EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland

Boller (Jordens bedste)

Antal:
stk.
Ret : Brød boller og kiks

Ingrediens : Mel

Oprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Indsendt af : Lena

Indsendt : 2005-04-05

Overfør ingredinserne for Boller (Jordens bedste) til mealChaser indkøbsliste
Boller (Jordens bedste) 4 Boller (Jordens bedste) 1 Boller (Jordens bedste) 2 Boller (Jordens bedste) 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2.5 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
50 gram Gær
50 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 knsp. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

evt. Rosiner 1 tsk. vejer 2.5 gram
1 spsk. vejer 7.5 gram
1 dl. rosiner vejer ca. 50 gram
    1 tsk. vejer 2.5 gram
1 spsk. vejer 7.5 gram
1 dl. rosiner vejer ca. 50 gram


Forklaring:

Hæld lunkent vand, gær og æg i en skål. Rør det sammen. Tag et kop mel og hæld i, sukker, salt og blød margarine lægges oveni. Det æltes sammen. Hæld mel i så det er let stiv.

Så æltes (eller røres i maskine) der på livet løs, put mel i hvis den virker tynd, i røremaskine skal den køre ca. 20 min. Dejen skal være let blød, og hænge i fingerne. Dyp fingerne i mel og så skal den slippe.

Ligges til hævning i 20 min. i en klump med klæde over.

Så deles den i 12 lige store stykker, som formes til runde boller.(fold dejen ind under så der dannes en bund og overfladen bliver glat) Hæver igen i 20 min. med klæde over.

Pensles (eller med hånden) i kold vand over det hele ned af siderne også, forsigtigt. Bages 15 - 20 min ved 180 grader varmluft. 200 grader alm. ovn.

Tandsmør kan varmt anbefales. *SS*

Tips:

Der kan æltes 2 håndfulde rosiner i inden den hæver 1. gang. Når bollerne så formes, pas på der ikke ligger rosiner uden på bollerne, da de bliver brændt.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 10363 (2467 kcal)
KJ pr. stk. 863 (205 kcal)
Vægt ialt 970 gram
Vægt pr. stk. 80 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1068 KJ (254 kcal)
Protein 6.3 gram
Fedt 5.8 gram
Kulhydrat 45.2 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.8 (647 stemmer)

Opskriften er vist 494416 gange,
og udskrevet 19305 gange.

Pia  -  0000-00-00 00:00:00
De er super lækre, pas på der ikke kommer for meget mel i. Kan varmt anbefales, lette og luftige.

Anette  -  0000-00-00 00:00:00
Hold da fast de smager da vildt godt..... Og folk grov spiser så lav rigelig mindst 2 pr. person.

simone  -  0000-00-00 00:00:00
virkelig nemme at lave også for en pige på 12 år. Og folk er vilde med dem.

Åse  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig lækre og luftige boller, de bedste jeg nogensinde har lavet. Flere har fået opskriften af mig.

Morten  -  0000-00-00 00:00:00
jeg har aldrig smagt så gode boller de er jordens bedste boller....

Stephan  -  0000-00-00 00:00:00
Min kone laver bare nogen gode boller, og det er den her opskrift jeg har givet hende.! SUPER

Moi  -  0000-00-00 00:00:00
De boller så lækre, og faste, og gode i hånden! :-*

johgit  -  0000-00-00 00:00:00
super

Krasmuss  -  0000-00-00 00:00:00
Meget lækkre boller, også gode dagen efter de er bagt

Anne  -  0000-00-00 00:00:00
Det er den mest umulige dej , jeg nogen sinde har arbejdet med, absolut umulig! Jeg vil undlade at give karakter, da jeg ikke vil udelade at jeg har gjort noget forkert? Men jeg vil ikke lave dem igen. Det er rigtigt at de er luftige men ikke lette ;-)

ida  -  0000-00-00 00:00:00
jeg har lavet dem to gange nu, og det er seriøst de bedste boller jeg har smagt...

Jonna  -  0000-00-00 00:00:00
Har bagt meget men de her er som de hedder jordens bedste,er også gode dagen efter.

Maja  -  0000-00-00 00:00:00
Det er simpelthen de bedste boller. og ikke spor svære at bage.

Christina 17  -  0000-00-00 00:00:00
De smager fint, men de er lidt tunge i det. De klistre rimligt meget, og smager ikke godt dagen efter. Da jeg først prøvede din opskrift ville jeg prøve en anden. Så jeg prøved 'Boller (nem og hurtige at lave) Den var tvært imod meget letter at lave, men jeg giver din 8 fordi den smagte godt nok :) Håber det er okay

michelle  -  0000-00-00 00:00:00
de er bare super!

nanna  -  0000-00-00 00:00:00
det er bare så god

Susanne  -  0000-00-00 00:00:00
Såååå gode

Hanne  -  0000-00-00 00:00:00
Sidder lige og spiser en af dine skønne boller. Jeg har ikke kunnet bage boller i de sidste 30 år, så det er en fornøjelse. Dejen er meget let at have med at gøre. OG de klistrer overhovedet ikke

Esther  -  0000-00-00 00:00:00
Nu kan jeg også bage boller som er lækre og luftige. De er bare for gode.

Lisa !  -  0000-00-00 00:00:00
De smager altså ikke særlig godt dagen efter, men lige når man har bagt dem smager de godt nok !

Susanne  -  0000-00-00 00:00:00
prøvede at bage dem med hørfrø og solsikkekerner...super gode og stadig bløde

Sidney  -  0000-00-00 00:00:00
super lækre boller, det er en rigtig god og men opskrift, (tilføjde en lille smule kardemomme, det satte lige prikken over i´et)

Hanne  -  0000-00-00 00:00:00
Dagen efter: Ristes i ovnen, og er ligesom krydderboller. SUPER

Karin  -  0000-00-00 00:00:00
Syntes ikke de er gode nok til at blive skrevet ind i denne her hjemmeside. De var ált for tørre :(

Tille  -  0000-00-00 00:00:00
Det kan også anbefales af ælte en halv teske stødt kardemomme i dejen... Det smager super--- :-)

louise  -  0000-00-00 00:00:00
det er de BEDSTE boller jer ever har smagt... og de er RIGTIG nemme at lave og de er gode til børn og de kan godt være med til at lave dem... og dejen klistre overhovde ikk...=)

pigen...  -  0000-00-00 00:00:00
dejen er rigtig gor at arbejde med.. prøv også med groft rugmel det smager rigtig godt...

Kirsten  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg glæder mig virkelig til at prøve dem, så når jeg har ladet min mand smage på dem vender jeg tilbage

Kirsten  -  0000-00-00 00:00:00
Bagte dem til min datters børnefødselsdag. Men kun et par få kunne lidt dem. De er bedst anbefalet til voksne! Giver opskriften 3 point.

Julie Olegovna  -  0000-00-00 00:00:00
fantastiske boller, ved ikke hvordan de smager dagen efter da de bliver altid spist op samme dag ;-) stort 10 tal fra min mand og mig

MIG  -  0000-00-00 00:00:00
jeg vil anbefale dise boller fordi de smager bare så godt og de er neme og lave

Nikita  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig gode:D..... nemme at lave os for en 13 årig.. min mormor var vild med dem så skal til at bage dem igen til hendes 60års fødselsdag.. (:

Tanja Nis-Hansen  -  0000-00-00 00:00:00
Real Nice boller! Er lidt i chok over dem og ja de smager godt med tandsmør...!

anna  -  0000-00-00 00:00:00
Virkelig god opskrift kan varmt anbafaldes. De blev så lækre de boller , så de lever optil navnet Jorden bedste boller ;op

Steen  -  0000-00-00 00:00:00
e er bare suveræne jeg er ny i faget og de blev bare perfekte

Lotte  -  0000-00-00 00:00:00
Dette er familiens yndlings boller uden rosiner men med sesamfrø, min datter på 9 kan lave dem... Husk at lade dem hæve den angivne tid så bliver de lette og luftige

alberte  -  0000-00-00 00:00:00
suuuuuuuuuuuper gode

Fam. Henriksen  -  0000-00-00 00:00:00
Vi er 8 i familien, vi laver 4-dobbelt portioner og de er altid spist op inden den sidste bolle er afkølet, kan varmt anbefales da de fosvinder inden de bliver kolde;)

Connie Palsgreen  -  2006-12-06 12:25:40
De var superlækre,lufttige som bare pokker.. skulle have bagt nogle flere

Sandra  -  2006-12-25 19:28:55
De er rigtig gode. Utrolig lækre!

Silvia  -  2006-12-30 00:00:54
De er virkelig jorden bedste boller prøv dem!! Det har aldrig lykkedes mig før at lave boller før jeg prøvet dem her !

Pia Andersen, Sverige  -  2007-01-06 13:33:33
Supergoda

Lis  -  2007-01-08 16:05:57
Der er super gode

Tilda  -  2007-01-12 14:56:18
tilsæt ost

Helle F  -  2007-01-17 18:30:48
Har aldrig kunnet bage, men på denne opskrift blev jeg proff ;O) Lækre boller Klart 10

Emma  -  2007-01-29 13:05:11
det de bedste boller i verden!...dejen kan godt være umulig, men mit råd er BARE PUT MERE MEL I. de er helt vidunderlige når de er bagt!

Hanne  -  2007-02-01 12:57:03
Prøv og brug 2 spak honning i stedet for sukker

Meier  -  2007-02-06 11:27:18
De er kanone .. Mums må jeg nok sige .. :)de smager bare skide skønt

Laura  -  2007-02-10 14:15:01
De hæver nu :) Mums jeg glæder mig, jeg lavede dem med min far (i kan nok gætte at han er meget dårlig) og ellers mig på 11, og de var super nemme giver nok en kommentar når de er færdige :D

Helle  -  2007-02-10 17:37:53
Nej hvor var de gode og nemme. Det er mine første hjemmebagte boller, og jeg glæder mig til at gæsterne kommer så de kan smage dem. De er virkelig kanon gode! Jeg håber at jeg har bagt nok.

Helle (igen)  -  2007-02-14 14:53:07
Gæsterne var vilde med bollerne. Et klart hit. Og skal helt klart laves næste gang der er boller på menuen. De var også perfekte dagen efter. =)

karen  -  2007-02-19 09:34:10
De var godt nok populærer herhjemme, og også 2 dage efter, de fik lige 10 sekunder i mikroen så var de lækre

Mark  -  2007-02-22 18:17:40
Når selv jeg kan lave så fantastiske boller.. så må opskriften være kanon.. Og det er den sgu.. 10 herfra!

Marie  -  2007-03-07 15:39:30
Har bagt disse boller af flere gange nu og de er simpelthen et kæmpe hit hver gang!! Jeg synes de bedste boller skal være luftige og det er de her!! Rigtig god opskrift! Tak for den:-)

Birgit  -  2007-04-05 16:25:36
Det er virkelig jordens bedste boller. Har lavet dem 2 gange. Gæsterne ville have opskriften med hjem.. 10 point fra mig

Elvira  -  2007-04-11 22:19:29
Nu prøver jeg at lade dem hæve natten over, for om morgen er der jo ikke så meget tid, (går stadig i folkeskole) såå, i morgen finder vi ud af om de også er gode til den slags ;-)

Susan  -  2007-04-29 17:46:02
kan man evt. bruge speltmel i stedet for hvedemel???

Trine Melvad  -  2007-05-19 21:14:43
dejen var overhovedet ikke klisteret, og de ER jordens bedste boller.... opskriften er allerede givet videre..... 36 boller på under 24 timer blev fortæret herhjemme..... perfekt....

Malou og Lisbeth  -  2007-06-21 13:00:54
Lette og luftige men smagen er ikke overvældende.

Sandra & Marcin  -  2007-06-26 11:03:33
Mig og min mand har lavet bollerne tonsvis af gange, og vi er fuldt tilfreds med resultatet. For at det ikke skal være løgn, har min mand lige ringet og spurgt om der ikke kunne være nogen boller parat til han kommer hjem. :)

Joy  -  2007-07-23 15:53:51
Super lækker dej og gode boller

Nadia:)  -  2007-07-25 12:42:19
Det var da en dejlig nem opskrift, og bollerne er bare lækre:) Kun positivt herfra... 10!

Sofie  -  2007-07-26 22:37:56
De er fantastiske :D - men synes de bør spises på dagen de er lavet

Tine  -  2007-08-01 20:56:34
Måtte lige prøve denne opskrift og de er nu gode:-)

Anne  -  2007-08-12 13:48:45
rigtig gode og bløde boller, man kan sagtens bruge speltmel istedet for hvedemel og evt. lidt rugmel, kan osse tilsættes revne æbler, så blir de ekstra søde og stadig bløde.

Lena  -  2007-09-18 20:43:47
Hej.Jeg er rigtig glad for i synes så godt om mine boller,og tak for alle de søde ord... Tak til den som har taget billeder af bollerne!! Knus Lena. sep. 2007

Annemette  -  2007-09-25 10:46:51
De er så gode de boller... Jeg har aldrig kunne lave boller før men det kan jeg nu.... :-)

Berit  -  2007-09-25 13:10:24
Super lækre. Vi har taget 1/2 rugmel og 1/2 hvedemel. De blev super lækre. Jeg har bagt dem med min datter på 5 år, og de var meget nemme.

Ee  -  2007-09-27 13:28:11
Kanman ikke bare bruge snmør i stedet for margarine?

Lesbiske tanja og Camilla  -  2007-10-04 15:03:18
Super dejlige og lækre boller! Jaeh, så bløde boller finder man ikke ude i byen!! Desuden ligger de let i maven, så det forslåes at folk selv 'laver boller' bagefter, hvis i forstår sådan en lille en:)

eminem  -  2007-10-09 16:31:49
realy realy nice!!! but trye with extra sugar

yersej  -  2007-10-13 20:50:34
nemme og gode at lave for en dreng på 10

anna fra italien  -  2007-10-15 10:51:00
rigti, rigtig gode, mangler rigtig nok lidt salt, men naar det tilfòjes er der sikker succes. Har maattet uddele opskrift til talrige italienske veninder som nu laver danske boller til bòrne fòdselsdage!!!

Mig  -  2007-10-16 18:10:36
Nu hæver de for anden gang, hehe. første gang jeg laver boller.glæder mig til at smage dem, da der blevet meget rost.

mette  -  2007-10-19 09:45:54
det er rigtigt de ikke er så gode dagen efter men jeg prøve og smide dem under vand og så i oven..så bliver de lige som nye super gode boller..kan varmt anbefales..

Randi  -  2007-11-14 15:19:30
de var meget nemme at lave, men synes at de blev for søde og lidt for bløde for min smag. men ellers ok gode, dog ikke jordens bedste!

Ghita  -  2007-11-19 17:41:00
De bedste boller vi nogensinde har smagt - og så var det endda svigersønnen der bagte dem:-)

Marianne  -  2007-11-21 11:41:11
- De er meget gode og kan varmt anbefales.

Kenni  -  2007-11-22 12:46:51
Nu har jeg bagt de her boller 4 gange (3 x dobbelt portioner) og i dag en enkelt og må jeg tilføje..... Uhmmmmm... Lette, luftige og nemt at have med at gøre.... Iøvrigt kan man med sindsro bruge hakkede valnødder i dem også og pensle dem med mælk eller kaffe...

mig :)  -  2007-11-27 13:27:52
Utrolig lækre boller, vil jeg helt sikkert lave igen.

Dorthe  -  2007-11-28 20:07:53
Meget meget dejlige og luftige boller , jeg har prøvet at komme lidt kardemomme i, det er også læggert nu det snart er jul. Tak for opskriften mums.

Tt  -  2007-12-03 16:45:46
De er som overskriften lyder: "Jordens bedste boller!" Det er virkelig de bedste boller som jeg nogensinde har smagt. ingen kan måle sig med dem.

kira  -  2008-01-05 16:12:29
det er bare nogle super boller

E.B.B  -  2008-01-06 18:20:38
Det er en rigtig god opskrift det må jeg sige min familie og jeg elskede den:)

Lea  -  2008-01-07 15:08:59
Dem prøver jeg :) ser super ud

Finn Nielsen  -  2008-01-13 14:30:11
Super super gode boller. Jeg er ny inden for bagning og disse boller lykkedes første gang.

Krella  -  2008-01-18 12:24:18
De ser lækre ud! Jeg vender tilbage når jeg har bagt. Jeg prøver altså at pensle med æg i stedet for vand.

krella  -  2008-01-28 13:07:37
Utroligt! Mine forældre plus mormor og morfar er fuldstændig vilde med dem. De smager kanon, og de lever op til navnet Jordens BEDSTE. Men hvis i pensler dem med æg bliver de lige en anelse bedre. Opskriften får ti stjerner (:

emze  -  2008-01-28 15:32:03
de er vildt lækre kan varmt anbefale dem umm ............10

Camilla  -  2008-02-05 16:56:15
Ja ret har du! Jordens bedste boller.... de er lette at lave og smager rigtig dejligt ...

Søde Emma!!!  -  2008-02-06 11:57:48
Det er de BEDSTE boller. Min familie elsker dem...De får Altså 10, af mig. De er nemme at lave!!!

thelovers<3  -  2008-02-09 17:52:41
Virkelig gode! Der bliver flere end forventet.

