EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland

Fedtfattig kyllingelasagne med grøntsager

Antal:
Pers.
Ret : Hovedretter

Ingrediens : Kylling - Kyllinger

Fedtfattig opskrift

Indsendt af : Lillian

Indsendt : 2006-09-30

Overfør ingredinserne for Fedtfattig kyllingelasagne med grøntsager til mealChaser indkøbsliste
Fedtfattig kyllingelasagne med grøntsager 4 Fedtfattig kyllingelasagne med grøntsager 1 Fedtfattig kyllingelasagne med grøntsager 2 Fedtfattig kyllingelasagne med grøntsager 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Kødsovsen:
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
500 gram Kyllingekød hakket 5%
300 gram Squash 1 mellem squash vejer ca. 300 gram.

1 dl. revet squash vejer ca. 70 gram.
300 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
100 gram Pastinak 1 pastinak vejer ca. 150 gram skrællet vægt
100 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
    1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
1 ds. Hakkede tomater, konserves 1 dåse vejer normalt 400 g.
1.5 dl. Grøntsagsbouillon * 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Citronpeber *
1 tsk. Salvie, tørret *
2 tsk. Rosmarin, tørret *
1 tsk. Paprika *
   
  Bechemelsauce:
2 spsk. Olivenolie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 dl. Skummetmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Muskat *
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
175 gram Revet ost, mozzarella 10% Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
9 Lasagneplader 1 lasagneplade vejer ca. 16 gram
    1 lasagneplade vejer ca. 16 gram


Forklaring:

Løg og hvidløg pilles og hakkes. Squash, gulerødder og pastinak skrælles, skylles og rives på rivejern. Champignonerne renses og hakkes groft.

Løget svitses i 1 tsk olivenolie, til det er gennemsigtigt. Kødet tilsættes og brunes. Hvidløg, squash, gulerødder, pastinak og champignon tilsættes og der røres godt.

Flåede tomater, vand og bouillonterning tilsættes sammen med krydderierne og sovsen koges op. Skru ned for varmen og lad den småsimre i 20 minutter. Smag evt. til med salt og peber.


Bechemelsaucen:
Varm olien op i en kasserolle og tilsæt melet. Lad simre lidt, men pas på, at melet ikke tager farve. Tilsæt mælken lidt ad gangen, under omrøring. Lad saucen koge op og smag til med salt, peber og muskatnød.


I et lasagnefad lægges lasagneplader og kødsovs skiftevis i lag. Start og afslut med et lag kødsovs og fordel bechemelsaucen over. Drys med revet ost. Bag lasagnen i en forvarmet ovn ved 180 grader C. alm. ovn i 40 minutter, eller til osten er fint gylden.

Tips:

Server evt. med nybagt brød og tomatsalat.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 10767 (2563 kcal)
KJ pr. Pers. 2691 (640 kcal)
Vægt ialt 2941 gram
Vægt pr. Pers. 735 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 366 KJ (87 kcal)
Protein 7.2 gram
Fedt 2.8 gram
Kulhydrat 8.7 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.5 (91 stemmer)

Opskriften er vist 217871 gange,
og udskrevet 9604 gange.

Den flinke hjemkundskabslærer :-)  -  2007-01-15 18:16:48
Den smager fantastisk, er god og nem at lave for børn. Lavede den med kun halvt så meget kød og hældte mindre bouillonvand ved: super resultat!

Mia  -  2007-06-07 20:10:03
denne lasagne er let at lave og så er den sund og smager dejligt :o)

Dorthe  -  2008-10-31 09:24:14
Super god opskrift. Jeg bruger svinefars istedet for kyllingefars, og det smager godt. En ret der bliver plaget om igen og igen herhjemme. :o)

  -  2009-01-05 17:38:29
Prøv med spinat isteden for pastinak, smager fantatisk og er super sundt

Camilla H. Poulsen  -  2009-01-15 14:59:46
Giver Dorthe ret... Den er bare super-god med svinefars... Mums...

Sonja  -  2009-03-09 16:00:24
Denne lasagne er lavet mange gange og den er bare skøn, jeg bruger dog bare en fedtfattig mornet sovs, istedet for becamelsovs.

Susanne  -  2010-01-13 13:05:09
Jeg lavede opskiften med spinat og karry. Det var bare super godt :)

tina  -  2010-03-22 12:06:53
super lækker lavede dobbelt potion så en kunne komme i fryseren smager fint.

Laura  -  2010-03-27 12:43:16
Man kan opgså bruge hvidsauce til lasagnen, prøv den

Maria  -  2010-09-14 17:48:42
Min sovs klumpede...Har brugt en ganske almindelig olivenolie, og det var umuligt at røre klumperne ud, så hvad er der gået galt?

  -  2011-01-08 16:55:10
Vi bruger altid bare en almindelig mornay sovs :) det er nemmere. Og vi river ikke grøntsagerne, vi hakker dem i stedet. Det er en skide god ret!

Den fattige studerende  -  2011-04-09 14:09:05
Super lækker opskrift! Brugte spinat i stedet for pastinak og det smagte fantastisk. Valgte også fuldkornslasagneplader i stedet for almindelige. Havde et problem med, at min béchamelsauce klumpede, men så gav jeg den bare en omgang med stavblenderen og så var det problem løst. Vil helt sikkert lave den igen!

Dina  -  2011-06-23 14:38:07
Kan man bruge bouillon tern i stedet for flydende?

Den fattige studerende  -  2011-07-01 17:48:26
Til Dina: Ja, så længe du opløser terningen i vand FØR du putter den i retten.

Fnug5  -  2011-07-14 14:52:09
Hold da op mand! Sikke en lækker lasagne. Jeg har godt nok prøvet en del forskellige opskrifter på lasagne igennem tiden, men jeg må indrømme, at jeg er på nippet til at sige, at denne er den bedste jeg har smagt. Jeg erstattede krydderiet: Salvie med Timian, brugte 1 brik mornaysauce i stedet for bechemelsaucen og brugte fuldkornslasagneplader i stedet for almindelige. Det hele serveret med blandet salat, hvidløgs flute og hjemmelavet dressing. Yammi!

Mona  -  2011-09-11 14:18:05
ser SUPER lækker ud bare træls opskriften er så lang...D: udover det for den en 10'er for dens lækre udseende

  -  2011-09-21 09:45:38
En del af jer skriver, at i udskrifter pastinak med spinat. Er det frisk eller frossen og er det samme vægt I bruger?

Hjemmebageren  -  2012-01-07 00:00:15
" Det må du gerne lave igen, mor" :)

malene  -  2012-07-11 15:43:28
jeg skifte pastinak ud men frisk spinat... brugt ca 250gr

bimsebasse  -  2013-03-03 03:57:47
Tusind tak for opskriften, lasagnen smagte fantastisk - vi brugte frisk spinat istedet for pastinak. God base at eksperimentere videre fra.

mohamed hisa  -  2013-05-13 19:13:44
super god iser vis man er muslim

Chrisip  -  2014-03-07 13:38:06
Det er en rigtig god lasagne. Jeg har rigtig god erfaring med at fryse den. Derudover har jeg lavet den med kyllingefilet skåret i små stykker i stedet for fars. Det smagte fantastisk.

Eva  -  2014-05-14 22:26:25
Super lækker og sund lasagne med masser af smag! Den blev et kæmpe hit hjemme hos os :D