EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Høns og asparges i tarteletter

Antal:
stk.
Ret : Forretter

Ingrediens : Andet Fjerkræ

Oprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Indsendt : 2002-04-01

Høns og asparges i tarteletter 4 Høns og asparges i tarteletter 1 Høns og asparges i tarteletter 2 Høns og asparges i tarteletter 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Hønsekød, kogt
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Suppevisk * Suppevisk kan varieres næsten uendeligt.

Bruger du friske rodfrugter, kan du f.eks. bruge toppene af disse. Det kunne være gulerødder, persillerod, pastinak eller porrer.

Laurbærblade kan også bruges og lægges midt i så de bliver i visken.

Krydderurter så som persille og timian er også meget brugte.

Ingredienserne til en suppevisk kan som regel samles i et bundt, som nemt omvikles med bomuldsgarn. Husk at snøre bundtet lidt stramt, da de fleste grønsager kommer til at fylde lidt midre under kogningen.
    Suppevisk kan varieres næsten uendeligt.

Bruger du friske rodfrugter, kan du f.eks. bruge toppene af disse. Det kunne være gulerødder, persillerod, pastinak eller porrer.

Laurbærblade kan også bruges og lægges midt i så de bliver i visken.

Krydderurter så som persille og timian er også meget brugte.

Ingredienserne til en suppevisk kan som regel samles i et bundt, som nemt omvikles med bomuldsgarn. Husk at snøre bundtet lidt stramt, da de fleste grønsager kommer til at fylde lidt midre under kogningen.
1 ds. Aspargessnitter. konserves 1 dåse aspargessnitter indeholder ca. 425 gram drænet vægt
1 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

  Væde fra dåseasparges 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

12 Tarteletter Luxus * 1 tartelet vejer ca. 23 gram.
    1 tartelet vejer ca. 23 gram.
Forklaring:

Kogning af høne:
Vask hønen grundigt under den kolde hane, og rens den for eventuelle rester af indvolde.
Hønen parteres rå, dækkes med kogende vand med salt og suppevisk eller grønsager og koges ca. 1½-2 timer alt efter alder og størrelse, kødet skal være mørt, og slippe benene, fjern skummet på vandets overflade med en spiseske.
Hønsekødet bliver meget saftigt, og suppen anvendes til sauce.

Tag kødet op og læg det til afkøling på fad eller tallerken, gem vandet. Kødet skæres i mindre stykker, der skal bruges en 4-500 gram til denne opskrift, resten kan bruges til andre formål.

Asparges væden sigtes ned i gryde. Mælk og fløde tilsættes og det koges let op. Rør mel og smør sammen i en kop eller lille skål til en smørbolle. Tilsæt smørbollen til væsken. Efter nogle minutters forløb er den kogt ud, hvorefter sovsen piskes godt igennem og koges 5. 10 minutter.

Når saucen er kogt igennem tilsættes hønsekød og aspargessnitter i. Giv dette et opkog.

Imens varmes tarteletterne. Tarteletterne fyldes med kødfyldet.

Tips:

Suppevisk er en buket af blade af porre, selleri, persille og andre køkkenurter, ex løvstikke, som er rigtig god, timian mv., der koges med i suppen for at give den smag.

I stedet for suppevisk kan der bruges forskellige grønsager som du ordner og skærer i mindre stykker. F.eks. gullerøder, persillerod eller porrer, hvidløg og lauerbær er også godt.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 5422 (1291 kcal)
KJ pr. stk. 451 (107 kcal)
Vægt ialt 1394 gram
Vægt pr. stk. 116 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 389 KJ (92 kcal)
Protein 9.8 gram
Fedt 12.7 gram
Kulhydrat 10.6 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 7.9 (491 stemmer)

Opskriften er vist 850749 gange,
og udskrevet 44372 gange.

pt  -  0000-00-00 00:00:00
Der må godt komme flere asparges i

Helle  -  0000-00-00 00:00:00
Er retten fryseegnet ?

kirsten  -  0000-00-00 00:00:00
kom bare champignon i også.

Natazja  -  0000-00-00 00:00:00
Prøv også at putte ærter i fyldet, det er super lækkert

Hanne  -  0000-00-00 00:00:00
Prøv at bruge friske aspares. Gem skrællerne fra aspargesne og kog dem i 15 min, si væden kog den ind i 5 min. og brug væden.Den bliver konsentreret og god, i stdet for dåseasparges

Ketil  -  0000-00-00 00:00:00
Man kan også nyde den på en lækker lille udflugt med familien, gjorde det sidste år. Det var bare rigtig hyggeligt.

Gitte  -  0000-00-00 00:00:00
Kan godt laves fedt fattig. Skift sødmælken ud med let mælk, og fløden ud med Weight Watchers madlavningsfløde. Kan så og sige ikke smage forskel.

Ane  -  0000-00-00 00:00:00
Mmm... jeg har aldrig selv lavet det før, men det var en succes! Man kan sagtens helt undlade fløden, jeg brugte kun minimælk og resultatet blev stadig perfekt!

Madmor  -  0000-00-00 00:00:00
Hvis ikke man orker at koge en hel høne - eller ikke har brug for så meget mad - så kan man sagtens købe kyllingefiletter (Fx 600 gram i netto) og bare koge dem. de skal ca. koge 20-30 min og så kan du bruge alt kødet.

Sandie  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig god opskrift, bare lidt svær at forstå nogen steder.

Nina Taber  -  0000-00-00 00:00:00
Super ret... Prøv at koge nogen kartofler og server dem ved siden af det smager dejligt..!!

chris  -  0000-00-00 00:00:00
man kan sagtens fryse den ned hvis det skulle være

chris  -  0000-00-00 00:00:00
nej det tager da kun 1½ time at koge kyllingen eller den kan sagtens koges dagen før

Marck H.Poulsen  -  2006-12-01 10:28:38
Det er da godt nok en god ret sys jeg godt nok men lidt mere kød

Lone  -  2006-12-06 21:55:12
Det kan ikke anbefales at bruge både hvidløg og laurbærblade i samme ret. De to "krydderurter" matcher hinanden utroligt dårligt.

JB  -  2006-12-18 16:15:16
Vi spiser retten her til forret juleaften - og det er ganske lækkert og en god tradition!

Nuggi  -  2006-12-25 11:42:42
Rester fra lørdagskyllingen kan også bruges

Nybovej  -  2007-01-10 11:10:46
Man drikker vand til, dermed får man det maksimale smagsindtryk

Peter  -  2007-02-08 20:13:54
Igen disse slankefreaks.....NEJ Ane fløden kan ikke undværes.

birgitte  -  2007-04-20 18:07:11
du har ret Peter.fløden kan ikke udelades,men hvis man SKAL spare på kolorierne kan der bruges margarine istedet for smør og man kan istedet for piskefløde bruge fløde 13.

Thomas gadegård  -  2007-06-07 13:09:09
Der må godt være lidt mere grønt tilbehør

Randi  -  2007-06-22 09:15:57
prøv at spise kartofler ved siden af, det smager rigtig godt :-)

maiken  -  2007-09-09 18:27:58
er det meningen alt væden fra kyllingen skal bruges til sovs??

Heidi  -  2007-09-09 21:26:28
Hvornår skal bouillonen i sovsen?

Mads  -  2007-09-11 21:33:32
Fantastisk med tarteletter :) Også en god opskrift. Godt arbejde,

Janet  -  2007-10-04 10:33:16
Tarteletter er bare gode. :) Især når fyldet er hjemmelavet . Men når jeg plejer at lave det, synes jeg altid at hønsekødet bliver lidt hårdt ?

bukkeben  -  2007-10-14 18:49:54
det smager også dejligt med en flaske skysovs fra en hest det er bare super lækkert ... også vilegnet til morgenmad hvis man er på telt tur...

  -  2007-10-29 19:38:09
Det smagte godt, men mælken og fløden skal der bruges dobbelt af

Rasmus  -  2007-11-29 08:42:56
Det var godtnok ikke mange asparges til en hel høne !!

Kokken  -  2007-12-13 06:36:23
Skal vi ikke slå det fast engang for alle. Hvis du vil have hjemmelavet mad, så brug dog den 1 1/2 time på en hel suppehøne, hvorfor ty til de billige og lette løsninger, så kan du ligeså godt bare købe en dåse tarteletfyld, smagen bliver den samme. Denne ret / opskrift er er rigtig god så lad være med at ødelægge den.

Cecilie  -  2008-01-02 19:11:21
Flere asparges + mere kylling. lækker konsistens.

putte  -  2008-01-20 18:53:36
smager dejligt....

