EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links









Paella med kylling og rejer II

Antal:
Pers.
Ret : Hovedretter

Ingrediens : Kylling - Kyllinger

Fedtfattig opskrift

Oprindelsesland : Spanien - Spansk - Spanske

Kilde : Hjerteforeningen

Indsendt : 2005-02-13

Paella med kylling og rejer II 4 Paella med kylling og rejer II 1 Paella med kylling og rejer II 2 Paella med kylling og rejer II 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 spsk. Olivenolie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 Rød chilipeber
500 gram Kyllingefilet uden skind og ben 1 kyllingefilet uden skind og ben vejer ca. 150 gram.
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
Safran tråde *
6 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
150 gram Grønne ærter. dybfrost 1 dl. frosne ærter vejer ca. 50 gram.
150 gram Rejer uden skal, kogte
1 ds. Musling. konserves 1 alm. dåse muslinger vejer 250 g. og indeholder 150 g. muslinger drønet vægt
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Forklaring:

Varm olien i en sauterpande og svits finthakket hvidløg og finthakket chili. Tilsæt kyllingefilet, ris, safran og bouillon og lad det koge ved svag varme i ca. 20 min.

Tag kyllingekødet op, del det i mindre stykker og kom det tilbage i panden sammen med peberfrugter i strimler, ærter, rejer og muslinger.
Varm paellaen igennem og smag til med salt og peber.

Tips:

Safran er et dyrt, men meget karakteristisk krydderi i paella. Det kan i nødstilfælde erstattes af gurkemeje.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 9868 (2349 kcal)
KJ pr. Pers. 2467 (587 kcal)
Vægt ialt 2138 gram
Vægt pr. Pers. 534 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 461 KJ (109 kcal)
Protein 9.8 gram
Fedt 1.7 gram
Kulhydrat 13.8 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 3.5 (259 stemmer)

Opskriften er vist 181700 gange,
og udskrevet 11510 gange.

Hanne Steen  -  0000-00-00 00:00:00
Pas på med salt, da hønsebouillon også er saltholdig. En rigtig velsmagende ret.

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Syntes at peberfrugterne smager lidt for meget, vil nok vælge at putte dem i lidt før en anden gang

Steen Flemming  -  0000-00-00 00:00:00
Betyder Paella ikke alt godt fra havet, hvad laver kylling så i den ret?

Sara  -  0000-00-00 00:00:00
Den originale Paella fra Valencia indeholder både kylling og kanin samt muslinger og rejer, så den er god nok, Steen Flemming

Vesterskov  -  0000-00-00 00:00:00
Smed ikke ærter i, svitsede kyllingen i hvidløg og chili. og derefter kom ris og tilbehør i. Resultat var rigtig god. Retten ville også være god hvis man fuldte opskriften, så ingen dårlig ret....... Skal prøves....

Mikkel  -  2006-12-12 18:15:14
Udskift muslinger med sejfilet og rejer. Udskift safran med gurkemeje.

Toft.  -  2007-01-14 19:57:46
Jeg lavede denne ret i dag, synes det blev rigtig godt..Men næste gang vil jeg komme flere rejer i..

Toft.  -  2007-01-14 19:59:22
Glemte lige at sige at peberfrugterne helst skal i sammen med ris og koge med de 20 min. så blev de dejlig bløde, her hjemme gider vi ikke de knaser..

Lillian  -  2007-03-09 13:26:23
Til Steen Flemming: I realiteten kan man komme i lige hvad man vil og ordet paella hentyder til den specielle pande retten laves i.

Lykke  -  2007-07-10 21:03:22
En dejlig nem ret, der blev til 2 dag for 2 personer.

Mads  -  2007-07-14 16:50:03
Til Steen Flemming.. Paella er oprindelig en ret fra landet, tilberet, af de fattige bønder. Først langt senere hen, blev fisken en vigtig bestanddel af retten. Hvis du rejser i Spanien, vil du opdage, at paella lavet i det i det indre af landet, stor set ikke indeholder noget fisk, men derimod, kanin, kylling mm

Nelci  -  2007-09-02 08:41:33
Paella betyder ikke LAT GODT FRA HAVET.... Paella er den spanske form for biksemad... Så alt man har kan puttets i. På restauranter i Spanien kan man normalt få alm paella, og så en der kun indeholder fisk... Så ja, kylling kanin osv, god nok.!!!

Michelle  -  2008-03-04 16:48:22
Man kan også bruge karry istedet for safran. Går jeg selv og elsker det. Nok mest fordi jeg har en kærlighed til alt med karry! :)

Skovdal  -  2009-01-16 19:40:15
Det var rigtig lækkert. Det skal jeg lave igen. Men der skal ihvertfald 300 gr rejer i og ikke kun 150 gr.

Ove Poulsen  -  2009-05-16 07:27:28
Paelle er en sammentrækning af ordene Para ella (for hende). I Spanien tager man på udflugt og medbringer det hele, manden går så i gang med at lave Paella. Der findes hundredvis af opskrifter på Paella, lav den med hvad køleskabet gemmer.

Sille  -  2009-10-27 12:55:13
Hmm, skal risene ikke koges først, eller bliver de kogt i retten? Forstår ikke om risene skal være kogt eller rå når de kommes i panden.

Per  -  2009-10-28 07:09:40
Risene skal være ukogte, de koger jo i bouillon i 20 minutter

Julie  -  2009-12-07 14:18:55
kunsten med Paella er at bruge kogende varm bullion i retten.... så kan det ikke mislykkedes....

anders  -  2010-06-10 14:34:49
Man plejer nu at bruge risottoris hvilket gør at retten bliver mere cremet :D

Anne   -  2010-10-07 17:22:14
Navnet Paella kommer fra panden den laves i. En "Paellera" Jeg har ikke erfaring med risottoris. Jeg plejer at have spanske ris med til Danmark (de dyrkes i Valencia) Men synes personligt ikke at lange ris dur heller ikke gródris. Spanske ris er naermest en mellemting, kortere og mere buttede end lange ris

Lærke  -  2011-04-21 18:26:29
Kan man droppe muslingerne uden problemer, eller kræver det ekstra kylling/rejer? Musling er ikke just en favorit i huset :)

francisco  -  2012-05-21 14:29:28
det smager så godt :)

MJ  -  2012-06-04 19:17:19
Den er god, men muslinger er ikke mig