EmediateAd

      Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Indsend opskrift

      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Hjemmelavet is 01

Antal:
Pers.
Ret : Kold Dessert

Ingrediens : Mælkeprodukter

Oprindelsesland : Ukendt oprindelsesland

Indsendt : 2002-06-01

Hjemmelavet is 01 4 Hjemmelavet is 01 1 Hjemmelavet is 01 2 Hjemmelavet is 01 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
6 Æggeblomme, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
150 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
6 Æggehvide, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca 30 gram
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
    Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Forklaring:

Pisk æggeblommer og flormelis til en tyk luftig creme.

pisk æggehviderne stive. pisk fløden stiv. hak chokoladen fint.

Rør det hele forsigtigt sammen. fordel i portionsglas. sæt i fryser.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 8019 (1909 kcal)
KJ pr. Pers. 668 (159 kcal)
Vægt ialt 670 gram
Vægt pr. Pers. 55 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1196 KJ (284 kcal)
Protein 5.8 gram
Fedt 16.6 gram
Kulhydrat 28.5 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 7.8 (239 stemmer)

Opskriften er vist 334760 gange,
og udskrevet 10549 gange.

Jette  -  0000-00-00 00:00:00
nem at lave, smager også godt med knuste m&m's eller andet. klar efter ca. 6t. frysetid

Henriette  -  0000-00-00 00:00:00
Halvdelen af Chokoladen synes jeg er fint. Når man bruger det hele synes jeg at den kommer til at smage for meget af chokolade. Ellers en super god opskrift :-)

mette  -  2006-12-26 20:35:49
kan man undvære chokoladen?

Sunshine  -  2007-05-17 13:03:39
Det er allerbedst at bruge pasturiserede æg, i disse salmunella-tider

mig du ved nok  -  2008-04-18 20:48:47
den ser regtig lækker ud jeg har tænkt mig at prøve den her til sommer det skulle i/du tage at gøre hvis i har tid

sille  -  2008-07-30 16:30:09
jeg syntes den var god men i stedet for at tage chokolade i tog jeg jorbær mamelade i. fin opskrift

Michelle  -  2008-12-11 18:48:44
Bliver den meget krystaliseret ?

Kokken  -  2009-07-15 21:02:57
Skal der lægges noget over når den er i fryseren??

  -  2009-11-19 21:32:49
det her er lækket og smager god men du skal ikke så meget sukker eller chocolade okay husk det!!!!

maria  -  2010-03-24 12:06:21
jeg har lavet isen og den er så lækker jeg kom daim i og den smager skide godt og så sammen med noget frugt ved siden af

  -  2010-03-28 19:19:36
Isen er nu i fryseren :-) Ser rigtig lækker ud. Jeg brugte nougat-chokolade og det fungerede fint.

Majbritt  -  2010-04-30 13:35:27
Er spændt :-) Min datter Katrine har lige lavet en ordentlig potion i en jelloring med tilhørende top fra tupperware. Hun har brugt daim og lidt alm mælke chokolade.. :-) det ser bare mums ud

Trine  -  2010-05-24 19:07:29
Rigtig nem og lækker opskrift, rørte rundt et par gange under frysetiden, og tilsatte lidt vaniliesukker og marabou med diam smag.. Mumssss...

  -  2010-12-28 14:40:59
Super nem opskrift. puttede også marcipan pg matroner på toppen. Mums

[email protected]  -  2010-12-30 10:16:16
Det var dog ganske utroligt så mange stavefejl man skal leve med i disse kommentarer!

tyksaksen  -  2011-01-01 19:11:59
Rigtig Rigtig god is opskrift, har prøvet flere og den her er den bedste! så nem og uden krystaller.. man kan anvende hvad som helst i :)Jeg brugte så kun 4 æg i stedet for 6 stk. samt vanillie fra en vanillie stang.

sofie  -  2011-02-08 11:26:09
der måtte gerne stå hvad det er for en is

stausø  -  2011-02-16 16:10:43
Uhmmmm Det er godt nok en god is.. Den er også nem at lave..

Janni  -  2011-02-16 22:10:36
Isen blev virkelig lækker! Jeg brugte også 4 æg og tilføjede en halv vaniliestang (tak for tippet tyksaksen) Jeg lavede halvdelen af portionen med hakket mørk chokolade og den anden halvdel med 1 1/2 dl jorbærgrød (den fra Skælskør Frugtplantage). Det ville ikke gøre noget, hvis man kom mere end 1 1/2 dl i. Men begge portioner smagte super godt og det er første gang jeg selv har lavet is

Annemette   -  2011-02-19 21:12:47
super god is, men 50g mørk chokolade er for lidt og det smager rigtig godt hvis man putter chokolade-sause i det er bare rigtig lækker og det kan stadig se pænt ud :)

  -  2011-04-08 16:05:28
Hvor lang tid skal den stå i fryseren?

  -  2011-05-18 18:39:53
Står der 2dl fløde til 12 personer ???

maria  -  2011-06-14 07:54:52
hvor lang tid skal i frysseren

camilla  -  2011-06-28 11:44:10
jeg er kun 13 og har levet den flere gange, den er så nem og god at jeg kan den ud af hovedet!!! kan 100% anbefales og lækker til denne varme sommer camilla

Krestina  -  2011-06-29 15:04:04
Det var da utroligt som folk ikke kan læse opskriften ordentligt igennem. Hvis man læste den ordentligt, så er jeg sikker på at der ikke var så mange spørgsmål..

camis  -  2011-07-16 13:41:23
DEN HER ER IS ER DEN BEDSTE EVER!!!!! har aldrig smagt en der var så god!!! jeg tog daim i uhm... selvom jeg kun er 13 er den her nærmest en ( ørehængere) kan den udenad!! kan anbefale den her stort!!