  -  2008-04-17 21:01:56
Og det tager xxx sekunder/minutter/halve timer at varme tarteletterne?

grya  -  2008-05-27 17:20:28
fyldet smagte rigtig dejligt - da jeg havde lidt travlt valgte jeg at snyde og bruge marizena sovsejævning i stedet for smørbolle - et lille fif til jer snydere derude for retten smagte fortrindeligt uanset!!

else  -  2008-06-07 15:11:34
God opskrift. Jeg havde rester fra "pip på dåse" fra i går. Havde ingen fløde - så brugte creme fraice som jeg rørte med mazena... bare god....

Lea  -  2008-06-21 13:17:00
mmhh mega lækkert smager rigtig godt.

hende der, med tarteletterne ,,  -  2008-07-03 11:38:01
de smager super lækkert (;

cecilia  -  2008-08-17 14:04:14
kom du bare mere griselever i ! det plejer jeg ! kan anbefales!!

mig  -  2008-09-26 17:21:28
i kan godt lade vær med at putte fløde i den

Jan Green  -  2008-10-03 17:04:20
Hvorfor må man ikke bruge suppen fra hønen? men kun aspargesvæden? og klumper det ikke, når man kommer en smørbolle i væden? har da altid lært at tilsætte vædske lidt efter lidt. men god opskrift..

susanne  -  2008-10-15 18:04:08
super nem og god ret

13brevkasse  -  2008-10-29 14:00:32
Fortrækker kun kylling og ærter i Tarteletter

  -  2008-12-14 19:54:52
God "grundopskrift" at gå ud fra. Vi har altid tartelet gilde 2.juledag her, hvor hele familien konkurrerer om at spise flest. (ofte op til 8-10 stk pr snude. Til gengæld får vi ikke andet end frugtsalat også) Jeg tilsætter altid enebær til høns og bruger mest hele kyllinger istedet for høne. Og nej!!! fløde kan ikke undværes, heller ikke smør og jeg bruger også noget af suppen til sovsen. Men bruger altid mayzena grundet mel-allergikere.

plet  -  2009-03-05 12:40:45
til birgitte: der er lige mange kalorier i smør som i margarine. desuden synes jeg ikke man skal gå så højt op i at undlade fløde. iflg opskriften er det kn ½ dl der skal bruges. fløde kan heller ikke erstattes med mælk. det er både synd og skam for retten

clara<3  -  2009-08-06 19:39:45
bare brug kyllingefiletter de skal ikke koge mere end en halv time...

Gitte  -  2009-08-25 19:58:00
Lavede den med Gullerødder og ærter, Rigtig lækkert!

brumbasse50  -  2009-09-13 12:33:24
Det smager rigtigt godt, men endnu bedre hvis man bruger kyllingefilet i stedet for hønen.

Pierre  -  2009-10-08 07:16:15
Prøv at smage til med friskpresset citronsaft. Det gør retten rigtig lækker..

Valle  -  2009-10-17 11:14:40
Man kan også lave klar suppe af suppen, på den måde får man to forretter, men det plejer også at være rigeligt, vend iøvrigt tarteletterne med bunden i vejret når du varmer dem, så kan varmen "stå" inde i hatten og de bliver heller ikke så hurtigt kolde hvis de vender på hovedet når de kommer ud.

TVkogen  -  2009-11-26 18:36:51
Prøv eventuelt at komme hakket bacon på toppen. Det er super godt!

kirsten  -  2009-12-16 19:11:47
Idag kan der købes hønsekød i tern som er dejlig saftig og som er god at bruge til denne ret og det sparer megen tid ved ikke selv at skulle koge hønen. Hønsekødet er frosset i tern og kan købes i Rema1000 for 400 g ca. 27 kr. der er ca til 12 tarteletter.

willi & rita  -  2009-12-27 17:52:55
Det kan IKKE anbefales, at bruge kylling i tern. Det er godt nok nemt og billigt, men smager forfærdentligt! Der er ikke andet for, find suppegryden frem og skyl en høne eller hane. (fra fritgående) Der kan gøres rent, drikkes kaffe, laves lektier osv mens det koger

dumle  -  2010-01-04 18:27:15
hvad skulle der ske med suppen fra den kogte høne ? der stod man skulle gemme den til saucen men i sauce-opskriften er den ikke nævnt ? jeg går ud fra at man bare kan erstatte fløde/mælke/aspargesvand halløjet med suppen istedet, det virkere mere logisk for mig.

betzy  -  2010-01-15 18:46:20
Ikke særlig god opskrift. Var meget skuffet!!!!!

