EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland

Bagt kartoffelmos I

Antal:
Pers.
Ret : Diverse Tilbehør

Ingrediens : Rodfrugter

Indsendt : 2002-08-16

Overfør ingredinserne for Bagt kartoffelmos I til mealChaser indkøbsliste
Bagt kartoffelmos I 4 Bagt kartoffelmos I 1 Bagt kartoffelmos I 2 Bagt kartoffelmos I 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Bagekartofler 1 stor bagekartoffel vejer ca. 300 gram.
100 gram Knoldselleri 1 mellem knoldselleri vejer ca 800gram skrællet vægt
2 Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
1 dl. Creme fraiche 18 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Rødløg 1 almindeligt rødløg vejer ca. 100 gram pillet vægt
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram


Forklaring:

Snit kartofler, selleri og gulerødder og kog dem møre i usaltet vand.

Hæld vandet fra og pisk grøntsagerne til mos. Tilsæt creme fraiche, finthakket rødløg, salt og peber.

Fordel mosen i 4 smurte ildfaste protionsskåle.

Bages ved 150 grader C. alm. ovn i 30 minutter.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 4168 (992 kcal)
KJ pr. Pers. 1042 (248 kcal)
Vægt ialt 1300 gram
Vægt pr. Pers. 325 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 320 KJ (76 kcal)
Protein 1.8 gram
Fedt 1.7 gram
Kulhydrat 14.3 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 7.7 (32 stemmer)

Opskriften er vist 144703 gange,
og udskrevet 4868 gange.

  -  0000-00-00 00:00:00
En rigtig spændende variant, kraftig smag

  -  0000-00-00 00:00:00
Smager også godt uden selleri

MARAINNE  -  2007-04-20 18:15:26
GOD FAMILIE RET..

Per  -  2008-10-12 19:10:28
Vi har brugt små portionsskåle på ca. 3 dl. Har du ingen passende skåle kan mosen sættes på en bageplade som toppe i stedet, gerne med en sprøjtepose

Maria  -  2009-11-18 22:21:06
Det smager godt, hvis man inden bagning tilsætter bacontern, der først er svitset på panden og fedtet kasseret.

henrik.reimert  -  2009-11-19 22:13:03
det er synd at piske en kartoffelmos, fordi du slynger alt luften ud af mosen, og den bliver klæbrig som tapetklister. Det er bedre at bruge et specielt jern til det eller en gaffel, selvom det tager tid.

Stine S  -  2010-01-06 20:48:00
Rigtig god opskrift, man skal bare passe på ikke at putte for meget peber i.. og man kan også nøjes med ½ rødløg så bliver det ikke så stærkt. men ellers smager det supergodt.

Kamilla   -  2010-01-23 12:58:51
Rigtig god kartoffelmos.

  -  2011-11-09 13:39:53
Hej Kamilla. Hvor gammel er du? - ps. denne ret er meget lækker! Jeg elsker bare at den er blød og moset indeni!! den var et hit hos familien!!

  -  2012-01-24 20:41:56
brugte denne sammen med "vikinggryde" som også kan findes på siden :D det smagte vidunderligt!

Anja  -  2012-03-19 17:22:12
brugte denne sammen med "vikinggryde" som også kan findes på siden :D det smagte vidunderligt!

Lene  -  2012-12-30 10:22:57
Kan disse bages om formiddagen og så varmes om aftenen?

Per  -  2013-04-01 23:36:27
Til Lene... Jeg ville undlade helt at bage dem før du skal bruge dem, resten burde du sagtens kunne lave klart om morgenen.

louise  -  2014-02-23 20:30:26
er det meningen man skal spise det "rent" altså uden noget til ?