EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland

Pinnekjøtt I

Antal: 1 Portion

Ret : Hovedretter

Ingrediens : Lammekød

Oprindelsesland : Norge - Norsk - Norske

Indsendt : 0000-00-00


Ingredienser:
1 kg.røget eller sprængt lammebryst
3 dl.vand
 
 Sellerimos:
3/4 kg.melede kartofler
3/4 kg.selleri
9/16 bægercreme fraiche
 salt
 Peber
 Muskat
 smør eller margarine
 


Forklaring:

Der lægges en rist i bunden af en stor gryde, brug evt. et friturenet. Læg det udskårne kød på risten, og hæld vandet i gryden. Kødet dampes ved svageste varme, ca. 2 1/2 time.

Pas på det ikke brænder på. Tilsæt evt. lidt mere vand. Kødet skal let kunne løsnes fra benene.

Skær de skrællede kartofler og den rensede selleri i tern, og kog dem møre i en gryde. Tilsæt IKKE salt.
Slå kogevandet fra og pisk grøntsagerne til mos.

Tilsæt creme fraiche, mosen må ikke blive for lind. Smag til med salt, peber og muskat. Tilsæt til slut en god klat fedtstof og server mosen til kødet.



Andre brugere har også læst:


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 5.5 (4 stemmer)

Opskriften er vist 6203 gange,
og udskrevet 105 gange.

Camilla - Fra Norge :)  -  2008-04-17 08:02:41
Det er såå lækkert med Pinnekjøtt, jeg kommer selv fra norge (men jeg kan godt dansk) vi spiser det btil jul. og det er bare sagen !

[email protected]  -  2008-10-12 20:11:46
Dette er ikke pinnekjøt. Pinnekjøt skal laves af hele lammesider med ryg.De skal saltes og tørres så i ca. 6-10 uger. De bliver meget hårde og skal så skæres i pinner og udvannes 1 døgn.Dampes,det er riktigt, men folk forretrekker at dampe dem på birkekvister.