EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland

Indbagt oksemørbrad med champignon sauce

Antal:
Pers.
Ret : Hovedretter

Ingrediens : Oksekød

Højtid: Nytår

Indsendt : 2002-08-05

Overfør ingredinserne for Indbagt oksemørbrad med champignon sauce til mealChaser indkøbsliste
Indbagt oksemørbrad med champignon sauce 4 Indbagt oksemørbrad med champignon sauce 1 Indbagt oksemørbrad med champignon sauce 2 Indbagt oksemørbrad med champignon sauce 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2000 gram Oksemørbrad, afpudset
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
6 Butterdej, Plade * 1 pakke butterdejsplader vejer 450 gram og indeholder 6 plader
    1 pakke butterdejsplader vejer 450 gram og indeholder 6 plader
  Pensling: 1 pakke butterdejsplader vejer 450 gram og indeholder 6 plader
Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
    1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
  Fyld: 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 Porre 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
250 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
300 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
80 gram Flødeost med urter * 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 spsk. Basilikum, frisk * 1 bundt frisk basilikum vejer ca 25 gram.
2 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
Cayennepeber *
   
  Sauce:
250 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
3 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 dl. Hvidvin. tør 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram


Forklaring:

Kødet:
Drys oksemørbraden med salt og peber og brun den på alle sider i smør på en pande, ca. 15 minutter.
Afkøl den.

Læg de optøede butterdejsplader på et meldrysset bord, pensl kanterne med æg og lad dem overlappe. Tryk kanterne sammen. Rul dejen ud til en plade på ca. 35x35 cm.

Fyldet:
Skær porren i strimler og hak champignon og bacon. Svits porren i smør, til den er blød. Tilsæt derefter champignon og presset hvidløg og svits til al væden er fordampet.
Rør hvidløgsosten i.

Steg baconenternene til de er sprøde og læg dem på fedtsugende papir. Rør dem i blandingen sammen med basilikum. Tag panden fra varmen og tilsæt æggeblommer. Smag til med cayennepeber og lad fyldet køle af.


Læg en stribe af fylde ned langs midten af dejen. Lad ca. 5 cm. være fri i begge sider. Læg den afkølede oksemørbrad ovenpå og resten af fyldet ovenpå og rundt om kødet. Pensl dejkanterne med æg og rul sammen. Læg pakken med sammenføjningen nedad på en plade med bagepapir og buk pakkens ender ind.

Pensl dejen med æg og bag stegen ved 250 grader C. alm. ovn i ca. 30-35 minutter. Bliver butterdejen for mørk lægges et stykke stanniol over.
Lad oksemørbraden hvile i ca. 20 minutter inden den skæres for.

Sauce:
Svits champignon i lidt smør, tilsæt piskefløde. Smag til med salt, peber samt lidt rødvin.

Tips:

Bruges stegetermometer skal Centrumstemperatur ved udtagning fra ovn være
Lidt rød 55-60 C.
Svagt rosa 60-65 C.
Gennemstegt 65-68 C.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 29931 (7126 kcal)
KJ pr. Pers. 3741 (890 kcal)
Vægt ialt 4039 gram
Vægt pr. Pers. 504 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 741 KJ (176 kcal)
Protein 12.3 gram
Fedt 11.4 gram
Kulhydrat 5.6 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.8 (184 stemmer)

Opskriften er vist 244678 gange,
og udskrevet 20525 gange.

Laila Nielsen  -  0000-00-00 00:00:00
Butterdejen bliver ikke sprød. Fyldet er rigtig godt.er meget blød

Anne-Grethe Paulsen  -  0000-00-00 00:00:00
brug fillodej i stedet for butterdej, det hele bliver inde i dejen

Hanne Hjermitslev  -  0000-00-00 00:00:00
Lavede den i aftes med butterdej. Bare så vellykket. Følg opskriften og alt lykkes.

Karsten  -  0000-00-00 00:00:00
Den ret ligger damerne ned

Anna Grethe  -  0000-00-00 00:00:00
Det smagte himerisk..lav en lille skorsten i butterdejen, så den kan komme af med dens kondens, så bliver butterdejen dejlig sprød.

Birthe  -  0000-00-00 00:00:00
Opskriften er rigtig god, selv min mand der ellers ikke er til champingning og flødeost spiste med største velbehag. Jeg lavede en brun sovs til i stedet for ovenstående lidt for fede sovs efter min mening.

erik  -  0000-00-00 00:00:00
bare god

Finn  -  0000-00-00 00:00:00
Ingen problemer med at få butterdejen sprød bare man følger opskriften

christine  -  0000-00-00 00:00:00
God opskrift... blev rost til skyerne :)

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Kartoflerne er kartoffelrøsti som du kan finde opskrifter på her i kogebogen.

Kasper  -  0000-00-00 00:00:00
Erstat den ene porre med et lille bdt. forårsløg! Bliver klart bedre!

Bodil  -  0000-00-00 00:00:00
En fantastisk, men noget langsommelig opskrift

linda  -  0000-00-00 00:00:00
fantastisk lækker opskrift....

Dorthe  -  0000-00-00 00:00:00
Dejlig opskrift

Jette Clausen  -  2006-12-15 22:33:43
Skøn opskrift. Jeg lavede den sidste nytår og påtænker at genanvende opskriften, d jeg lagde hele selskabet ned med den menu.

mir  -  2006-12-27 17:04:04
tilbebør nogle forslag????

drengene på amager  -  2006-12-31 16:12:16
damerne trækker snegle spor super ret!!!

Fam. Kuusela  -  2007-10-05 14:53:19
Super lækkert!!!! Skal prøves. sovsen er dog lige fed nok til os men den kan sagtens erstattes med en "letter".

Claus  -  2007-10-11 15:45:30
Har lavet den 2 gange, og følger mam opskriften, bliver den bare super go.

Anita  -  2007-10-22 16:02:53
Super god ret. Lækkert mørt kød:-)

Edmund  -  2007-12-24 12:10:32
Det kunne være denne ret vi skulle have til Nytår?

Birte  -  2007-12-27 11:33:11
Man kan måske bruge madlavningsfløde i stedet for piskefløde - eller erstatte lidt med lidt grøntsagsvand.

Conni Petersen  -  2007-12-27 15:06:16
Vores øjne og tænder er faldet for denne lækre opskrift, så den skal behage vore ganer Nytårsaften.

Annette  -  2008-01-01 11:28:38
Rigtig lækker ret

Rikke Andersen  -  2008-12-30 19:19:51
Kan den laves om eftermiddagen og varmes op ?

Helga  -  2009-03-27 10:36:24
Verdens bedste oksemørbradsopskrift!!! Jeg har lavet den til stort set alle gæster (den kan også sagtens laves med svinemørbrad) og den er altid et hit! Jeg har dog brugt Karolines rødvinssauce til istedet - nam nam. Butterdejen bliver fint sprød hos mig. Jeg er ikke så vild med champignoner, så jeg blender dem lidt :-)

chrisdk2001  -  2009-09-26 21:00:14
Kan man bruge Estragon sauce til denne ret?

stine  -  2009-12-28 13:30:55
er simpelthen faldet for denne ret. det blir vores nytårs menu i år.. som tilbehør laver vi bagte rodfrugter.

Bent  -  2009-12-30 20:56:56
Serverede denne fantastiske ret nytåret 08/09, den bliver brugt igen 09/10. Super :-)

kaj pedersen  -  2010-04-16 22:22:20
ku godt lide og høre lidt mere om tilbehør ,om det er kartofler eller salat brød eller hvad kan godt selv klare bagt kartofel og salat smørsovs og hvidløg

Jane  -  2010-10-29 19:55:18
Rigtig dejlig mørbrad - den blev spist med velbehag. men sovsen brød vi os ikke om.

Connie Drøscher  -  2010-12-14 18:49:51
Den er bare rigtig go jeg brugte Pikant ost i stedet for hvidløgs ost .Og den blev bare rost

Heidi Rasmussen  -  2010-12-28 21:51:29
Skal alt fyldet blandes sammen med æggeblommerne, som skal på panden - eller?

Bettina.1965  -  2011-01-01 13:52:33
Svar til Heidi : Jeg har lavet denne ret et par gange, og den bliver vildt vellykket hver gang. Ja jeg putter æggeblommerne i, som det står i opskriften og så derefter ikke mere på panden. Husk at lad fyldet afkøle, så det ikke laver hul i fyldet :-) Godt nytår. Hilsen Bettina.

mette  -  2012-01-11 22:20:27
den er lækker.....nam nam

Gudrun  -  2012-03-03 19:07:41
Jeg syntes opskriften har fået alt for høje karakterer, vi taler om en rigtig god oksemørbrad. Jeg og min familie var meget skuffet over resukltatet,jeg havde rettet mig 100% efter opskriften men ak nej. Jeg vil hellere stege en oksemøørbraddd uden at det der er indbagt. Eller ogas skuille den steges som alm. mørbrad med lidt flere krydderier.

Mona  -  2012-05-08 15:31:33
Svar til Rikke! Ja, du kan sagtens lave den i god tid. Du kan lave fyldet om formiddagen eller daggen før og sætte det i køleskabet, herved bliver det tykkere og flyder ikke så let ud. Hvis du venter gæster til aften, kan du i god tid samme dag tage butterdejen op af fryseren, brune mørbraden, rulle butterdejen ud og pakke mørbraden ind. Husk at lade mørbraden afkøle lidt før indpakningen. Nu kan mørbraden sættes i køleskabet, klar til at blive sat i ovnen når du vil. Husk et par huller i dejen så den kan blive sprød og pensling med æg. Stegetiden skal være lidt længere, hvis den har stået i længere tid i køleskabet. Brug stegetermometer. Panden kan koges af med piskefløde (skøn sauce). Smages til med salt og peber. Ingen jævning.

Diana  -  2012-12-17 15:09:59
Er det med varm eller alm. ovn?

Richard  -  2013-12-16 12:03:14
Kan man bruge denne opskrift og så langtidsstege ved 80 gr. og til sidst for at butterdej skal blive sprød så slutte med 200-250 gr.?

  -  2013-12-29 18:29:47
Den er bare god...

Bjarne hansen  -  2014-05-08 17:02:56
jeg vil bare sige at 6 plader er for lidt til en oksemørbrad der skal minds bruge det dobbelte

Plet  -  2014-08-06 12:23:15
Hvordan laver man en lille skorsten i butterdejen for at få den sprød

Keld  -  2014-08-26 08:41:03
Den bliver perfekt. Bare følg opskriften. Dejen bliver sprød også uden skorsten. Smagte virkelig godt.