  -  2008-02-12 18:54:10
elsker dem!! de er super lækre og vis man tilsætter chocolade er de extra gode!

julie  -  2008-02-12 19:00:00
elsker dem og vis man tilsætter chocolade er de extra gode man kan også sætte marcipan oven på dem det smager også godt!

  -  2008-02-16 07:24:41
super lækre boller. der er bare ikke noget bedre end at sidde sammen med familien søndag morgen og guffe sig i bollerne stort 10 tal her fra knus familien på østerbro

mille  -  2008-02-19 11:03:14
de er bare så gode at jeg laver dem hele tiden

Stine  -  2008-02-20 15:57:49
Rigtig gode boller, selv en køkkenspade kan finde ud af at lave dem, og de er rigtig gode!

Karina  -  2008-02-22 12:45:37
wow - vildt gode og luftige boller...jeg kan blive ved at spise..:-)

Helle  -  2008-02-27 21:49:22
fantastisk, simppelthen fantastisk:)

Alexandra  -  2008-03-01 22:19:51
Bollerne er udmærkede =o) Jeg lavede dobbelt portion og kom lidt vanilliesukker i. Mums. De er meget lette og luftige, næsten lidt for luftige til min smag, de minder om te/krydder- boller.

pige på 13 år  -  2008-03-06 14:42:50
Syns at bollerne er nemme at lave for en pige på 13 år. De smager helt vildt godt. Bager dem igen og igen

RB  -  2008-03-09 19:29:45
Virkelig gode boller.... nok de bedste jeg har bagt.. og ALLE kunne li dem, og ville have opskriften... dobbelt 5 herfra

Anna & Alberte  -  2008-03-12 16:10:47
de bedste boller nogensinde! :D

ida  -  2008-03-15 19:11:26
hmm. virkelig gode. jeg er kun 12 og de er super nemme at lave!

Fødselsdagsbarnet  -  2008-03-20 19:30:18
Har bagt til mine fødselsdagsgæster og MOMS de er jo jordens bedste boller....

mmmm  -  2008-04-03 20:48:33
de er vildt gode lavede dem i hjemkunstskab(staves?) kan varmt anbefales ;)

sarah  -  2008-04-10 14:49:32
Udemærkede boller. Men måske ikke jordens bedste, men gode

Inger  -  2008-04-16 15:59:17
Nu har jeg bagt dem over 50 gange. Har brugt dejen til kanelsnegle flere gange også, og med rosin og hakkede hasselnødder i - og sukker ovenpå. Så er vist på tide du får en kommentar herfra! Tip top! Nem at huske i hovedet, rigtig rigtig lækre. Ved ikke hvordan de smager dagen efter, herhjemme er de væk inden for 10min. hvis man ikke laver dobbeltportion .

stine  -  2008-04-30 17:03:42
hvis man tilsætter ca 100 g 5korns blanding bliver de bare super... 5korns blandnigen skal lige opløses i ca 1 dl mælk

sandra  -  2008-06-06 13:29:36
elsker at bage men synes det er svært at få boller rigtig luftige og lette men dem her er bare gode, og mine børn elsker dem, så min datter som blvier 4 her på tirsdag(10.6.08) har bestilt dem og jeg laver også gerne et franskbrød ud af en potiondej og den smager også bare lækker og er meget billigere at lave selv end at købe 10 herfra

Pia  -  2008-07-07 08:16:58
De boller er intet mindre end geniale. Nemme at lave, og rigtig luftige. Den opskrift bliver HELT sikkert brugt igen her i huset.

Anna  -  2008-08-02 14:31:53
De smager super godt ;)

Houston, USA  -  2008-08-03 21:13:44
Maa tilslutte os denne dejlige opskrift med et 10-tal - min 3-aarige soen synes det var sjovt at hjaelpe og ikke mindst at spise bollerne, som jeg lavede med toergaer da vi ikke kan faa frisk gaer herovre, udskiftede noget af hvedemelen med havregryn og "kun" brugte 30 gr. sukker i stedet for 50 gr. men ellers fulgte opskriften. Min mand og datter er ligeledes vilde med dem og selvom min man grinede lidt af overskriften "Jordens bedste boller" tja, saa maatte han ogsaa overgive sig da han saa dem;-) Tak for at du delte din opskrift med os!

Katrine  -  2008-08-11 14:56:52
Jeg har efterhånden brugt denne opskrift mange gange. Og den overrasker hver gang. Det er simpelthen bare de bedste boller nogenside!!!

Karoline  -  2008-08-14 11:58:44
Også gode med solsikkekerner og sesamfrø - og nemme at bage selvom jeg kun er 8 år. KH Karoline

Anne og Rikke  -  2008-08-27 13:15:42
vi afprøver dem nu. knus 2 piger fra 8. klasse :)

  -  2008-09-20 11:46:20
De er rigtig nemme at lave , og meget gode !! Der er flere der har fået opskriften af mig!!!

Sofi  -  2008-09-21 16:31:12
Så er bollerne i ovnen og jeg glæder mig til at smage på dem ;) Jeg har prøvet at pensle med æg i stedet for vand, så nu må vi se hvordan det bliver!

INGER  -  2008-10-02 18:55:22
RIGTIG DEJLIGE, JEG ÆNDRE LIDT PÅ DEM ISTEDET FOR 1ÆG KOMMER JEG 2-3ÆG (SMÅ) ISTEDET FOR SUKKER KOMMER JEG DET SAMME ANTAL GRAM SIRUP I VI RISTER DEM TIL MORGENMAD SUPER

Ida  -  2008-10-10 14:34:28
Ved endnu ikke hvordan bollerne smager, men de ligger i ovnen og venter.. Gyldenbrune på toppen og lige til at sætte tænderne i. De var ok lette at lave, men når man når til æltningen kan jeg hilse og sige at det er en klistret fornøjelse ! Men når det værste melklister er tøret af bord, gulv og vægge er det det hele vejr. 7 stjerner herfra.

