EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland





Rabarbergrød (Sigtet)

Antal:
Pers.
Ret : Grød og Vælling

Ingrediens : Frugt

Fedtfattig opskrift

Oprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Indsendt : 2002-05-29

Rabarbergrød (Sigtet) 4 Rabarbergrød (Sigtet) 1 Rabarbergrød (Sigtet) 2 Rabarbergrød (Sigtet) 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
700 gram Rabarber renset vægt
8 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Nonoxal Nonoxal modvirker oxalsyre, som angriber tændernes emalje og nedbryder kalk.

Nonoxal anvendes hovedsagligt i forbindelse med friske rabarber eller spinat, der har et højt indhold af oxalsyre.

NonOxal koges med fra start, men kan også tilsættes efter kogning.
0.5 vanillestang Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
175 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 spsk. Kartoffelmel 1 tsk. 4.2 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
    1 tsk. 4.2 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
Overfør ingredinserne for Rabarbergrød (Sigtet) til mealChaser indkøbsliste

Forklaring:

Skyl og snit rabarberne. Lad dem koge sagte 5-6 min i vandet og nonoxal.

Si saften fra og bring den i kog med flækket vanillestang og sukker efter smag.

Rør melet ud i knap 1 dl koldt vand. Hæld jævningen i en tynd stråle i den kogende saft, mens der røres med en ske. Tag gryden af varmen så snart grøden er jævn. Koger den for længe bliver den "lang"

Hæld straks grøden op, drys lidt sukker på, så trækker den ikke skind.

Serveres med mælk eller fløde, eller en blanding af begge dele.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 4425 (1053 kcal)
KJ pr. Pers. 1106 (263 kcal)
Vægt ialt 1723 gram
Vægt pr. Pers. 430 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 256 KJ (61 kcal)
Protein 0.4 gram
Fedt 0.1 gram
Kulhydrat 15.3 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.3 (98 stemmer)

Opskriften er vist 130435 gange,
og udskrevet 4765 gange.

[email protected]  -  0000-00-00 00:00:00
skal man ikke bruge citronsyre???

  -  0000-00-00 00:00:00
Nej, man skal ikke bruge citronsyre, men der i mod noget syreneutraliserende (oxalsyre) som nonoxal

Rebecca Isabell  -  0000-00-00 00:00:00
Denne opskrift er altså bare god ! virkelig lækker ! :-D

josefine  -  2007-06-02 22:35:52
rabarberne skal ikke fjernes!! det her er jo ikke rabarbergrød, det er rabarbersuppedas!

Jacob  -  2007-08-04 17:29:44
Man kan med fordel lade rabarberne koge et par minutter længere sammen med vanillien og så smage til med vanilliesukker(hjemmelavet helst), hvis man er en vanilliegris.

Emilia  -  2007-08-09 13:29:31
Skal den være så tynd??? Den opskrift jeg plejer at lave, er rabarbergrøden meget tykkere!

jannie Søndergaard  -  2009-04-28 20:10:10
Den er god, men efter min mening er den lidt for tynd,der skal bruges noget mere kartoffelmel.

Jan  -  2010-05-24 11:29:48
Da nonoxal fjerner oxalsyren kan man for at få den syrlige smag frem igen tilsættes citronsyre eller vinsyre Er enig i at der at der skal mere kartoffelmel i da der snare er suppe end grød. Serveres den varm smager det rigtig godt med hakkede mandler drysset over grøden sammen sukkeret lav en større portion og sti den i køleskabet efter afkøling smager lkker dagen efter

  -  2010-06-06 12:45:04
hvor køber man nonoxal?

Vester Kærby  -  2010-06-10 14:40:48
Hurtig og nem og lave...(",)

  -  2011-05-24 19:07:26
Den er rigtig lækker. Rigtigt der skal mere kartoffelmel i end der står.

Karina  -  2012-05-11 17:26:42
FANTASTISK !! Og selvf. skal den sigtes...gider da ikke tygge i de bedske stykker frugt :o)) Og med hensyn til hvor tyk den skal være...så er det jo ikke det største problem lige at røre lidt mere jævning sammen :) Fantastisk grød...både kold og varm.