mattias  -  2009-07-27 13:47:52
put evt. dild i det smager herligt med agurker.

  -  2009-08-28 09:53:34
Hvis man kommer det på atamon skyllede glas, hvor længe holder de så?

Liza  -  2009-11-06 04:38:35
Det smager helt rigtigt. Jeg bor i udlandet og det er skønt at kunne lave noget så dansk som agurkesalat. Og mine venner her er vilde med den.

agnete  -  2009-11-06 14:16:49
super agurkesalat det bliver kund til "karamel" hvis i lader den køle for meget f.eks. putter den i køleskabet eller stiler den uden for

Inge  -  2010-02-24 19:25:04
Til 2009-08-28 Agurkesalat kan holde sig flere måneder i køleskabet. Jeg laver altid en stor portion, så er den altid klar til brug.

jonna kristensen  -  2010-10-29 14:41:18
Super god/nem opskrift på agurkesalat - jeg laver ofte agurkesalat, efter samme fremgangsmåde - her et lille tip: Når jeg sylter rødbeder, har jeg altid meget lage i overskud som jeg hælder tilbage i den tomme eddike flaske, så kan jeg hurtig snitte agurkerne, for til sidst at hælde lage over dem. O ja, de skal bestemt trække mindst en time inden man spiser dem. Jeg giver opskriften 10

Kate i Paris,  -  2010-11-20 19:50:59
Jeg syntes den der supper, men jeg kommer kun 60 gram sukker i samt dil, da min familier er ikke saa glad for for maget sukker, og de syntes des er genial, selv mine borneborn paa 4 aar.

Missrefsgaard  -  2011-08-18 21:34:27
brugte kun 50 g sukker til 1 dl eddike og så lavede jeg en dobbelt portion, passede lige til en hel agurk

Hans  -  2011-10-15 12:57:15
Ja, se det er den agurkesalat, jeg husker fra min barndom. God og smagfuld og enkel at lave. Den trænger ikke tilføjet noget andet. 10 fra mig!

  -  2012-04-15 21:00:16
Tip: Brug salatslyngen til at drive vandet af agurkerne, både efter saltning og efter skylning

Anja_M  -  2012-06-24 19:34:58
Tænker om ikke der mangler noget vand eller andet. Sakl agurkerne ikke være dækket af væsken?