EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links









Pæretærte

Antal:
Pers.
Ret : Kager i form

Ingrediens : Frugt

Indsendt : 2002-05-30

Pæretærte 4 Pæretærte 1 Pæretærte 2 Pæretærte 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 Pære En pærer vejer ca. 100 gram renset vægt.
    En pærer vejer ca. 100 gram renset vægt.
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
150 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 spsk. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Forklaring:

Smuldr smørret i melet, tilsæt sukker og vanillesukker. Saml dejen med æg og vand.

Rul halvdelen af dejen ud og fordel den i en smurt tærteform.

Skæl pærerne, fjern kernehuset og del dem i halve. Fordel de otte halve pærer på bunden.

Rul resten af dejen ud og læg den over pærerne. Pensl med vand og drys med lidt sukker.

Bag tærten ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 30 minutter.

Server tærten lun med enten creme fraiche eller flødeskum.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 12112 (2883 kcal)
KJ pr. Pers. 2018 (480 kcal)
Vægt ialt 1039 gram
Vægt pr. Pers. 173 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1165 KJ (277 kcal)
Protein 3.4 gram
Fedt 12.9 gram
Kulhydrat 38.2 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 7.8 (194 stemmer)

Opskriften er vist 204975 gange,
og udskrevet 11349 gange.

Elisa  -  0000-00-00 00:00:00
Den er god til en eftermiddag, hos bedste

jylland  -  0000-00-00 00:00:00
kom lidt ristede,groft hakkede nødder oven på ,drys evt.lidt kanel ovenpå

Inge Lise  -  0000-00-00 00:00:00
God ide med kanel på toppen

fjotte  -  0000-00-00 00:00:00
den er rigtig god. nogle syntes det er bedre med is til.

signe-experten  -  0000-00-00 00:00:00
lidt kanel på, og den er lækker

Chris  -  0000-00-00 00:00:00
Den er rigtig god og kan kun anbefales med kanel på også

Mette  -  0000-00-00 00:00:00
Den er rigtig god og let at lave. Jeg brugte dog lidt mere mel for at få dejen til at hænge sammen.

sille  -  0000-00-00 00:00:00
jeg kom lidt kagecreme i inden den blev bagt....... meget syndigt guf guf : )

stine  -  2006-12-09 20:12:53
super med kanel - men også marcipan

Charlotte  -  2007-01-03 11:56:58
Smagte godt med vanilie is rørt op som soft ice

Helle  -  2007-04-08 09:40:47
super god tærte - prøv den

Per  -  2007-09-13 08:06:47
Dejen var lidt vansklig at arbejde med, selv om jeg satte den på køl en god time inden jeg rullede den ud blev den meget hurtigt blød igen, Jeg tror at den skal have lidt mere mel, eller lidt mindre smør, og smørret behøver ikke være blødt, og sæt så dejen på køl ½ time inden den rulles ud.

benthe  -  2007-09-17 05:17:45
syltede pærer på dåse kan også sagtens bruges. Til Per: brug masser mel når du ruller ud, er måske nødt til at komme på rulle og bord op til flere gange.

Per  -  2007-09-17 07:34:18
Jeg er begyndt at rulle mørdej ud på witawrap, så sider dejen ikke fast til bordet og den er nem at løfte over i tærtefadet, men denne dej var stadig lidt svær at rulle ud, men det gik jo som det kan ses.

Brynhild  -  2007-09-17 07:44:45
Jeg kommer lidt kanel i dejen og lidt nødder og evt. rosiner i sammen med pærerne, så er den superlækker.

Sanne  -  2007-09-17 16:22:24
Prøv at bræk lidt chokolade i stykker og drys over inden "låget" lægges på tærten

betulle  -  2007-09-24 15:21:39
Super med lidt revet marcipan indeni :-)

emsen122  -  2007-10-17 16:56:07
har æavet den og den er kanon god. Man kan også bare spise den uden creme fraiche eller piskefløde

Camilla  -  2008-02-24 14:11:07
jeg kunne ikke rulle dejen ud, som der stod man skulle. dejen var alt for klistret,også selvom jeg puttede mere mel i. :( øv

Samsø  -  2008-03-19 10:11:34
rigtig god men når den er varm... Ja jeg er ikke vild med varme pære men gode

lotte  -  2008-05-23 08:50:27
Rul dejlen ud på en ny (affalds) pose eller lig, så er den meget nem at "flytte" over i tærtefadet når den er rullet ud og den hænger så ikke fast i bordet... :)

fjotte  -  2008-07-20 10:33:57
en af mine lærere på bagerskolen sagde put toms chokoladefrøer underpærene.. det skal da prøves

Anna  -  2008-08-29 17:23:07
En rigtig lækker og nem opskrift. Specielt med alle de gode råd til dejen. Godt med mel og så rullede jeg dejen ud på en pose som det er foreslået hvilket fungerede rigtig godt.

de tykke :D  -  2008-09-24 14:41:53
super opskrift min veninde og jeg elsker den!!! :D

Linda  -  2008-12-02 20:54:19
har lavet den mange gange havde også problemer med at rulle den ud, men imellem to stykker bagepapir med lidt mel og så gik det dejen vail let at få af og i formen´, rigtig go..

cokie-kid  -  2009-02-20 16:13:49
Dejlig, afslappet nydelse, til en rolig aften i hjemmet. Kan anbefaldes

Ditte  -  2009-03-26 20:02:31
Supergod og let at lave. Ingen problemer med dejen. Godt tip: skær små marcipanbrød i skiver og læg dem under pærerne - det er favoritten hèr i huset. Mums mums!

Nina M  -  2009-03-28 09:18:01
Prøv at fordel smuttede hakkede mandler og lidt kanelsukker ovenpå pærerne inden dejen fordeles ovenpå. Det er superlækkert.

Louise  -  2009-07-26 18:36:28
Jeg er vild med INGEFÆR... Prøv at komme ½ tsk stødt ingefær i dejen... Det syntes jeg er lækkert, i stedet for det altid er kanel...

Klara  -  2009-08-26 23:14:42
Uhmm, kan det også fryses?

Esther1  -  2009-10-05 14:19:29
Jeg har lavet i stakkevis (efter stormvejr og mange nedfaldne pærer) - den kan nemlig fryses! Supergod og enkel opskrift

Heidi  -  2009-10-17 20:48:30
Ingen tvivl om at tærten smager super skønt; har lige taget den ud af ovnen. Men må indrømme at dejen er svær at arbejde med. Jeg kom mere mel i, prøvede at rulle den ud i/på vitawrap, prøvede at rulle den ud i/på en skraldepose, prøve at rulle den ud imellem 2 stk bagepapir, men der var ikke rigtig noget der gav et godt resultat. Og den gik totalt i stykker da jeg lagde den i fadet og over pærerne. Men den smager godt.

Hornslet  -  2009-10-25 11:17:13
Perfektpære tærte min mand har bestilt den igen og kanel gør den kun endnu bedre.

  -  2009-12-22 18:19:12
Jeg bruger em smule revet muskatnød i denne opskrift. Det giver virkelig en fantastisk smag.

Kathleen  -  2010-01-08 06:33:23
Den smager perfekt lige som den er, uden kanel. Sukker på toppen skal være rørsukker :-P mmh og så er jeg solgt. Min far laver altid denne opskrift. Er det ikke fra Karolines køkken?

malene  -  2010-02-12 10:14:15
den er super god med mørkt chokolade

jens-aage  -  2010-02-21 16:39:57
Istedet for at have bøvl med fed dej man ikke kan styre uden en masse mel så smør din tærteform med lidt flyd. margarine del din dej i to og op i formen med det og pres det ud med knoer og finger læg den sidste dej (låget )på et stykke bageperpir og form igen med fingerne det er nemt. Riv 100 g.rå marci. bland 1 sps. fløde og lidt mandeles. i og smør på underste bund. smør til sidst med fløde og drys med sukker, det bliver gyldent og dejligt og det smager.

bolette  -  2010-03-17 11:25:00
creme fraise til er også rigtig godt :-)

Susan  -  2010-04-18 11:56:23
Rettelse til dejen: I stedet for 1 æg bruges 1/2 æg. Der skal ikke vand i dejen.

n  -  2010-10-01 16:02:50
kom ingefær i dejen så bliver det ikke meget bedre(:

frk. anne  -  2010-10-06 13:49:25
den er så god!! og så med lidt chokolade i.. så bliver den mums!

Anita 15-10-10  -  2010-10-15 12:15:52
god opskrift, kan med fordel komme lidt chokolade i bunden, inden du kommer pærerne på, og så lige drysse lidt kanel ovenpå kagen.

Tina  -  2010-12-19 11:57:15
En mørdej laves normalt sådan her. 150 g mel, 100 g smør og 1 æg eller lidt vand. Her skal den jo bare være dobbelt op da der også skal være til låg

Anne-Silke  -  2011-03-07 16:23:06
Sikker hit hjemme hos os.... Super god tærte.... Har bagt den 5 gange på 14 dage :-)

tigerwilde  -  2011-03-25 08:46:00
Ingen problemer med dejen her, brugte susans opskrift uden vand. dejlig mums kage :)

Dianna  -  2011-10-09 23:03:13
Den er i ovnen nu.... men hvorfor falder dejen ned over pærene...? det ser helt ødelagt ud..?

Lotte  -  2011-10-10 14:07:47
jeg lod dejen være næsten flydende - så den kunne hældes i, min erfaring med tærtedej er, at det er næsten umuligt at rulle ud og vil sige at den blive meget fin og lækker :-)

julie  -  2011-12-17 22:51:53
jeg har lige bagt den, men uden vand som forslået af susan, og så lidt ekstra mel, + kanel og finhakkede mandler på, det blev en succes med noget let creme fraiche til. denne opskrift skal da helt klart have 10, men finjusteringerne er sku gode ;)

Sarah  -  2012-04-08 20:28:59
Lækker, lækker pæretærte! Hele familien elskede den :)

Svend  -  2012-04-09 17:26:05
Hvad er meningen med at skrælle pærerne? Det har jeg glemt, vi må se hvordan den bliver. Det er vel i skrællen den lille smule sundt, der findes i denne tærte er?

  -  2012-05-28 23:42:19
Super god, og rigtig let at lave. Jeg lavede en blanding af hakkede mandler, havregryn, honning og sukker, som jeg lage over i de sidste ti min. af bagetiden. Det var rigtig godt.

Hmm  -  2012-08-15 10:48:06
Denne kan bestemt ikke anbefales. Den er smagsforladt i forhold til andre pæretærter. Prøv fx "Den BEDSTE pæretærte" som også findes her på kogebogen. -LANGT mere smag og altid en succes.

Ane  -  2012-09-24 12:45:17
hvis man har nogen mini tærte forme kan man få en mini tærte hver -så ser de meget sødere ud :)

Noa  -  2013-01-19 19:47:44
HJÆLP?! Kan man bruge æbler fra haven, istedet for pærere?? svar ønskes hurtigst mulig!

Anna Duc  -  2013-04-28 16:49:36
Jeg har brugt denne opskrift mere end 10 gange nu, og har kun været glad og tilfreds hver eneste gang. Jeg plejer at skære pærerne ud i halvstore terninger, da jeg foretrækker dem sådan. SUPER dejlig med is eller fløeskum til.

sørensen  -  2013-08-01 11:17:58
Vandet er ikke til at komme i selve dejen, det er til at pensle med til sidst. :-)

maja  -  2013-09-05 16:38:50
Pæretærten gjorde stor lykke til min mands fødselsdag. Vi lavede den til 21 personer UUUUhm

3 sure piger!  -  2013-10-04 17:26:05
Vi er 3 piger, der virkelig havde glædet os til at lave pæretærte, og da vi alle har gode erfaringer med opskrifterne fra Alle Tiders Kogebog, valgte vi denne. Det viste sig dog at være nok den værste pæretærteopskrift nogensinde, da dejen var fuldstændig ubrugelig! Der var også for lidt dej til tærten, så vi blev nødt til at lave mere. Hold da op, en stor skuffelse. Opskriften snød os.

Mig   -  2013-11-10 12:34:22
Den er let at lave og jeg komme lidt med mel i dejen så hænger den ikke i bordet, jeg bruger så vandet fra dåse pærerne også til at pens oven på og i dejen. Den er super lækker skal lave den igen meget snart for den er MUMS

Ditte  -  2013-12-15 06:39:51
Jeg havde ingen problemer med dejen, jeg har en silikone måtte samt en marmor rulle det fungerer super godt, hilsen den forhenværenende kok,