EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland

Karamelbudding

Antal: 1 Portion

Ret : Kold Dessert

Ingrediens : Mælkeprodukter

Indsendt : 2002-07-25


Ingredienser:
250 g.sukker
1/4 l.vand
5 heleæg ell. 6 æggeblommer og 2 æggehvider
25 g.sukker
1/2 l.fløde
1/2 stangvanille


Forklaring:

Sukkeret brunes på panden, indtil den har fået en gyldenbrun farve. Halvdelen hældes da i en budding- ell. randform, der må drejes rundt, indtil og sider er beklædt med karamel. (Formen kan varmes i forvejen, så man ikke risikerer, at karamellen stivner inden formen er beklædt). I resten af karamellen hældes 1/4 l. kogende vand, og dette koges sammen, til karamellen er jævn til sauce. Den flækkede vanille koges med fløden i ca. 10 minutter, æg, sukker (25 gr.) piskes let sammen, og den kogende fløde hældes heri. Alt sis gennem en fin sigte nogle gange og hældes i budding- ell. randformen, dækkes med låg og stivnes i vandbad. Vandet må kun stå lige på kogepunktet, da buddingen ikke må hæve. Kan koges færdig i høkasse. Karamelsaucen kan blandes med flødeskum, inden den serveres til buddingen.



Andre brugere har også læst:


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 9 (20 stemmer)

Opskriften er vist 11517 gange,
og udskrevet 347 gange.

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu