EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland

Bagt laks i fad med grønsager

Antal:
Pers.
Ret : Hovedretter

Ingrediens : LakseFisk

Indsendt af : Siri

Indsendt : 2007-09-14

Overfør ingredinserne for Bagt laks i fad med grønsager til mealChaser indkøbsliste
Bagt laks i fad med grønsager 4 Bagt laks i fad med grønsager 1 Bagt laks i fad med grønsager 2 Bagt laks i fad med grønsager 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Porre 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
400 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
400 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
4 Tomater 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
10 spsk. Græsk yoghurt 10% * 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
    1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
800 gram Laksefilet uden skind Laksefilet portionsstykker vejer ca. 125 gram.
4 tsk. Dilddressing
Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
  Tilbehør: 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
7 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
    1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram


Forklaring:

porrene skyles og skærres i 5-6 cm stykker op til "det grønne", fordeles i et fad.
Gulerødderne skrælles, skæres i strimler, -fordelses i fadet.
Løget halveres og skæres i skiver, fordelses i fadet.

Tomater skæres i skiver, sammen med hakket hvidløg, fordelses i fadet.

smøret fordelses klatvis i fadet, ligeledes med græskdressing.+ vand ( evt. tilføres lidt ekstra udervejs) .

laksen lægges oven på grønsagerne, laksen smøres med dilddressing, smør salt, peber. citronsaften fordeles over det hele.

bages med staniol over. i varm ovn ca. 175 grader C. alm. ovn i 30/40 minutter.

Serveres med ris og grovflutes med krydderurter. det er rigtig godt.

Tips:

HUSK: at tjekke om der er nok væde i fadet undervejs.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 15448 (3678 kcal)
KJ pr. Pers. 3862 (919 kcal)
Vægt ialt 3732 gram
Vægt pr. Pers. 933 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 413 KJ (98 kcal)
Protein 5.7 gram
Fedt 4.1 gram
Kulhydrat 10.3 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.1 (102 stemmer)

Opskriften er vist 177565 gange,
og udskrevet 6322 gange.

Per  -  2008-09-06 18:09:54
Ok ret men der er et par ting som kan gøre lidt bedre. Den græske yoghurt blev liggende som nogle klatter mozareller, den smagte ok sammen med fisken men ikke for sig selv, den kunne måske blandes med vandet og så blandes i grønsagerne?
Dildressingen undrede mig lidt, for den den dilddressing jeg kender er den som også kaldes rævesauce og som bruges til garvet laks, men den kom på, men lige hvordan den smagte skal være usagt for det meste sad fast i stanniolen.

jtr  -  2008-11-30 22:15:25
jeg havde et lille problem da jeg laved retten. fisken var færdig en halv time før grøntsagerne. Hvad kan der være gået galt? Ellers smagte det godt.

  -  2009-09-30 16:57:31
Byt rundt på laksen og grøndsagerne-altså så laksen er i bunden, brug creme fraice istedet for græskyoghurt. Så smager det skønt.

Mars  -  2009-10-01 18:54:12
Jeg havde et forrygende resultat ved at tilføje rød pebberfrugt og finthakket frisk chili fra haven. Desuden erstattede jeg vandet med hvidvin (en rigtig god sjat) og lagde laksen nederst i fadet, så den var dækket af vinen. - Det var et super hit! Velbekomme :-)

BenteM  -  2010-01-07 18:20:32
Du mener da ikke to HELE hvidløg, vel?

Stella  -  2010-02-10 08:29:15
Selbv om jeg forkogte grønsagerne i 7-8 min. blev de overhovedet ikke møre. Creme fraiche og resten af væden skilte fuldstændig - ikke nogen succes.

Stella  -  2010-02-13 08:25:34
Trods forkogning af grønsager i 7 - 8 min. blev de slet ikke møre på samme tid som laksen var færdig. Selv om jeg brugte creme fraiche skilte sovsen og creme fraichen lå i små klatter.

Thomas Chef  -  2010-03-09 16:05:21
Man kan bare lade grøntsagerne stå i 30-40 minutter uden fisken, hvorefter man tager fadet ud og anretter fisken og steger den med de sidste 12-15 minutter.

siri  -  2010-08-09 19:07:38
denne opskrift er lavet på fri hånd, med de råvare som var i køleskabet, så den er selvfølgelig ikke perfekt.. en god ide er at bytte om på laksen og grønsagerne, eller bage grønsager et stykke tid først, og derefter butte laksen sammen med.. det er lidt forskelligt hvor møre folk gerne vil have grønsagerne, selv kan jeg godt lide dem med bid i så de ikke er slaskede.. jeg vil foreslå, at bruge frisk dild, istedet for "dildsausen" og fløde eller lignede istedet for græskyoghurt

Henrik  -  2010-11-26 21:24:16
Hold da kæft den opskrift holder da ingen steder, syntes der er useriøst at sætte tider på opskriften når det ikke holder nogen steder...

finn  -  2011-11-26 19:53:43
Har prøvet retten 3 gange. Første, sidste og eneste gang:)

Jullerik  -  2012-03-07 12:49:16
Synes det er en rigtig god opskrift. Det er jo et spørgsmål om at skære grøntsagerne lidt mindre, hvis man ikke kan få dem møre, men jeg kan jo godt lide der er lidt bid i. Jeg laver dog selv en dilddressing. Vi får det tit :-)

Pernille  -  2012-05-05 20:12:19
Har lige lavet den. Den var en super success her i familien. Jeg lagde grønsagerne i bunden, så laks ovenpå og creme fraiche. Jeg skar grønsagerne i tynde skiver. Det var godt. Jeg er blevet bedt om at huske den opskrift. Jeg serverede nye kartofler og smørsovs til. God opskrift

Niels  -  2012-09-18 15:25:58
rør en tsk. mel ud i yoghurten (kan også være yoghurt naturel), så jævner det bedre uden at skille

  -  2012-12-16 19:56:23
Smager rigtigt godt, vil dog give grøntsagerne 15 min alene og så tilsætte fisk og citron (brugte saften af 3 )

rithaah  -  2013-01-22 18:07:33
Tjæk lige kommentar inden du går i gang. Tiden i ovnen er ca 50 - 60 min. og læg laksen under grønsagerne. God idé er at lade grøntsagerne og græsk yoghurt komme i ovnen først. Og så laksen den sidste tid. ca 20 min. rør evt. lidt rundt så yoghurten ikke ligger i en fed klat..

Jan Mikael  -  2014-01-29 18:36:30
40 min er ikke nok. Efter 1 time var det stadigt rå grønsager selvom de var inde i 170 graders ovn i 30 min først. Det er 1,5 kg grønt og næsten 1 kg fisk. Det tager tid.... Måske så pas på hvis laks stadigt er kølig, evt. Brun på pande inden på fadet.