EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland

Kalvegrydesteg med rødvinssauce

Antal: 4 Pers.

Ret : Hovedretter

Ingrediens : Kalvekød

Indsendt af : Imca

Indsendt : 2007-06-13

Kalvegrydesteg med rødvinssauce 4 Kalvegrydesteg med rødvinssauce 1 Kalvegrydesteg med rødvinssauce 2 Kalvegrydesteg med rødvinssauce 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Kalvegrydesteg:
1-1.5 g.kalvegrydesteg (u. ben)
4 gulerødder
4 skalotteløg
2 hvidløg
1 tsk.tørret timian
2.5 dl.vand
1.5 terning grønsagsbouillon
 
 Ovnbagte kartofler og grønsager:
2000 g.kartofler
8-10 gulerødder
2 hele hvidløg (delt i fed)
1 bakkeskalotteløg
 olivenolie
 groft salt
 timian
 
 Sauce:
 Fonden stegen har simret i
1 terning grønsagsbouillon
 timian
2.5-5 dl.fløde
 


Forklaring:

Stegen:
Brun stegen i en stor tykbundet gryde og hæld derefter rødvinen og vandet henover. Læg gulerødder, skalotteløg samt hvidløg i gryden og smuldr bouillonterningen ned i gryden. Tilsæt timianen. Når Det begynder at koge, skrues ned på lavt blus, og stegen skal derefter stå og simre i 35-40 minutter. Vend evt. stegen efter halvdelen af tiden er gået.

Ovnbagte kartofler og grønsager:
Forvarm ovnen til 225 grader C. alm. ovn. Skær kartoflerne i både og gulerødderne i halve og læg dem i en bradepande sammen med skalotteløgene og hvidløgene. Hæld en god olivenolie henover og drys derefter timian over det hele samt groft salt på kartoflerne. Stilles i ovnen i 35-40 minutter

Sauce:
Tag stegen og grønsagerne op af gryden, og hæld derefter 1/4 til 1/2 ltr. fløde i (afhænger af hvor meget og hvor fed man ønsker saucen). Læg bouillonterningen i og smag evt. til med ekstra timian.



Andre brugere har også læst:


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.8 (35 stemmer)

Opskriften er vist 69047 gange,
og udskrevet 4483 gange.

[email protected]  -  2007-10-14 11:46:48
Hvor meget rødvin?

Imca  -  2007-12-09 11:06:10
Jeg har glemt at skrive at der skal 2,5 dl rødvin i gryden

pia  -  2008-04-10 18:23:24
ville være rart at vide hvor meget rødvin der skal i?

Allan  -  2008-04-18 17:50:59
Vi har nu lavet denne ret > 5 gange, den bliver sgu lige god hvergang :-) topkarakter herfra uummmm.

børnene i huset  -  2009-02-27 18:21:56
det smagte lidt for meget af rødvin men det smagte godt med sovs på:)

Lena  -  2009-03-07 09:35:01
Det her er bare en rigtig lækker opskrift, som lykkedes her gang. den er sat i min opskriftbog, og det bliver den kun fordi vi skal lave den igen og igen.

morten  -  2009-09-04 17:19:27
der står 2 hvidløg men jeg forventer at der menes 2 fed hvidløg

Inger  -  2009-11-21 10:41:29
Hvor er rødvinen? Hvor meget?

Mette  -  2009-11-28 03:44:48
Det er en rigtig god opskrift. Perfekt resultat !!!

Per  -  2010-02-01 09:36:50
En grydesteg skal da koges mør, og det bliver den ikke på 35-40 minuter, den skal have 2-3 timer.

Rasmus  -  2010-11-03 10:07:04
En god ide er at lade hvidløgene sammen medgrøntsagerne beholde skrællen på, da de bliver helt purerede, hvilket giver en dejlig smag til sovsen, hvis man putter lidt af hvidløgspureen i.

Lars  -  2010-12-29 18:05:35
Kan det passe at stegen kun skal have 35-40 min. Andre opskrifter på kalvesteg siger 2-3 timer

Søren  -  2011-01-03 20:22:30
Virkelig en god opskrift! Helt sikkert en der vil blive gentaget. Jeg gav den omkring de 40min og det blive helt fint, så de 2-3 timer er ikke nødvendigt her:-)

BS  -  2011-09-30 15:48:21
Hvor megen rødvin skal der hældes ved?

Claudio-kok  -  2011-12-16 23:22:42
En meget fin opskrift - jeg stegede den i en høj pande med buet låg. smed en masse løg, æbler, font, rødvin, vand, hvidløg, gullerøder i samt en masse kryderrier.. stort set som i opskriften - den blev stegt og derefter dampet/kogt i ca 120-30 min - den blev god og saftig samtmeget velsmagende. hvis du koger den i 3 timer - så dræber du den. brug stege termometer og ellers mærk efter - klar saft = klar. spæd til med rødvin og vand løbende. hæld vinen over steget og vand ved siden af ned i gryden - lad vandet og vinen koge ind hvorefter du tilsætter mere væde igen - så bliver sovsen/ saften god og smagfyldt.

Tommy  -  2011-12-17 18:58:23
Tager lidt tid, men er let og det smager rigtig godt. Jeg purerede grønsagerne der var ved kødet og brugte det i sovsen, ved ikke om det gjorde en stor forskel, men godt smagte det godt nok :-)

  -  2012-02-15 18:40:45
40 min er for lidt, den er stadig blødig osv. En time i oven måske en smule mere så er den der...

Laura  -  2012-06-03 18:04:26
Jeg forstår bare ikke, hvor skal jeg gøre af de grønsager der lå i gryden, jeg synes ikke det står klart, skal jeg både bruger de grønsager der ligger i gryden også udover skal jeg bruger flere grønsager til kartoflerne?

Jørgen   -  2012-11-27 16:37:44
Rimelig opskrift, meeeen hvor meget rødvin skal man anvende hvis man ikke selv har en vurderingssans? 1 flaske eller?

  -  2014-05-31 10:55:29
Hvor er det lige der står hvor meget rødvin der skal i???

Peersen  -  2014-06-01 10:54:00
Super opskrift. Skal ha gæster til middag, og den står på kalvegrydesteg.