EmediateAd

      Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Indsend opskrift

      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Mormors boller I

Antal:

Ret : Brød boller og kiks

Ingrediens : Mel

Oprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Indsendt af : vibsemus

Indsendt : 2005-02-02


Ingredienser:
200 g.margarine
5 dl.mælk
100 g.gær
75 g.sukker
2 æg
900 g.hvedemel
1 æg til pensling
 
Forklaring:

Smelt margarine + mælk " ikke for varmt" Tilsæt gær og sukker "som er blandet i forvejen" Pisk de 2 æg som puttes i men lidt mel a gangen Skal hæve ca. 1/2 time.

Form bollerne "ikke for store de hæver meget" og lad dem efterhæve i 15 minutter.

Pensel bollerne med æg og sæt dem i en forvarmet ovn på 225 grader C i ca. 13 minutter.

Tips:

Et STORT plus er hvis man bager dem på bagepapir på en rist og ikke en bage plade, men kan nem laves på bageplade.



Andre brugere har også læst:


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 9.2 (50 stemmer)

Opskriften er vist 21821 gange,
og udskrevet 782 gange.

vibsemus  -  0000-00-00 00:00:00
dejen er meget lind og det skal den være...

  -  0000-00-00 00:00:00
skal bare prøves de er virkelig go´ de tager lidt lang tid og vente på med al den hæven men det er virkelig det hele vær og vente på :-) mange ++++ herfra...

Rulle  -  2008-04-09 19:02:32
De bedste boller jeg nogensinde har lavet/smagt! Hele familien er helt vilde med dem.. Bager dem flere gange om ugen.. Får 30stk ud af portionen.

Betty Blue  -  2008-09-09 15:13:17
1000 tak for opskriften! Endelig en opskrift på boller som kan bages dagen før uden at blive tørre og kedlige.

Julie  -  2009-06-03 09:42:36
Hvorfor er det godt at sætte dem på en rist i stedet? kommer dejen ikke til at smage af for meget gær, når der er så meget i??

gitte.  -  2009-08-26 15:07:27
rigtig gode boller har bagt dem i mange år men vi bruger også samme opskrift.jeg har den fra min mor så håber andre får lige så meget gavn af den som vi har.så til alle jer som vil have gode boller bag efter denne opskrift.

cola  -  2010-10-18 13:11:48
de er bare super gode og de bliver ekstra gode hvis man sætter en lille foliebakke med vand i ned i bunden af ovnen.

Mie  -  2010-10-24 11:44:01
Virkelig dejlige boller. Det er ikke første gang jeg bager dem! :)

  -  2011-03-10 14:03:28
Dem skal jeg da helt sikkert prøve. :)

  -  2011-03-10 21:17:37
De minder om gamle dage når man kom hjem til mormor efter skole og hun lige havde taget bollerne ud af ovnen.

Nan  -  2011-10-03 11:29:54
Det er helt klart den opskrift der kommer nærmest min egen mors "mormorboller". Og min gamle far kunne rigtig godt lide dem. Og DET er et blåstempel :-)

vibsemus  -  2012-02-24 08:32:04
Ja det er bare verdens beste bolle opskrift............. og ja de tager lidt tid men som andre også beskriver så er det det hele vær :0)

Ak  -  2012-05-06 18:54:55
Syntes slet ikke bollerne var så gode som I beskriver. De smagte ikke rigtig af noget. Undrer mig over der ikke skakt salt i. Bollerne blev desuden meget kompakte

Stinne  -  2013-09-07 13:46:05
Hvor mange er der ca. til, vil der være nok til 16 personer ? :-)

Arne  -  2013-10-12 17:12:49
I steden for margarine brugte jeg smör og jeg tilsaetter paa denne maengde ca. 1,5-2 tsk salt, det haever smagen endnu mere.