Krondyr mørbrad med ovnstegte kartofler og svampesauce

Krondyr mørbrad med ovnstegte kartofler og svampesauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kronhjort - Hjort - Hjortemørbrad

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Anemone

Indsendt :      Red :
Krondyr mørbrad med ovnstegte kartofler og svampesauce, billede 4 Krondyr mørbrad med ovnstegte kartofler og svampesauce, billede 1 Krondyr mørbrad med ovnstegte kartofler og svampesauce, billede 2 Krondyr mørbrad med ovnstegte kartofler og svampesauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 g.mørbrad af krondyr
 
 krydderiblanding af:
2 tsk.salt
2 tsk.sukker
2 tsk.vildtkrydderi
 
400 g.Markchampignon rensede og skåret i tern
2 dl.vildtbouillon
1 dl.rødvin
 hvedemel
 vand
1 dl.piske eller madlavningsfløde
 salt
 peber
 kulør
 
1000 g.små vaskede kartofler
1-2 spsk.olie
 salt
 peber
 
 Vindruesalat:
1 poseblandet babysalat
2 Snackpeber
3-4 stilkebladselleri
1 krydret æble
1 lille klase stenfri druer
 
 Marinade:
1 citron saften heraf
2 spsk.olie
1 spsk.hvidvinseddike
 salt
 peber
 
Opskrift:
Mørbraderne gnides i krydderiblandingen, pakkes i plast og lægges koldt i mindst 3 timer.

Kartoflerne vaskes og vendes med en blanding af olie salt og peber. Bages i en bradpande i ovnen ved ca. 200 grader C. alm. ovn i 45-50 minutter. Omrystes lidt undervejs.

Mørbraderne Steges i ca. 5 min. på alle sider ( ca. 20 minutter)på en sautepande med smør. hviler tildækket i 15 minutter

Imens ristes champignonerne af på panden. Bouillon tilsættes sammen med rødvin og koger lidt ind inden fløden tilsættes. Nu koges den yderligere lidt ind for middel varme inden saucen til slut bages af med en meljævning. Smag til med salt og peber.

Salatbladene skylles og anrettes med fint snittede snack peber, selleri og æbletern og halverede druer.

Marinaden blandes, smages til og hældes over lige før servering.

Tips:

Ved serverig skæres kødet i tynde skiver, lidt på skrå, og anrettes med en lille smule af svampesausen over.





karakterer:
Opskriften er vist 231705 gange,
og udskrevet 7404 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (28 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-10-08 18:16:53
Santa Maria har en vildt-krydderi. Jeg købte min i Netto.

  -   2015-12-25 15:18:58
Bruger herbes de provance som vildt krydderi;-)

  -   2015-03-27 12:27:03
Kan ikke opdriv vildtkrydderi hvad bruger jeg i stedet?

  -   2012-12-30 02:44:31
Superbest har krondyr til salg, og større butiker såsom føtex og bilka har ofte noget på frost i et lille hjørne af deres fryser. En andet godt sted at spørge efter det er hos fiskehandleren.

  -   2011-05-03 13:03:46
Dette er en rigtig dejlig og velsmagende gæsteret. Det hele passer bare så perfekt sammen. Tak til Ole Riise om opskriften på vildtkryderiet.

  -   2010-01-29 20:23:49
Kender du ikke Goog le ? Vildtkryddery er en blanding af : Rosemarin + timian + laurbærblade + enebær + peber. Fremstil din helt egen blanding

  -   2009-08-06 11:49:22
Vildtkrydderi kan man købe i Norge. Det er mærkelig at det ikke i nogle af vildt opskriftene er anvent enebær.Det er deilig i alle former for vilt,så som hare,hjort,elg,rensdyr,rådyr, vilsvin,og ander. Kan også bruges som marinade. Her kommer min egen opskrift på viltkrydderi.Enebær,pebber,allehånde,persille,timian,ingefær,rosmarin og laurblad. Knus det hele i en morter..... Det kan saktens gemmes i et lukket glas til senere brug.Lækkert..

  -   2009-05-17 18:14:07
Vi var kun 4 og jeg lavede 1,5 kg kartofler. Det hele blev spist, så maks til 4 personer.

  -   2005-01-01 01:01:01
Hvor får man fat i vildtkrydder? Har søgt utallige steder, men uden held. -Ellers en vidunderlig middagsret

  -   2005-01-01 01:01:01
Det er en dejlig nem gæsteret da man kan forberede det meste af retten i forvejen.