EmediateAd

      Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Indsend opskrift

      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Sunde Frikadeller

Antal:
Ret : Hovedretter

Ingrediens : Kylling - Kyllinger

Oprindelsesland : Ukendt oprindelsesland

Indsendt af : Chicoptera

Fryseegnet : Fryseegnet

Indsendt : 2009-10-18


Ingredienser:
500 gram Kalv og flæsk. hakket 11%
200 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
1 dl. Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1.5 dl. Skummetmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Forklaring:

Skræl og riv gulerødderne, put dem i en skål med de øvrige ingredienser, og bland farsen grundig.
Kan evt. spædes med mere mælk hvis den virker for tør.
Kom olie eller magarine på en pande.
Form farsen til frikadeller med en ske, og steg ved jævn varme.

Serveres med hvide kartofler, brun sovs og grøntsager.

Tips:

Tip: prøv at krydre frikadellerne med friske krydderurter, karry eller paprika.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 5791 (1378 kcal)
KJ pr. 1447 (344 kcal)
Vægt ialt 1038 gram
Vægt pr. 259 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 557 KJ (132 kcal)
Protein 12.4 gram
Fedt 7.0 gram
Kulhydrat 5.8 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 6.3 (3 stemmer)

Opskriften er vist 16022 gange,
og udskrevet 222 gange.

Børnepasseren  -  2010-01-12 15:52:32
Mmm... De smagte bare rigtig godt :) Vi spiste dem dog med kartoffelbåde og taziki. Og de ellers kræsne unger, spiste dem med velbehag.

  -  2010-04-17 14:36:15
Hverken min familie eller jeg bryder mig om dem... De smager jo ikke af noget :(

  -  2010-04-17 14:36:33
Har aldrig smagt værre frikadeller

  -  2010-09-22 16:48:36
De indeholder både mælk og ikke-fuldkorns-hvedemel. Hvordan kan de katagoriseres sunde?? Kategoriseringen burde nok mere være "Mindre usunde frikadeller"! ^^Hvis det er med baggrund i, at der er mindre hvede og mælk end normalt.

  -  2012-03-10 15:39:10
Mon ikke den mangler noget løg?