Birthe Christensen  -  2010-03-31 23:17:45
Den lyder rigtig god den vil jeg prøve.

Mommy  -  2010-04-03 21:34:05
Man kan helt undlade fløde og mælk, og give den en sjat soyamælk istedet hvis man som os har en mælkeallergiker i familien.

Martin  -  2010-09-23 18:08:51
Jeg laver retten helt uden fløde eller mælk.. kald mig slankefreak eller ej :) Resultatet bliver forbløffende hvis man ellers indstiller sit sind på at mad uden fløde kan smage godt :)

Bjørn  -  2010-11-03 13:17:07
Hvor mange tarteletter kan man spise pr. mand?

Ann Sophie  -  2010-11-26 11:02:49
Hvor mange stykker skære du hønen ud i? 4 eller 8?

ida  -  2010-11-30 19:14:37
Mangler udspecificering af mængden af vand. Virkelig dårlig opskrift, ikke brug den. Find en anden !

TT  -  2010-12-21 15:11:39
Dejlig opskrift, laver dog opbagt sovs istedet for smørbolle men giver samme resultat, jeg smelter smør og tager 2spsk mel og rører ud, derefter spæder jeg med aspargesvand og suppevandet fra hønen/kyllingen.

sue  -  2010-12-25 02:05:27
Altså kan godt himle lidt op over folk der prædiker "hjemmelavet" så som kyllingen der skal koges, det tager kun 1½ time. Man kan da også lave sine egne tartelet-bunde hvis man skal helt ned i detaljer, eller slagte sin egen høne, ej der er ingen grund til at gøre det mere besværligt end det er når resultaterne ikke nødvendigvis er dårligere... personligt køber jeg hønsekød på frost, det er i tern og er supermørt og lækkert, bedre end hvad jeg selv kan lave, eller i hvert fald er 1½ time sparret og dem kan jeg godt bruge på noget andet når man som jeg skal afholde julefrokost for familien :D

Stefan  -  2011-01-17 14:45:01
Skriver her da det lader til at være den mest populære af opskrifterne. Da jeg bor i England er det umuligt at skaffe Tartelet skåle (er en meget Dansk ting). Er der nogen der har en god idé til hvordan man kan lave dem selv? Overvejede butterdej i en muffin plade.

Unge og uafarende  -  2011-01-24 16:13:21
Hmm.. Noget i opskriften stemmer ikke... skal man ikke bruge kogevandet også..??

Stefan  -  2011-01-25 22:00:09
butterdej i youkshire pudding skåle med pie beads i til at holde dejen trykket ud mod kanten, viste sig at være vejen frem :)

Andreas  -  2011-03-09 19:28:38
Fantastisk opskrift. dog tilføjede vi en smule flere asparges. men som basis er det en enormt god opskrift.

Anja  -  2011-03-18 14:25:19
de her er virkelig de bedste tarteletter jeg nogensinde har smagt, og jeg ville helt klart anbefalde dem! knus(O;

Jakob  -  2011-05-19 11:32:10
Jeg savner at høre, hvor meget vand fra kogningen/ suppevisk, som skal bruges? Det står jo ingen steder, hvilket gør retten umulig at lave, medmindre man gætter rigtigt.

  -  2011-06-18 21:01:32
virklig virklig dårlig opskrift, kan ik anbefales.

  -  2011-07-14 17:36:15
Mon der kommer et svar på hvormeget af suppen man skal bruge til sovsen? Jeg prøver mig frem...

lillepigen  -  2011-07-21 19:09:54
Første gangs forsøgende, men har en god fornemmelse. Der er nogen stykker der brokker sig over opskriften hva :) En opskrift kan jo altid varieres efter smag og lyst. Hvor meget vand skal bruges? -til det dækker kyllinge kødet vil jeg tro! Hvor længe skal tarteletterne varmes? -står som regel på pakkerne! Og selvom man kan blive lidt forvirret over at der ved saucen kun står aspargesvand, tror jeg nu der menes at man hælder dette oven i den fond man har fra kødet! (Som muligvis skal sies først) Men jeg skal ikke gøre mig klog på det, jeg er ikke madmutter. Et lille spørgsmål; Hvad hvis man er kommet til ikke at bruge kogende vand, men har brunget det i kog sammen med kyllingen?

ji  -  2011-08-03 12:56:41
tarteletter de bliver bare ikke bedre super tarteletter.

666  -  2011-09-06 18:45:35
Mangler ordenlig beskrivelse!! STRAM OP!!