Louise  -  2008-10-13 16:56:39
Vejen til mandens mave er igennem mad, siger man, men man kan vist også finde vej med boller :) Min kæreste var helt vild med de her boller. Jeg puttede også vanilie i, ikke på mål, men vanilie skal man ikke ikke spare på, hvis I spørger mig! :)

aidah  -  2008-10-13 18:44:14
Så er de snart i ovnen. Så må vi se hvordan de bliver :)

flemming  -  2008-11-02 13:13:27
gode boller smager godt de for 10...:-)

Louise  -  2008-11-06 15:27:55
De er super go'e... vi bager ikke andre boller end dem her... Bliver perfekte hver gang, og så er det hurtigt og nemt...

Annette fra Australien  -  2008-11-10 13:18:06
De bedste og mest luftige boller jeg har lave i over 20 aar. Aeltede dem dog kun 6 min paa maskinen.

Frits  -  2008-11-15 13:09:27
De bedste !!! Hvis der skal flere kostfibre i kan 150 g mel erstattes med 150 g "hvid hvede" mel 12 g kostfibre pr. 100 g.

Ida 14 år  -  2008-12-06 13:11:49
hvis du netop nu sidder og læser andmeldelser for at finde ud af om de boller nu er værd at spilde en times tid på, ligesom jeg gjorde første gang jeg skulle bage dem. ja så kan jeg gøre det let for dig og fortælle at de er bestemt en time værd. og lav du nu hellere dobbelt portion så du har nok til resten af dagen, for har man først smagt en bliver der her garanteret at det ikke bliver den første! 14 point på en skala fra 1-10

Kimmie  -  2008-12-09 18:14:36
Ej hvor er de bare gode! men jeg glemte at hæve mine boller 2. gang, så det må jeg prøve at gøre næste gang! de er super lækre, og jeg tog lidt ekstra sukker i, da jeg elsker søde boller. Jeg vil også lige nævne at bollerne ikke skal have alt for meget i ovnen, da de smager bedst når de er bløde og ikke sprøde! Kærlig hilsen Kimmie

  -  2009-01-07 02:52:42
ganske almindelige boller-lette og hurtige at lave-dog lidt kedelige.kan varmt anbefale fødselsdagsbollerne.Har prøvet begge slags

Birgit S.  -  2009-01-07 11:43:10
Bollerne er jordens bedste. Hemmeligheden er den lange æltningstid. Jeg er så heldig at have en maskine. Ellers må det være hårdt pr. håndkraft. Når folk siger, de er klistrede, så er det fordi æltningstiden er for kort. De er lette, luftige og superlækre - og dejen er faktisk ikke klistret. Kan varmt anbefales.

Super pigen..  -  2009-01-08 14:31:38
Super gode, du skulle prøve dem, de tager måske lidt lang tid at lave dem, men det er ventetiden vær... De er også gode hvis man for gæster.."

Katrine  -  2009-01-09 16:21:39
Meget klistret dej, irriterende at stå med. Syntes smagen er ok, de er luftige men ikke lette efter min mening.

Mette  -  2009-01-17 18:20:35
500 g mel kan slet ikke gøre det, der skal bruges næsten det dobbelte. De smager da ok som nybagte, men næsten alle boller med så meget fedtstof i, vil smage godt. Dagen efter er de kedelige. Kan heller ikke anbefale at fryse og opvarme dem, bliver ikke et super godt resultat. Kan ikke give mere end 3 for en under middel opskrift, som er alt for kalorieholdig.

Camilla  -  2009-02-04 21:45:21
Smadder gode boller...!!! - som vi fra nu af også bruger til fødselsdage ;) Meget børnevenlig opskrift.

Helene  -  2009-02-09 22:00:05
Dur bestemt også som dejen til kanelsnegle!

Mette  -  2009-02-11 11:32:36
hvad er hvedemel på slum???

Sara, 13 år. (:  -  2009-03-01 15:19:08
De er lækre! Når mine veninder og jeg kommer hjem fra skole, bager vi dem. Imens de hæver, bager osv. laver vi lektierne. De er super duper.

per  -  2009-03-11 14:52:11
Hurtige og nemme at gå til - super god smag.

Henrik  -  2009-03-15 15:56:06
Har lavet disse boller en del gange efterhånden og med lige stor nydelse hver gang. Dejen bliver mindre klistret hvis man sørger for at få den æltet i længere tid. Vi plejer at tilføje lidt sirup, kardemomme og vanillesukker til margarinen/smøret mens det smelter svagt i en kasserolle. Det giver bollerne en dejlig smag af krydderboller. De er et evigt hit hos stort set alle der har smagt dem. Så et stort 10-tal herfra. Anbefalelsesværdig!!!

  -  2009-03-26 22:17:33
Suværene boller, perfekte med solsikkekerner og en reven gulerod i.

Anne-lulu  -  2009-05-15 17:03:17
dejlig nemt især for en 11 årig... nam nam det smager bare så godt.. selv min lille søster kathrine vil kun lave dem hun er kun 6..

Diana  -  2009-06-07 11:53:57
Jeg har lavet dejen nu og den virker rigtig god. det er første gang jeg prøver at lave boller fra bunden af og jeg synes der skulle meget mere mel i end det der står i opskriften før man overhoved kunne ælte dejen, men det kan jo godt være fordi jeg ikke har prøvet det før. Men de virker meget luftige og lækre, jeg glæder mig virkelig til at smage dem!

Diana  -  2009-06-07 12:26:49
WOW!! det er verdens bedste boller!! de er virkelig gode og kan kun anbefales!

Caroline  -  2009-07-08 09:15:41
Dette er absolut den bedste opskrift på boller! Jeg bruger den hver gang jeg bager. I stedet for at bruge en kop mel til at blande med sukker salt og blød margarine, bruger jeg en kop havregryn - det er bare prikken over i´et!!!! Tak for en super opskrift

to piger  -  2009-08-01 14:23:34
De er rigtig gode og nemme at lave. De hæver rigtig godt, så det bliver store sprøde boller:-D

  -  2009-08-21 07:53:19
Bagte dem igår aftes sent og ups jeg glemte magerinen... men super boller alligevel også gode idag... så det kan oz lade sig gøre :)

Ida  -  2009-08-31 14:56:57
Det kan varmt anbefales at ælte 1 finthakket rød peber i bollerne. Den røde peber giver en superfed smag i brød generelt!

kriller  -  2009-09-20 22:48:43
kæmpe gode.... en sikker 12.er

Thor  -  2009-09-22 00:45:05
Har lavet dem her ude på arbejdet, har fået lov at hæve ekstra lang tid og rørt ekstra lang tid. De bliver bare SÅ gode! Og så virkelig nemme at lave.

Den sejeste i verden  -  2009-10-24 15:37:55
Bollerne er rigtig gode og ser rigtig lækre ud!!

Mama4  -  2009-11-09 07:09:07
Suveræne!! Endelig lykkedes det at lave gode og lækre boller :)

anonym  -  2009-11-21 14:18:50
Mmh.. meget luftige og smager vildt godt:)

Ina  -  2009-11-29 19:44:32
bliver rigtige gode med chokolade i også :-D

Tina  -  2009-12-21 09:15:27
Super lækre boller. De har været gode hver gang jeg har bagt. Opskriften kan være lidt svær at læse, nok derfor at nogle får lidt blandede resultater. Men er man lidt erfaren ud i bagning (bare en lille bitte smule), og ikke bange for selv at regulere mængderne, så giver det fantastiske resultater. Jeg tror at det er den tredie måde jeg læser opskriften på nu, men får et godt resultat anyways. Jeg vil sige: Den Blå Bagebog - Go home :D Og så er den en af de første opskrifter der dukker frem når man søger på 'lækre boller' på google ;-) Top karakter herfra. Mvh. Tina Ps. 1 portion er helt sikkert ikke nok!

bifferen69  -  2009-12-23 22:22:16
kan kun varmt anbefaldes bagte lige 50 stk i dag, det er ikk sidste gang jeg har lavet dem her. Så kom bare igang foklnes :-)

Minna  -  2010-01-10 17:32:53
De er rigtig lækre og luftige :D jeg har lavet 20 små boller. Kan anbefales!!

Maria  -  2010-01-15 20:23:51
Super lækre boller, hvis man passer på med melet....

Conni  -  2010-01-17 12:09:12
Jeg troede at mine hjemmebagte boller var gode Men....Men... de boller jeg bagte efter denne opskrift er bare SUPER GODE....

Lise  -  2010-01-25 10:41:01
Jeg laver altid disse boller til fødselsdage. Ikke nok med, at de smager fantastiske, så er dejen nem at arbejde med, og bollerne bliver meget flotte og blanke - lidt ligesom fra bageren.

  -  2010-01-25 13:13:00
FANTASTISKE, de bedste boller jeg har smagt.....

Rikke pigen <3  -  2010-01-25 17:46:38
Prøv med lidt kanel i !! Uff så bliver de ikke bedre :D

Gerda  -  2010-01-28 08:31:22
Jeg kom lidt grahamsmel og rosiner i :) de er bare gode, og lige til et dejligt morgen bord hvis man vel og mærket er morgen frisk :-)

Inga  -  2010-01-29 21:48:34
De er super gode, har lavet dem med mælk istedet for vand, de bedste vi har fået,og jeg har prøvet mange forskellige opskrifter.

Linea  -  2010-01-31 18:17:58
De er Virkelig lækre!... Smager bare super godt! :)

Karen  -  2010-03-07 10:58:04
Det er da nogle dejlige boller. Jeg fik dem, hvor noget af melet var erstattet af fuldkornshvedemel. Det har jeg også selv gjort og jeg har yderligere erstattet hvedemelet med ca. 150 gram hvid hvede.

JollyIF  -  2010-03-08 20:27:48
Super lærkre boller, prøv med mælk istedet for vand, det er de bedste boller jeg nogensinde har bagt, familien er total enig.

OS  -  2010-03-14 21:52:59
Titlen siger det hele... de smager bare super godt!

Charlotte  -  2010-03-15 08:56:37
Enig i at det er de bedste boller...:o) Laver dem til alle fødselsdage og de et hit hver gang!!! Til jer hvor de tørre eller klistrer, i må have gjort noget galt...;o)

Isaac og Victoria  -  2010-03-27 11:27:56
Det er verdens bedste boller:-) Alle til børnefødselsdagen ville have opskriften

Tony  -  2010-05-03 19:38:39
Lækker lækker de er bare fenimonale kan også laves med olie de er ligeså gode

Mis  -  2010-05-29 11:41:40
Falder de sammen hvis man propper fuldkorn i? Hvis der er nogen af jer der har prøvet det?

Timmy  -  2010-07-25 16:54:49
Det er rigtigt at dejen er lidt svær at arbejde med men det er bestemt det værd i den sidste ende. Bollerne bliver dejlige luftige og smager godt. Stort 5-tal herfra :-)

Lise Heimann  -  2010-08-10 09:41:53
De er super lækre og dejlige luftige. De bliver lækre med lidt forskellige former for kerner, jeg brugte selv solsikkekerne og græskarkkerner og puttede lidt rævet gulerod i - de blev helt i top :) De hæver en del, så tænk over det hvis du ikke vil have dem for store. De kan klart anbefales og skal også ud og bage dem igen nu her. Kæresten vil have dem bagt, så vi kan bruge dem som madpakkeboller - ren scucces :)

Maria C  -  2010-08-16 15:55:42
De er super lækre, bager altid denne opskrift til fødselsdag og hvis det er en regnvejrs dag. Kan varmt anbefales.

camilla k  -  2010-08-18 14:14:56
Gode boller, men temmelig usamarbejdsvillig (klistret) dej.

louise ø. k.  -  2010-08-20 12:19:32
dejlige boller de er at foretrække her! prøvede en anden opskrift herinde idag(40 boller) men de var elendige, så forandring fryder ikke, holder mig til denne i fremtiden'ss'

Tine Jensen  -  2010-09-19 16:55:30
Jeg har længe prøvet en masse forskellige opskrifter, for at finde en rigtig god bolle.... du er min søgen over... de er vildt gode:)

Sarah30  -  2010-09-21 20:40:16
De smager fantastisk. Men her kommer jeg 3 dl havregryn i, 2 store gulerødder og solsikkekerner. Det giver ekstra bid og gør dem en smule sundere

Mille  -  2010-10-03 17:20:01
Super lækre boller, dog synes jeg at dejen var rigtig svær at arbejde med, måske fordi jeg ikke fik nok mel i. Men super gode og er også rigtig gode i dagene efter.

Sara  -  2010-10-14 12:35:30
Det er jo liiiige sådan nogle boller jeg altid har drømt om at kunne bage! FANTASTISKE LETTE & LUFTIGE, JUbii!!! Fremtidige børnefødselsdage er reddet her hos os, tak tak tak!

Jj  -  2010-11-19 12:56:34
Rigtig lækre og luftige boller, hemmeligheden er den lange æltningstid og prøver at komme en lille tsp. vanila. Smagen vil du aldrig glemme....stort 10 tal fra min datter og mig

Pernille Mellerup  -  2010-12-27 20:39:37
Super skønne boller. Man kan eventuelt bytte vandet ud med mælk. Men SUPER skønne boller. Bagte dobbelt portion og det priser jeg mig lykkelig over. Tak for opskriften.

sebastian  -  2010-12-28 20:55:24
har prøvet at lave dem med mælk, i stedet for vand, super opskrift :)

Betina   -  2011-01-10 16:07:23
De bedste ind til nu... De var væk efter 5 min nums

Linea  -  2011-01-19 11:56:12
Havde bagt de her boller til klassen & alle var bare mega vilde med dem! De spurgte efter opskriften.:-) Når man skal hæve dejen er det en god idé, at lægge det et sted hvor der er varmt, fx. en brændeovn. -Jeg lægger den nemlig selv siden af brændeovnen!:-) De anbefales helt klart :D

DJ LAUST  -  2011-02-01 16:00:24
Super boller.. kan anbefales

Kirstine  -  2011-02-15 09:19:25
De er bare SUPER gode! Kan varmt anbefales!

Mille :)  -  2011-02-17 14:16:58
Har bagt dem før, de er super lækre og luftige:) Denne gang prøvede jeg ar ælte dejen i min bagemaskine (ælteprogrammet) De er stadig lækre, men ikke så luftige.

Eleven  -  2011-03-13 15:42:15
Rigtig gode og luftige boller, min familie blev glade for dem :-)

Mads L  -  2011-05-05 23:00:02
Super lækre nemme og hurtige boller! Kan varmt anbefales herfra!

mig  -  2011-05-13 16:03:48
de er vildt gode. mine venner spøger om de må få opskriften de syndes de er jordens bedste boller som det hedder

  -  2011-05-13 19:54:11
det er bare de bedste boller:) prøv dem

Line  -  2011-05-24 13:10:28
Uuuuummmmm... Sidder netop og spiser disse fantasiske boller :D og nu er jeg lidt en slik mund og det kan varmt anbefales med chokolade stykker i..

Wampi  -  2011-06-27 17:25:09
WOW- de er altså gode de her boller.. jeg er en hat til det med at bage ting med gær.. plejer altid at blive noget der enten er tungt eller også så smager det alt for meget af gæret bagefter.. men de her blev helt perfekte... og de smager stadig godt nu 3 dage efter hvis man lige smider dem i mikro i max 30 sek alt efter størrelsen... (10 ud af 10 herfra)

Fimpemor  -  2011-07-01 08:25:36
God og nem opskrift, bager dem med havregrød i ;o)

Anna  -  2011-07-06 22:52:48
Bollerne er virkeligt gode. Efter at have prøvet dem laver jeg ikke andre. Har givet opskriften til hele familien :)

Niclas  -  2011-08-01 15:58:33
VIRKELIG god opskrift - prøv at tilføje kanel! Numme-nume! :D

Pige på 12 år.  -  2011-08-02 13:12:59
Jeg brugte rugmel i stedet for hvedemel, og de blev rigtig gode. :D

Helle  -  2011-08-06 22:40:35
Tak for en fantastisk opskrift!

Victoria  -  2011-08-19 17:39:15
Muuuums!

Jannie  -  2011-08-27 12:34:03
Fantatiske boller!!!! Men vær obs. på de hæver meget :) Har lavet dem2 gange nu og perfekt resultat begge gange. Jeg drysser solsikkekerner ovenpå det gør dem ihvertfald gode!!

Jane  -  2011-09-16 18:55:02
Glæder mig til at smage dem :-)

Aske  -  2011-09-21 19:04:14
Helt fantastiske! Bløde og luftige, men også lidt sprøde i kanten. Jeg puttede lidt pisket æg oven på og pyntede dem med solsikkekerner. Det kan anbefales, for det gør dem lidt mere interresante at spise.

Maja  -  2011-10-13 11:26:15
Det er skam jordens bedste boller, de hæver utrolig meget, jeg forlænger hæve-tiden hver gang med 5-7min.. Og får gerne en 16 boller ud af det.. Men enig-indtil videre, -verdens bedste. Jeg pensler dog med enten mælk eller æg

Gitte  -  2011-10-26 15:37:28
Rigtig god opskrift, vil kun bruge denne, er fin dagen efter

Øv  -  2011-10-26 21:52:20
Synes de blev kedelige... :-(

Jon  -  2011-11-14 15:08:32
Det med 500g mel er ikke rigtigt der skal mere i ca. 700 g

Natascha  -  2011-12-03 15:33:01
Så lækre, fyldige og bløde! Bruger ikke andre opskrifter end denne!! Mine boller hæver meget og bliver rigtig store og flotte. De skal have knap så meget i ovnen som der står i opskriften.

Michael  -  2012-01-10 22:38:37
Nice boller og mega lette at lave, selv for en mand :-)

  -  2012-01-22 10:28:05
Kan de fryses?

emilie og nicklas og henrik 11-3-2012  -  2012-02-11 08:30:14
de er super gode og vi kom 200 gram grahamsmel i og så kun 800 gram mel super gode osse til børn de er helt vild med dem prøv og du bliv ikke skuffe smiler

emilie og nicklas og henrik 11-3-2012  -  2012-02-11 08:53:29
de er super god og børn er helt vild med dem og super nem og lave smil fra de tre bager prøv dem

katrine  -  2012-02-17 13:20:57
Jeg har aldrig smagt nogle bedre boller! min lillebror som er super kræsen, vil have at jeg laver dem til han pyjamas party så de kan få dem.min mor spiste så mange af bollerne hun var ved at kaste op, så godt smager de altså. jeg giver dem 11 ud af 10!

Asta  -  2012-03-24 09:24:55
Super gode boller tror jeg fordi der er så mange gode kommentar om dem vil lave den i da til familie kom samman:)

  -  2012-04-01 15:26:08
Jeg har lavet 1.5 portion, men kom kun 50g sukker i. Synes 75g virker voldsomt, så håber de bliver gode alligevel. Ellers må jeg fodre ænder med dem :)

jette frederiksen  -  2012-04-14 11:59:30
Meget gode boller meget fine

Chili  -  2012-04-22 07:42:28
Nu har jeg bagt disse boller, virkelig mange gange, og folk spørger stadig hvor jeg har opskriften fra, de bliver ALTID, super store og Luftige.. Og er en hit hver gang, de er også gode til fryseren, hvis man lige tager dem op og lader dem tø op og lige luner dem i ovnen.. Så jeg anbefaler gerne disse boller..

Signe  -  2012-05-17 12:39:46
Mega gode boller! Jeg erstattede margarinen med samme mængde rapsolie, og brugte 200 g graamsmel og 300 g hvedmel. Penslede med et æg og strø græskar kerner over. Det blev de ikke dårligere af. MUUUUUUUUUUUUMS! ;)

Mig  -  2012-06-05 01:12:57
De smagte godt, og der var nogle ingredienser som var nemme at få fat på. :)

Maiken  -  2012-06-16 13:01:04
Jeg har lige severter dem, og de blev et KÆMPE hit! - Super nemme at lave, så selv en 13 årig pige som mig, kan lave dem uden problemer! (-;

Maria  -  2012-08-28 14:50:52
De bedste boller der findes.Bruger den som grundopskrift til snart alt bagværk jeg laver. Og nu står den vidst på en gang pølsehorn :o)

Anders  -  2012-10-20 12:50:16
har lige lavet disse boller - de ER verdens bedste - er helt overrasket, og har allerede spist så mange smagsprøver at jeg må lave en portion til inden gæsterne kommer :D

Mia  -  2012-10-23 11:44:17
Har lige selv brugt den her opskrift,de bliver helt vildt gode de boller:D

Jacob  -  2012-12-04 22:24:26
Bliver hurtigt bedre (og sundere) hvis man bruger Graham og spelt (50/50 med hvedemel) og tilsætte evt. 3 korn eller solsikke frø, dermed skal der bare tages 100g mel fra :)

Georg  -  2013-02-13 16:54:26
FØRSTE GANG JEG BAGER, og hold kæft de smager dejligt!! aldrig mere skal jeg købe nogle færdige boller!! de her er fantastiske

mmiiaa  -  2013-02-20 14:00:06
super gode boller

Lærke  -  2013-04-14 12:59:50
Mums! Jeg har ikke haft så lækker og funktionel dej før - og bollerne havde da bare den perfekte konsistens! Tilpas luftige og stadig lidt fyldige. Vi fortrød kun at have lavet en normal portion.

  -  2013-05-18 08:40:07
Det er en god opskrift, har haft den i 20 år.

Signe  -  2013-05-22 18:14:52
Rigtig gode boller. Jeg puttede halvt honning, halvt sukker i, tilsatte dejen hakkede mandler og dryssede lidt kanel over dem, da de havde hævet. Kan stærkt anbefales :-)

Malene  -  2013-06-29 19:36:16
Det er en god opskrift på boller og de blev meget god

  -  2013-12-20 14:41:05
Vildt gode

Bitta  -  2014-02-03 19:45:38
Lækkert! Jeg tilsatte selv en halv dåse tomat tapenade og lidt hvidløgssalt i dejen, og tog en tsk. Salt og en knivspids sukker istedet for, og spiste dem med tomatsuppe. Utrolig lækkert og let. Også en fin mængde fedststof, jeg brugte 50 gr olie istedet, og de blev vildt lækre! Og så er jeg kun 13, så de er også nemme at lave med børn ;)

Sabrina  -  2014-02-08 13:36:04
"Jordens Bedste Boller" er jordens bedste boller, hele familien elsker dem. Nem opskrift, som giver virkelig lækre teboller...

Dagny  -  2014-02-18 10:53:51
Jeg elsker de her boller, de er nemme at lave og de smager bare godt. Af og til bruger jeg speltmel, 150 g speltmel og 350 g hvedemel. Det giver bollerne lidt..... ved ikke helt hvilket ord jeg skal bruge..... lidt "grovhed" uden at bollerne bliver for grove.

najma  -  2014-02-20 17:41:53
det er verdens bedste boller de er virklig gode

Tina  -  2014-03-15 12:03:20
Skøn boller og god luftige og sprød overflade. Det satanedme mundgodt:-P

Søren  -  2014-08-03 14:41:00
Jeg har kørt 100% efter opskriften men der var ikke nok mel i så den fik 50 g mere så var det top top.