EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland

Hyldeblomstlikør - Hyldeblomst likør

Antal: 1 Portion

Ret : Kolde drikke

Ingrediens : Bær

Kilde : Matopskrifter.no

Indsendt : 2005-07-22

Hyldeblomstlikør - Hyldeblomst likør 4 Hyldeblomstlikør - Hyldeblomst likør 1 Hyldeblomstlikør - Hyldeblomst likør 2 Hyldeblomstlikør - Hyldeblomst likør 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
12 klaser fine hyldebærblomster
35 cl.brændevin eller vodka
 sukker etter smag
2 dl.citronsaft
 


Forklaring:

Lad blomsterne trække i spritten i tre døgn.

Klem væsken ud af dem og bland sukker i lidt af gangen, for blomsterne giver meget sødme. Smag til med en anelse citronsaft.

Lad likøren stå i nogle uger og drik den i små, kolde glas en sen augustaften. Eller forgyld et hvilket som helst glas hvidvin med lidt hyldeblomstlikør. Sæt glasset under næsen, det dufter - melon.



Andre brugere har også læst:


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 6.4 (11 stemmer)

Opskriften er vist 21567 gange,
og udskrevet 888 gange.

marianne  -  0000-00-00 00:00:00
den smager bare ikke godt!!!!!!!!!!!!!!!!

marianne  -  0000-00-00 00:00:00
den fik altså kun karakteren :1.........

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Som I kan se på det midterste billede er det vigtigt at blomsterne er helt dækkede, ellers bliver det mørke.

Inge  -  2007-06-13 17:35:39
jeg synes den er god dog en anelse skarp i smagen

tove  -  2010-07-10 15:08:41
Der står 2 dl citronsaft i opskriften, men ellers en anelse???? Og det kunne også være rart at vide hvor mege sukker CA. Det går ikke at smage sig til det :o)

Nina  -  2011-06-18 18:47:13
Hvordan får man sukkeret til at smelte i væsken?

Malene  -  2011-07-09 01:57:09
Nu mangler den bare at stå og trække i nogle uger. Jeg tror, jeg har puttet for meget citron i, den er ret sur! Min er blevet noget mørkere, og lige nu dufter den altså ikke specielt godt, men jeg håber den vinder noget, når den har stået i nogle uger.. Men ellers er det da blevet afprøvet. Gad vide om man skulle prøve at tilsætte en sjat af den hjemmelavede hyldeblomst-saft?!? Læste om en, der havde brugt kvasen til at lave likør af, men den er allerede lavet til marmelade, men ellers kunne det måske også være et forsøg værd;) Fortsat god sommer til jer alle!

Malene  -  2011-07-09 02:25:41
Tror 1 dl citronsaft er mere end rigeligt.. Jeg puttede 2 dl i, og den føles ret tand-ætsende, og så skulle der en god del sukker i.

Bente  -  2011-07-15 17:28:05
Super god, der skal dog kun en smule citronsaft i, ellers bliver den for syrlig

Marianne  -  2013-06-21 11:23:39
Hold da op, hvor er den bare lækker. Iskold og med en isklump i til en varm sommeraften.