EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Cuvettesteg

Antal:
Pers.
Ret : Hovedretter

Ingrediens : Oksekød

Indsendt : 2005-02-06

Cuvettesteg 4 Cuvettesteg 1 Cuvettesteg 2 Cuvettesteg 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1250 gram Oksecuvette *
Groft salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
  Salat: 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1000 gram Kogte kolde kartofler
150 gram Majs. kerner. konserves 1 dl. afdryppede majskerner fra dåse vejer ca. 60 gram.
2 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
0.5 Iceberg, salat 1 hoved iceberg vejer ca 600 gram.
    1 hoved iceberg vejer ca 600 gram.
  Senneps/oliedressing 1 hoved iceberg vejer ca 600 gram.
2 dl. Olivenolie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 dl. Hvidvinseddike 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Dijonsennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
    1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
Forklaring:

Rids stegen i fedtet, gnid den med salt og peber og læg den i et ovnfast fad. Kom evt. vand, fint hakket løg og krydderier ved og sæt den i en 250 grader C. alm. ovn i ca. 10 minutter.

Sæt evt. et termometer i stegen. Dæmp for varmen til 150 grader C. alm. ovn og lad stegen stå til termomeret viser 55-60 grader C (ca. 50 minutter) for rød.

Lad stegen hvile tildækket i ca. 20 minutter før den skæres i tynde skiver på tværs af kødtrådene.

Server cuvetten med salat og et par skiver groft brød.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 22789 (5426 kcal)
KJ pr. Pers. 3798 (904 kcal)
Vægt ialt 3212 gram
Vægt pr. Pers. 535 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 709 KJ (168 kcal)
Protein 8.5 gram
Fedt 11.8 gram
Kulhydrat 7.6 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 9 (164 stemmer)

Opskriften er vist 240409 gange,
og udskrevet 7585 gange.

Claus Due  -  2007-12-31 15:34:12
Stegen kan eventuelt stikkes med 4-5 fed hvidløg (skåret over i halve om nødvendigt for at dække hele stegen), men husk at være enige om det alle mand ;) God opskrift til nytårsaften, i øvrigt.

Jan  -  2008-04-26 19:52:22
Skal den virkelig videresteges ca. 50 minutter???

Lene  -  2008-10-17 18:10:03
Hvor lang tid ska den ha hvis den ska være rosa? medium....

Henrik  -  2008-10-30 16:48:20
Til Lene (og andre?) CIRKA!! stegetider: Rød: ca. 40 min Medium: ca. ca. 45 min. Gennemstegt: ca. 55 min Hvis den er meget tyk/høj, så læg 5 min. til tiderne!..

june  -  2010-10-06 10:52:48
Syntes det er alt for meget olie til kartoflerne. Prævede dem i går, men de blev alt for fede.

Karín  -  2012-03-31 18:52:06
Hvordan skærer man på tværs af kødtrådene??

  -  2012-11-20 19:43:05
Den viste steg er desværre skåret den forkerte vej.

HamDenLange  -  2013-02-14 19:15:12
Du skærer på tværs af kødtrådene ved at skære en enkelt skive og kigge på den. Der kan du se hvilken retning kødtrådene vender, så skærer du blot på tværs af disse. Bemærk når du skærer stegene at kødtrådene godt kan vrides lidt mens du skærer, så det kan være du skal skære noget af stegen lidt anderledes ud end da du startede. Hvis du ikke får det gjort, så bliver stegen sej af h til. Det er synd for så godt et stykke kød.