EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links









Klatkager 01

Antal:
Pers.
Ret : Varm Dessert

Ingrediens : Gryn / Korn

Oprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Indsendt : 2002-04-15

Klatkager 01 4 Klatkager 01 1 Klatkager 01 2 Klatkager 01 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Risengrød 1 dl. færdig risengrød vejer ca. 110 gram pr dl.
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 spsk. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
    1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
  Til bagning: 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
    1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Forklaring:

Mel og mælk røres sammen og røres derpå i grøden. Æggene piskes sammen og tilsættes. Dejen smages til med sukker og vanille, evt. kardemomme, citronskal eller muskat.

Smelt margarinen på en varm pande, når den bobler op og er lysebrun lægges dejen på i klatter. De bages lysebrune på begge sider



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 4914 (1170 kcal)
KJ pr. Pers. 1228 (292 kcal)
Vægt ialt 756 gram
Vægt pr. Pers. 189 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 650 KJ (154 kcal)
Protein 5.2 gram
Fedt 9.4 gram
Kulhydrat 12.6 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.7 (154 stemmer)

Opskriften er vist 201619 gange,
og udskrevet 7552 gange.

cvj80  -  0000-00-00 00:00:00
De er super lækre, og nemme at lave, de var et hit hos familien

weeslie  -  0000-00-00 00:00:00
de er bare et hit - vi elsker dem - intet mindre. Pas på ikke at stege ved for høj varme - hellere lidt længere ved lavere temperatur.

mig  -  2006-12-02 16:04:01
det er nemme at lave og smager vildt godt. men de skiller lidt ad. men skal nok bare lige lære det....:-) heeh

en mor  -  2006-12-10 20:31:34
risengrød er hit....men der er altid rester som er ærgelige at kyle ud, derfor er disse lækre klatkager en løsning. Kan dog ikke se af opskriften om æggene skal piskes op eller bare sammen!? enjoy

Mor til 3  -  2006-12-24 08:24:47
Supergode serveres juleaftendag om morgenen - rester fra risengrøden skaber igen stor glæde

en fra 7 klasse  -  2007-02-19 20:45:27
jeg hader risengrød men kan godt lide klatkager(: <3

Espe og Aga  -  2007-04-02 09:39:37
Goe, men der mangler lidt hytteost!

Ann Dragør  -  2007-09-24 19:43:06
de er neme at lave og smager godt..... men man skal ha tålmodighed under stegning ellers går de i stykker

anne  -  2007-11-22 17:13:03
ja det var første gang jeg har prøvet at lave klatkager men rigtig super gode det er ikke sidste gang uhm dejlig

Farmor  -  2008-02-05 22:49:46
Tip fra oldemors kogebog: Kom ikke for meget fedtstof på panden ad gangen, for så bliver klatterne for bløde og skiller ad under vending.

En der har fridag  -  2008-03-26 10:38:41
Klatkagerne smager også godt, hvis man lige blander lidt kokosmel i uhm!

Runa  -  2008-10-05 16:42:04
Disse er de bedste klatkager jeg hidtil har smagt, og de kan varmt anbefales! De kan endda blive endnu bedre med en ske hyldeblomstsaft blandet i dejen.

Nicoline-Mor og Far  -  2008-12-22 12:49:02
Det vil vi lave i eftermiddag, det er næsten bedre end pandekager... Kunne godt være vi skulle ha risengrød lidt oftere... God jul

mumimor  -  2009-01-04 11:55:53
Hvis de skal være mere julede kan man blande saft- og skræl i fra enten appelsin eller citron, man kan også skifte vaniljen ud med tilsvarende kardemomme.

veronica 4a 2009  -  2009-01-14 20:30:04
hey de er vildt gode man skal bage passe på man ik putter for meget mælk i det kom vi til men de er gode. ps. de er brst med syltetøj på hejhej

  -  2009-02-02 15:09:31
det er en super god opskrift og de smager godt mvh søren peter

linn hollbaum redekop  -  2009-09-06 11:11:58
hej jeg har hørt at man skal have smør i. skal der det eller hvad? hilsen linn der har prøvet at smage sådan en før i skolen

Jeppe  -  2009-10-03 12:53:02
De er super lækre:D! jeg synes osse de skilder forholdvis nemt, så bare tag lidt ekstar mel i :D! mmmmh

KAGE-ELSKEREN!  -  2009-11-03 18:55:00
Min dej blev meget våd, selv om jeg har taget det rigtige i .. i; Hvor mange kager bliver der?

Jeppe  -  2010-02-14 11:53:36
Lav dem i en æbelskivepande, så behøver man ikke bøvle med at de går i stykker

Stephanie  -  2010-02-22 11:07:04
Man må IKKE smage en dej til, når der er alm. æg i ! - Hvis den skal smages til, skal det være med pasteuriserede æg ! Bare lige en reminder :)

julenisserne  -  2010-12-15 09:04:03
Super lækre klatkager! -prøv evt. med rigtig vanilie :)

mads  -  2010-12-25 22:08:49
al for våd dej, jeg har tidligere lavet dem, og der var dejen mere fast. Synes ikke om opskriften!

  -  2011-01-02 15:25:02
Det er den dårligste opskrift på klatkager jeg har prøvet. Opskrifter med kartoffelmel er klart at foretrække.

  -  2011-04-21 17:23:05
Spar på mælken

Mikkel  -  2011-05-06 20:38:11
hmm. blander man to spsk sødmælk med to spsk mel får man en meget lille og meget fast dej, der er ok svær at blande med risengrøden... ellers lækkert! lavede dem over bål. hyggeren.

  -  2011-09-25 17:08:39
Super opskrift, de bliver sprøde og lækre.

Lisa og Lotte  -  2011-10-31 17:05:20
Før var vi trætte og deprimerede, så prøvede vi disse klatkager, nu har vi det meget bedre. Tak for hjælpen klatkager!

ob  -  2011-11-05 16:12:33
Mel+ Mælk.....bliver bare en tyk klat som ikke kan røres ud i grøden.

  -  2012-09-14 21:42:39
Smag er super men de bliver alt for tynde. Skal steges meget langsomt på pande for ikke at gå i stykker. Fandt ud af at de var nemmere at smide på bagepapir og i ovnen.

Line  -  2012-12-03 19:41:01
et ekstra æg, og det passer fint... de skiller stadig nemt, men lidt tålmodighed, også er de perfekte :D