EmediateAd

      Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Indsend opskrift

      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Karamelbudding

Antal: 1 Portion

Ret : Kold Dessert

Ingrediens : Mælkeprodukter

Oprindelsesland : Ukendt oprindelsesland

Indsendt : 2002-07-25


Ingredienser:
250 g.sukker
1/4 l.vand
5 heleæg ell. 6 æggeblommer og 2 æggehvider
25 g.sukker
1/2 l.fløde
1/2 stangvanille
Forklaring:

Sukkeret brunes på panden, indtil den har fået en gyldenbrun farve. Halvdelen hældes da i en budding- ell. randform, der må drejes rundt, indtil og sider er beklædt med karamel. (Formen kan varmes i forvejen, så man ikke risikerer, at karamellen stivner inden formen er beklædt). I resten af karamellen hældes 1/4 l. kogende vand, og dette koges sammen, til karamellen er jævn til sauce. Den flækkede vanille koges med fløden i ca. 10 minutter, æg, sukker (25 gr.) piskes let sammen, og den kogende fløde hældes heri. Alt sis gennem en fin sigte nogle gange og hældes i budding- ell. randformen, dækkes med låg og stivnes i vandbad. Vandet må kun stå lige på kogepunktet, da buddingen ikke må hæve. Kan koges færdig i høkasse. Karamelsaucen kan blandes med flødeskum, inden den serveres til buddingen.



Andre brugere har også læst:


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 9 (20 stemmer)

Opskriften er vist 10774 gange,
og udskrevet 343 gange.

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu