Opskrift på Kogt oksebryst med smørdampet spidskål med billede Alletiders Kogebog

      Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Ugemadplan

      Ugens opskrifter



      Brugerservice

      Debat forum

      Teknik

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      Links















Kogt oksebryst med smørdampet spidskål

Antal: 4 Pers.

Ret : Hovedretter

Ingrediens : Oksekød

Oprindelsesland : Ukendt oprindelsesland

Kilde : Bjørn Kok

Indsendt : 2010-01-06

Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  


Ingredienser:
1500 g.oksebryst med ben
200 g.gulerødder
200 g.skalotteløg
 
 Tilbehør:
2 Spidskål
1000 g.nye kartofler
 smør
 
 Sauce:
75 g.smør
1 spsk.hvedemel
 kogevand
 salt
 peber
 


Forklaring:

Sæt oksebrystet over i koldt vand. Lad det koge ved svag varme i ca. 80-90 minutter til kødet er meget mørt. Har du nogle grøntsagsrester kan disse tilføjes og koges med.

Spidskålen deles hver i 6 stykker som blancheres i spildkogende vand. Lages op og lægges i en sautepande med det vand der hænger ved samt smør. Dampes nu møre ca. 10 minutter.

Opbagt smørsauce:
Smørret smeltes og melet røres i, kogevand tilsættes under konstant omrøring til en passende konsistens. Smag til med salt og peber




Andre brugere har også læst:                         Andre brugere har også læst:                         Andre brugere har også læst:






Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 7 (3 stemmer)

Opskriften er vist 11473 gange,
og udskrevet 342 gange.



Annette H  -  2012-07-03 09:45:07
Denne ret smager bare så godt.

Tove  -  2013-07-01 09:55:58
HVAD ER FORSKELLEN PÅ OPKSEBRYST OG OKSEPUDSBRYST? Jeg ser, at 1000 g opksebryst skal koge 80-90 minutter, men spidsbryst skal koge 3 timer. Tak for mange gode opskrifter.

Brian  -  2013-07-03 11:09:19
Er det meningen at skalotteløgene også skal i lige som gulerødderne..?