EmediateAd

      Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Indsend opskrift

      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Mors Kanelstang

Antal: 2 stk.

Ret : Kager

Ingrediens : Mel

Oprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Indsendt af : Nia Nadine Jardeau

Indsendt : 2005-06-14


Ingredienser:
250 g.hvedemel
125 g.smør eller margarine
50 g.sukker
25 g.gær
1 æg
0.25 dl.mælk
1 æg + 10 g hakkede mandler til pynt
 
 Remonce:
100 g.puddersukker
100 g.blødgjort smør eller margarine
1 tsk.kanel
 
 Glasur:
100 g.flormelis
1.5 spsk.varmt vand
 
Forklaring:

Gæren opløses i den kolde mælk, og de øvrige ingredienser æltes i til en ensartet dej, der deles i to lige store dele og formes til kugler, som hviler et par minutter.

Hver kugle rulles derefter ud til et stykke på 20 cm's brede og 35 cm's længde. Langs midten af dejen fordeles remoncen, der smøres godt ud, hvorefter dejen rulles sammen fra den brede side, som en roulade.

De pølseformede deje anbringes på en smurt bageplade, hvorefter de trykkes flade og snittes en gang på langs med den skarp kniv, så dejen åbner sig under bagningen. Pensles med et sammenpisket æg og drysse med hakkede mandler. Hæver tildækket på et lunt sted, til dobbelt størrelse.

Bage på ovnens midterste rille ved 250 grader i ca. 12 minutter.

Lad kanelstængerne afkøle før du smører glasur på.

Tips:

En nem kage, som smager super godt.



Andre brugere har også læst:


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 9.2 (24 stemmer)

Opskriften er vist 17112 gange,
og udskrevet 806 gange.

marie  -  2008-05-23 15:08:19
jeg syntes at det er en lækker kage, som er nem er smager rigtig godt.

heidi og rikke de seje  -  2008-09-30 13:51:01
mig og rikke syntes at den er god det er den bedste kage vi har smarkt længe hmmm numme

Esben  -  2010-04-29 17:10:27
Det er meget nemmere at rulle én plade ud, smøre fyldet på, og så dele pladen i to før man ruller.

Mette  -  2010-05-27 17:06:35
Dejen er virkelig mærkelig. Og hænger slet ikke sammen. Og det fremgår også af det færdige resultat..

Martin  -  2010-06-08 16:46:42
et tyndt lag nougat ovenpå remoncen kan anbefales..men god kage til det hurtige køkken..smager dejligt

Anne-Mette  -  2013-01-06 11:54:45
Dejen hævede slet ikke, men smagen var fin.