:)  -  2011-08-03 01:22:40
min kæreste havde lavet den dejligste aften med god mad , sterrinlys , blomster osv. hvor han så helt igennem overrasker mig med is han selv har lavet :) og viser mig så denne opskrift så der er ingen tvivl om at det er en vi bruger igen ..

AH  -  2011-08-03 22:11:33
"- 2010-12-28 14:40:59 Super nem opskrift. puttede også marcipan pg matroner på toppen. Mums" Jeg kunne forestille mig at du nok skal holde lidt igen med MATRONERNE.. De er sjældent glade for at blive smidt i en fryser ;)

is elsker i Vejle  -  2011-08-31 01:59:22
Lyder meget mærkeligt med 6 æg og så kun 2 dl. piskefløde til 12 personer? Skulle der have stået 2 ltr. piskefløde i stedet for?? Else

[email protected]  -  2011-10-12 15:03:25
Inge. Det var en supernem opskrift. Så er det bare at vente til den er frosset færdig. Er meget spændt på at smage den.

Michaela   -  2011-10-19 14:30:05
Det er en super god og let is at lave. Og det er en opskrift man kan huske.

anja  -  2011-11-04 20:39:58
fantastisk god hjemmelavet is, alle jeg har lavet den til elsker den. så god opskrift :D

Karina  -  2011-12-21 12:50:35
Dette er en super god og nem is. Jeg kom 4 skildpadder fra Toms chokolade i. Serverede det til min fødselsdag, og alt blev spist. Gæsterne var imponeret. Skal lave den igen til nytår.:)

Birgitte  -  2011-12-27 19:36:42
Jeg synes ikke er der er blevet svaret på om det virkelig kun er 2 dl fløde? Alle de andre opskrifter jeg har kigget på er min. 5 dl... :)

skytten  -  2011-12-29 16:51:50
Syntes nu også at det lyder af meget lidt fløde til så mange æg. Please er der ikke nogen der har lavet denne is der gider svar på spørgsmålet om fløden?....... jeg skal lave den til nytår.

Lotte  -  2012-02-07 18:40:03
isen har nu stået i fryseren i 10 timer og den er stadig ikke klar? dette er en møg opskrift da isen aldrig bliver færdig

Winnie  -  2012-03-09 15:49:04
Jeg har lavet den rigtig mange gange den er rigtig god hele familien elsker den... der bliver aldrig noget tilbage.. ja det er rigtig med så lidt fløde. jeg laver altid isen dagen før vi skal have den så kan man da være sikker på den er færdig...

Maja  -  2012-03-20 00:45:41
Den er super nem at laver og smager forrygende, en variant jeg lavede var med hård nougat med hasselnødder, knust i inden den fryses, stor interesse for den her hjemme, den blev spist samme aften :-)

nanna   -  2012-05-07 18:57:37
det lyder mega godt

Annette  -  2012-05-12 18:10:29
Der er godt nok mange der ikke læser denne opskrift ordentligt igennem herinde !! Der står ingen steder noget om 6 æg i den opskrift men derimod om 6 æggehvider !! Tag nu og læs opskriften ordentligt inden i kommer med alle jeres spørgsmål og dumme kommentarer herinde ;-D Jeg har ikke selv prøvet opskriften endnu men det vil jeg gøre her snart.

anita  -  2012-05-28 08:51:10
Anette det må da helt klart være dig der ikke kan læse opskriften, der står da 6 æggeblommer og 6 æggehvider.

Dianne  -  2012-06-23 01:38:48
Der står der kun skal bruges 2 dl. fløde til 12 pers. Kan det virkelig passe? Skal der ikke stå 2 liter?

Tine  -  2012-08-24 10:37:54
Opskriften er helt rigtig,det er virkelig kun 2 dl fløde og som det kan læses i kommentarerne,er der mulighed for at variere smagen,mums Men det skal være 12 meget små portioner,der bliver ca 1 liter is Og den kan laves om morgenen og er klar til at spise som dessert om aftenen. Skal lave en portion igen i dag,jeg bruger ikke pasteuriserede æg,salmonella risikoen er ikke specielt stor længere

Lone  -  2013-09-26 15:59:00
Har lavet den is så mange gange med stor succes. Prøv lige at drysse lidt lakridspulver i - det er bare lækkert.

fam Kristensen  -  2013-10-04 23:19:22
Den er desværre lidt som frossen "guf" ikke så meget flødeis over den opskrift

kageglade pige  -  2013-10-13 20:02:42
Kan man bruge sukker i stedet for flormelis?

Majken & Kurt  -  2013-12-20 22:42:06
Vi har fulgt opskriften nogenlunde, og det ser ud til at det virker. Mht æg, fløde osv kan man bruge opskriften her som en guide, det gjorde vi, og før vi puttede den i fryseren smagte "soft isen" helt fantastisk.

  -  2014-02-26 15:59:03
Smager skønt kom lidt daim og makroner i gør den ikke ringere

  -  2014-07-18 16:14:22
Skal fryse hurtigt så den bliver cremet