Lam makhani (indisk butter lamb)

Lam makhani (indisk butter lamb), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Diverse lammekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : søsterlagkage

Indsendt :      Red :
Lam makhani (indisk butter lamb), billede 4 Lam makhani (indisk butter lamb), billede 1 Lam makhani (indisk butter lamb), billede 2 Lam makhani (indisk butter lamb), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Marinade:
4 fedhvidløg
2 cm.ingefær
1 tsk.salt
0.5 tsk.Chili stærk, stødt
1 spsk.citronsaft
10 dl.græsk yoghurt
0.5 tsk.gurkemeje
0.5 tsk.garam masala
 
800 g.lam
 
 Tomatpasta:
2 grønne chilier
30 g.smør
1 fedhvidløg
3 hele nelikker
5 grønne kardemommekapsler
1 kanelstang
1 grøntsagsbouillon
2 laurbærblade
1 ds.hakkede tomater
 
 
50 g.jordnødder
1 tsk.spidskommen
0.5 tsk.bukkehornsfrø
2.5 dl.piskefløde
 frisk koriander
 
Opskrift:
Ingredienserne til marinaden hakkes fint og blandes. Kødet skæres i mundrette stykker og blandes med marinaden. Sættes i køleskabet mindst et par timer.


Læg jordnødderne i blød i koldt vand.


Tomatpasta:
2 chilier og 1 fed hvidløg hakkes og steges i smør. Derefter tilføjes nelikker, kardemommekapsler, kanelstang, bouillonterning og laurbærblade. Tilføj et par deciliter vand og lad det koge ind.

Tilføj en dåse tomat, og lad det koge godt ind- til det bliver tykt og nærmest som en pasta.


Jordnødderne blendes med en smule vand, til en grov pasta.


Derefter tilføjes kødet med marinaden til tomatpastaen sammen med de blendede jordnødder, spidskommen og bukkehornsfrø. Lad det koge mørt, gerne et par timer, og tilføj lidt vand, hvis det bliver for tørt.


Når kødet er mørt tilføjes piskefløde og en god håndfuld frisk koriander.

Det hele smages til med salt, peber, sukker og citronsaft.

Tips:

Serveres med naanbrød og basmatiris





karakterer:
Opskriften er vist 32243 gange,
og udskrevet 434 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (16 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-12-09 18:40:49
Det med grynet ... det er her fløden gør en forskel 😜

  -   2016-08-28 19:42:50
Min sovs blev grynet, men det er vel den græske yoghurt der gør det, bliver jeres også det?

  -   2016-07-27 19:11:32
Hei. 10 dl yoghurt? Det kan ikke vært riktig?

  -   2012-07-31 22:35:35
Jeg elsker at gå på indisk resturent, men denne opskrift er bedre end hvad jeg har smagt ude. Jeg føler mig som en guru i .mit køkken når jeg ser hvor gæsterne nyder det

  -   2011-09-23 10:01:26
Dette er bare en super opskrift har brugt den flere gange når vi har gæster og der bliver rost så meget