Andesteg i stegepose (Mortensaften)

Andesteg i stegepose (Mortensaften), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : And - And hel

HøjtidMortens aften

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Andesteg i stegepose (Mortensaften), billede 4 Andesteg i stegepose (Mortensaften), billede 1 Andesteg i stegepose (Mortensaften), billede 2 Andesteg i stegepose (Mortensaften), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3000 gram And, hel Vi beregner en and til 3.000 g.

2/3 af andens vægt er ben ca. (beregnet)
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
5 Æbler, Madæbler 1 madæble ca. 150 g. skrællet vægt.

Gode madæbler er f.eks. belle de boskoop-æbler og cox-orange
10 Svesker, uden sten 1 sveske ca. 10 gram
   
Opskrift:
Rens anden, gnid den ind-og udvendig med salt og peber. Fyld anden med æblebåde og svesker. Læg anden i stegeposen og luk til med den medfølgende klips.

Læg anden på bradepandens rist med brystet opad og steg ca. 2-2½ time ved 200 grader C. alm. ovn til den er mør. Tag anden ud, dæk den med et klæde. Lad den trække 20 minutter før den parteres.

Tilbered en let, jævnet sovs med andebouillon.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Andesteg i stegepose

karakterer:
Opskriften er vist 147028 gange,
og udskrevet 4130 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (21 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 19199 (4571 kcal)
KJ pr. Pers. 4799 (1142 kcal)
Vægt ialt 3850 gram
Vægt pr. Pers. 962 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 498 KJ (118 kcal)
Protein 3.1 gram
Fedt 10.3 gram
Kulhydrat 4.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-11-11 16:00:06
Jeg har lige smidt to ænder i ovnen , som vi skal ha i aften nu når det er Mortens aften ,

  -   2015-12-22 16:18:30
Jeg steger den også dagen før og bruger vingerne og kråsen til fong, sammen med, porrer gulerødder og løg, det giver en fantastisk sovs. Jeg parterer den og griller den ca 20 min, dagen efter og den er aldrig tør, posen bevarer saften i kødet og det er rigtig lækkert.

  -   2011-11-03 14:12:40
Jeg laver den ofte dagen før eller om formiddagen og parterer den når den er kold. Så lægger jeg stykkerne i en bradepande med skindsiden op og griller den for høj varme til skindet er sprødt og anden er varm, ca. 15 - 20 minutter. På den måde får man også tid til at køle skyen ned, så fedtet stivner på toppen så man nemt kan tage det fra man synes, så sovsen ikke bliver for fed.

  -   2010-11-09 13:51:05
nej, jeg synes ikke det bliver sprød skind med en stegepose, men man kan grille den med høj temperatur i kortere tid, og så bliver den perfekt. Skyen i stegeposen er meget koncenteret og rigtig god.

  -   2010-11-01 15:41:37
bliver den sprød i en pose

  -   2010-04-03 14:43:42
det kommer til at smage godt

  -   2008-12-23 12:39:06
Kan man ikke langtidsstege i stegepose?

  -   2008-11-11 16:05:13
Brug aldrig færdigkøbt bouillon, det smager aldeles afskyeligt. Brug i stedet skyen fra anden, som i det her tilfælde er samlet i stegeposen. Og supp. med afkog/suppe fra vinger, kråse, hals og hjerte.

  -   2008-11-04 12:20:16
Den bliver meget fin saftig og mør