EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Rullepølse 03

Antal:

Ret : Pålæg

Ingrediens : Svinekød

Fryseegnet : fryseegnet

Indsendt af : halkær krokøkken

Indsendt : 2009-12-29


Ingredienser:
 rullepølseslag fra gris eller lam
 
 Krydderblanding:
 Her skal eksperimenteres men brug altid en blanding af finthakket løg salt og peber suppleret med f.eks. nelliker og allehånde til gris eller rosmarin og hvidløg til lam.
 
 Saltlage:
2 l.vand
325 g.groft salt
40 g.mørk rørsukker
2 laurbærblade
1 spsk.hel peber
0.5 tsk.hele nelliker
 
 Kogevand:
 vand nok til at dække rullepølsen
1-2 løg
 et par laurbærblade
 lidtnelliker
 hel peber
 suppeurter (porretop persillerodtop m.v.)
 
Forklaring:

smør krydderblandingen ud over slaget og rul det til en rullepølse. Snør godt med bomuldsgarn gnid rullepølsen ind i salt og læg den i saltlage 3 dage. Rullepølsen skal være helt dækket af saltlage. det sikres ved at holde den nede med et let pres af et eller andet passende f.eks. et rent skærebræt. Det hele står tildækket men ikke lufttæt lukket i køleskab. (pølsebakterier kommer fra jord og er meget giftige. De dræbes ved kogning af saltlagen, og giften kan kun udvikles når der er lukket helt lufttæt)

Rullepølsen tages op af saltlagen, skylles let, og kommes i gryden med kogende vand, suppeurter og krydderier.
Pølsen koges ca 1½ time. Kernetemperaturen skal være omkring 80 grader før den er mør. Sluk under gryden og lad pølsen stå i kogevandet og trække en times tid inden den tages op og sættes i pres i en rullerølsepresse eller mellem to skærebrætter eller hvad du nu kan finde på. Der skal være ca 1-2 kg pres på pølen. Lad den stå i pres i køleskab natten over.
Skær pølsen i passende stykker og frys den - eller spis den med det samme.


Tips:

saltlagen er egnet til saltning af alle stykker kød - saltkød, skinke kyllingbryst med mere. Saltningstiden afhænger af kødstykkets størrelse, og alle kødstykker gnides ind i salt inden det kommes i lagen. Kogevandet fra rullepølsen eller andet saltet kød bliver ret salt, men er alligevel en fantastisk god grundsuppe til en fyldig grønsagssuppe - f.eks. kartoffel-porre suppe.



Andre brugere har også læst:


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 3.3 (4 stemmer)

Opskriften er vist 7661 gange,
og udskrevet 265 gange.

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu