EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland

Stegte ål med kartofler og persillesovs

Antal:
Pers.
Ret : Hovedretter

Ingrediens : Øvrige Fisk

Indsendt : 2005-03-05

Overfør ingredinserne for Stegte ål med kartofler og persillesovs til mealChaser indkøbsliste
Stegte ål med kartofler og persillesovs 4 Stegte ål med kartofler og persillesovs 1 Stegte ål med kartofler og persillesovs 2 Stegte ål med kartofler og persillesovs 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Ål. rå
   
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Rugmel, groft 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
  Til bradepanden: 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
    1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
  Persillesauce: 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1.5 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
  Tilbehør 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1000 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
1 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
    1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.


Forklaring:

Finnerne klippes af de flåede ål, og de skæres i passende stykker

Herefter vendes de i rugmel og krydres med salt og peber.

50 gram smør smeltes på panden Ålene steges heri til de er lysebrune.

Samtidigt smeltes 50 gram smør i en bradepande ved 170 grader C. alm. ovn. De stegte ålestykker lægges i bradepanden efterhånden som de er brune (ca. 15 min i ovnen).

Fedtet på panden kasseres og må ikke bruges til at hælde i bradepanden.

Persillesauce:
Smørret smeltes og melet røres heri, fløde eller mælk tilsættes lidt efter lidt under konstant omrøring til saucen har en passende konsistens, kan evt tilsættes lidt kogevand fra kartoflerne. Persillen hakkes og tilsættes.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 35696 (8499 kcal)
KJ pr. Pers. 8924 (2124 kcal)
Vægt ialt 3288 gram
Vægt pr. Pers. 822 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1085 KJ (258 kcal)
Protein 9.3 gram
Fedt 21.7 gram
Kulhydrat 7.7 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.7 (25 stemmer)

Opskriften er vist 116426 gange,
og udskrevet 4869 gange.

Birgitte Fruergaard  -  0000-00-00 00:00:00
Server hakket persille med reven citronskal i en skål for sig. Et godt tilbehør til en "fed spise".

Peter  -  2007-08-02 16:26:14
Udlad at smelt smør i bradepanden der kommer masse af fedt fra ålene, de kan også sagtens holdes varme blot med staniol over bradepanden.

Erik Hestbek  -  2008-06-24 11:02:32
Jeg har fanget og tilberedt ål så længe jeg kan huske. Jeg er enig i at første hold stegefedt (smør Eller margarine kasetes, men først hælder jeg et lille svæt edike (f. eks æbleedike ) til ålene og ryster panden så det bliver godt fordelt. Lad det bruse af og hæld fedtstoffet væk. Herefter steges de færdigt vesd svag varme på panden, eller som beskrevet i ovnen. Et andet godt råd er at vende de rå ålestykker med salt og lade dem trække et kvarter til en tyve minutter hvorefter di skylles.

Pia  -  2008-11-23 19:45:50
I stedet for rugmel brugte jeg almindelig hvedemel med rigtig godt resultat.

Mia Fugl  -  2010-08-13 18:48:13
Der er min erfaring at man får de bedste "majsekugler" hvis man efter endt stegning, fylder panden op med økologiske havregryn og lader dem ligsom "suge" fedtstoffet op og forme dem til små kugler evt. med et lille stykke rødt julegarn så er de nemmere at hænge op til stor glæde for store og små (fugle)..

Hanne  -  2010-09-14 11:35:21
På langeland spiser man stegte ål med peberrod sovs det tager den fede smag af ålen, og peberrod salat er godt på stegt kold ål på rugbrød

Preben Skov  -  2012-07-29 14:29:59
Ålene klargøres på sædvanlig vis. Rystes i pose med rugmel, salt og evt. lidt karry. Steges i rigeligt smør. Hvert hold ål skal steges i nyt smør, så de ikke steges i eget fedt. Under sidste del af stegningen dryppes ålene med eddike eller citronsaft. Tages op og lægges på en braddepanderist og drypper af i forvarmet ovn. Nye kartofter, persillesovs eller karrysovs. Tilbehør agurksalat.

Jane  -  2014-02-20 10:22:34
Tilbehør: Agurkesalat, rødbeder, sursød peberrodssovs og persillesovs.