Mogens  -  2011-09-14 17:05:20
Glem ikke laksen, smages til med rosenkål. Nammenam

Louise  -  2011-10-20 18:01:31
Hvornår skal suppen fra hønen i, der nævnes kun asparges vand

Louise  -  2011-10-24 17:27:07
Jeg har puttet ærter i, det smager rigtig dejligt.

Mansse  -  2011-10-28 11:55:02
Jeg elsker høns i asparges.. MEN, jeg bruger hverken mælk ELLER fløde i min opskrift.. Bare vandet kyllingen er kogt i, og aspargesvand = Smager SUPER godt, og er mere fedtfattigt :-) Velbekomme!

Jakob  -  2011-11-17 18:44:30
Den kan godt fryses, men man skal ikke forvente hele stykker når man tør sin ret op.

Helle  -  2011-12-18 18:59:23
Skal godt nok først prøve opskriften den 23.12. Alligevel vil jeg vove, at kommentere på, at Jer der ikke kan finde ud ad det med væsken, ville jeg først bruge vandet fra aspargesne, derefter spæde op med hønsevandet, så der er plads til den ene dl. fløde, til at runde sovsen af med...

dj madsvin   -  2011-12-23 17:29:44
super gode tarteletter Det er noget er det beste der findes.

  -  2012-01-08 19:55:02
Jeg fik ikke skyllet kyllingen eller skummeede det af som kom i starten inden kylingen begyndte af koge.. Kan det stadig godt bruges så? Hvad er skummen fra det, hvis ikke det er fedt og hvorfor er det vigtigt at gøre de 2 ting når det kommer op og koge?

Tommy  -  2012-01-09 17:07:40
Min høne var en snob, den ville ikke fortælle hvor gammel den var.

Mark  -  2012-08-12 15:55:12
Super opskrift, kunne dog godt tænke mig en smule mere asparges i måske 33-50% mere. Men så er den altså også perfekt. 5 STORE stjerner her fra.

Køkkencheffen  -  2012-08-14 16:11:44
Mit hjerte græder over at se jeres kommentare.. soyamælk.. kun minimælk.. der skal fløde og sødmælk i!! Hvis i gør det spiser i os mindre og fedt er sundt, det er sukker og stivelse i skal holde jer fra hvis i vil være sunde..

fizzministern'  -  2012-12-20 10:24:31
Ærter og gulerødder smager bedre og er en god erstatning til asparges.

hannaa  -  2013-01-12 15:15:01
smager dejligt rigtige god opskrift

ArneR  -  2013-02-09 17:56:22
Lækkert, nu har jeg prøvet opskriften. Her er mine fif. 1. Brug ½ liter af suppen.( Brug nu tiden og kog den kylling/høne, det er tiden værd.) 2. Jeg kan godt lide sovsen lidt tyk, så jeg bruger en jævning med 3 spskf. mel yderligere end smørbollen fra opskriften 3. Jeg koger Kyllingen/hønen i en 3 liters gryde, så bliver der også lige 1½ liter supper, lækkert. 4. Smag til med salt. Peber bruges jo ved bordet. Super god opskrift.

ArneR  -  2013-02-14 18:42:07
Jeg glemte lige at tilføje til fif, at det er en god ide at vente med at putte suppevisken i til efter du er færdig med at skumme suppen af.

Christian  -  2013-03-28 15:51:10
En rigtig god ret. Jeg tilsætter altid en smule muskat.

Martin  -  2013-03-31 11:38:41
Jeg kan ikke få sovsen tyk nu har jeg prøvet et par gange

kenbat  -  2013-04-24 13:19:01
Kan man bage sovsen op i stedet for at anvende smørbolle?

Bjarne  -  2013-05-05 04:46:45
Der står ingenting om at suppen skal i tartelet fyldet og hvor meget! Eller rigtig godt med at gange antallet

  -  2013-09-19 11:30:29
Den ser rigtig god ud

  -  2014-03-15 09:24:23
Prøv at tilføje revet selleri og/eller persillerod når du kåger hønen. Det giver en rigtig god smag! Du kan også tilsætte det i selve sovsen.

PP  -  2014-03-25 00:37:04
Ja den kan fryses lavet retten til mine forældres sølvbryllup og de frøs resten ned, og den smager os godt efter den har været frosset :D

Jesper  -  2014-03-28 15:03:16
Hvis man vil have noget grønt til. Kog nogle friske asparges til.