EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links









Andesteg i stegepose (Mortensaften)

Antal:
Pers.
Ret : Hovedretter

Ingrediens : And - Ænder

Højtid: Mortens aften

Indsendt : 2008-10-10

Andesteg i stegepose (Mortensaften) 4 Andesteg i stegepose (Mortensaften) 1 Andesteg i stegepose (Mortensaften) 2 Andesteg i stegepose (Mortensaften) 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3000 gram And, hel 2/3 af andens vægt er ben ca. (beregnet)
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
5 Æbler, Madæbler 1 madæble ca. 100 g. skrællet vægt.

Gode madæbler er f.eks. belle de boskoop-æbler og cox-orange
10 Svesker, uden sten 1 sveske ca. 10 gram
    1 sveske ca. 10 gram
Forklaring:

Rens anden, gnid den ind-og udvendig med salt og peber. Fyld anden med æblebåde og svesker. Læg anden i stegeposen og luk til med den medfølgende klips.

Læg anden på bradepandens rist med brystet opad og steg ca. 2-2½ time ved 200 grader C. alm. ovn til den er mør. Tag anden ud, dæk den med et klæde. Lad den trække 20 minutter før den parteres.

Tilbered en let, jævnet sovs med andebouillon.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 18659 (4442 kcal)
KJ pr. Pers. 4664 (1110 kcal)
Vægt ialt 3600 gram
Vægt pr. Pers. 900 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 518 KJ (123 kcal)
Protein 3.3 gram
Fedt 11.0 gram
Kulhydrat 3.6 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.5 (14 stemmer)

Opskriften er vist 75385 gange,
og udskrevet 3446 gange.

tam  -  2008-11-04 12:20:16
Den bliver meget fin saftig og mør

Mona  -  2008-11-11 16:05:13
Brug aldrig færdigkøbt bouillon, det smager aldeles afskyeligt. Brug i stedet skyen fra anden, som i det her tilfælde er samlet i stegeposen. Og supp. med afkog/suppe fra vinger, kråse, hals og hjerte.

[email protected]  -  2008-12-23 12:39:06
Kan man ikke langtidsstege i stegepose?

the food lover   -  2010-04-03 14:43:42
det kommer til at smage godt

dorthe  -  2010-11-01 15:41:37
bliver den sprød i en pose

Conny  -  2010-11-09 13:51:05
nej, jeg synes ikke det bliver sprød skind med en stegepose, men man kan grille den med høj temperatur i kortere tid, og så bliver den perfekt. Skyen i stegeposen er meget koncenteret og rigtig god.

Jess  -  2011-11-03 14:12:40
Jeg laver den ofte dagen før eller om formiddagen og parterer den når den er kold. Så lægger jeg stykkerne i en bradepande med skindsiden op og griller den for høj varme til skindet er sprødt og anden er varm, ca. 15 - 20 minutter. På den måde får man også tid til at køle skyen ned, så fedtet stivner på toppen så man nemt kan tage det fra man synes, så sovsen ikke bliver for fed.