EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Kartoffel/Porre suppe

Antal:
Pers.
Ret : Suppe

Ingrediens : Rodfrugter

Indsendt af : Mie-Pil

Indsendt : 2004-11-12

Kartoffel/Porre suppe 4 Kartoffel/Porre suppe 1 Kartoffel/Porre suppe 2 Kartoffel/Porre suppe 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
150 gram Bacon i tern
1000 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
300 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
300 gram Porre 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
10 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Madlavningsfløde 18 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
    Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
Forklaring:

Kartofler og løg skæres i tern og porrerne i skiver.

Bacon brunes, grøntsagerne tilsættes og brunes lidt.

Hønsebouillion tilsættes, koges 20 minutter.

Tilsæt ca. 1 dl. fløde, og blendt, så kartoflerne jævnes lidt.

Pynt evt. med lidt porre.

Tips:

Serveres med hvidløgsflute



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 7066 (1682 kcal)
KJ pr. Pers. 1766 (420 kcal)
Vægt ialt 2854 gram
Vægt pr. Pers. 713 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 247 KJ (58 kcal)
Protein 2.1 gram
Fedt 2.0 gram
Kulhydrat 8.6 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.1 (125 stemmer)

Opskriften er vist 384737 gange,
og udskrevet 14423 gange.

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Hvordan kan man nøjes med at blende kartoflerne når der også er bacon, løg og porrer i ??

Varmekys  -  0000-00-00 00:00:00
Når det hele er kogt, så vil en del af de andre ting også blive blendet, men hovedsalig kun kartoflerne, og det er også meningen

Lene  -  2007-09-26 17:23:31
Lækker suppe - dog ærgeligt med blendet bacon .. men det kan være man skal tage det op og drysse det over suppen istedet når den er blendtet.. vil jeg gøre næste gang

4-all.dk  -  2007-10-30 15:56:20
Bacon skal bare tages fra, og bruges til at pynte med, så er den bedst !

The moi!  -  2007-12-28 18:42:08
Glæder mig til at smage den, for jeg elsker kartoffel suppe:)

Suppe Leif...  -  2008-01-29 14:29:51
Køb økologiske råvarer. Så kan man droppe terningerne helt.

Johanne  -  2008-07-17 13:51:21
menes der ikke "pynt evt. med lidt persille" ? eller er det bare mig? :-D

lille mig  -  2008-09-25 12:43:02
kan man bruge rødløg??

Mark  -  2008-10-07 22:15:54
Kan man fryse suppen ned? Det gør det hele lidt nemmere når man er studerende :)

Line  -  2008-10-28 19:07:56
E.v.t hvis man ikke er til hvidløgsbrød, kan man tage nogle skiver af et lækkert brød, lægge et stykke ost (efter smag) på hver skive og give det nogle minutter i ovnen.. Vupti, ostebrød. :D

Eva  -  2008-11-11 22:41:25
Det er perfekt suppe

Oliver på 13 ;D  -  2009-01-07 20:00:10
Tak for opskriften! Den smage rigtigt godt ;)

Ayle  -  2009-01-30 18:09:56
Start med at steg baconternene, og tag dem så op på en tallerken. Start derefter med resten af suppen :) Når den er kogt og blendet, puttets baconternene i.

Miki  -  2009-02-11 18:57:55
Prøv at tilsætte rødbeder - det giver suppen et eksotisk pift.

grisen  -  2009-02-15 22:19:22
undskyld men det er da godt nok at ødelægge suppen med bacon i

Ditte  -  2009-03-30 21:22:19
Jeg svitser grøntsagerne, hælder boullionvandet over, Lader det køge, blender det hele. Bacon svitser jeg ved siden af og putter det oven på suppen evt. sammen med persille. Prøv med Philadelphia i stedet for fløde! mmmh:)

  -  2009-09-01 16:37:21
... ødelægge suppen med bacon .. tsk tsk. Vegeager har sgu ikke nogen let gang på jorden. /Claus

Rasmus  -  2009-11-28 13:53:51
I stedet for at blende suppen kan den pureres med en kartoffelmoser (plastskaft med hulplade for enden) på denne måde er det kun de mest porøse ingredienser, altså kartoflerne, der pureres.

  -  2010-04-08 18:17:46
Godt og smag fint.

Flemming  -  2010-05-18 21:36:01
Skiftede fløde uden med Dittes forslag med Phildalphia (med hvidløg og urter) Brugte kartoffel/urtevandet med noget kyllingefond og smagte til. Kom kartoffel etc. i vandet med Ph. og smagte til med det konc. kyllingefond. Meget meget lækker.

  -  2010-05-27 17:42:21
man skal pynte det på kegle!

  -  2010-10-27 16:10:37
Tilsæt også nogle gulerødder skåret i tern sammen med hønsebouillion uhmmmmmm smager også godt.

  -  2010-10-28 22:18:14
Anja - Man kan med succes ærstatte fløden med en lille dåse kokosmælk.

Brian  -  2010-11-25 11:01:46
hehe - 10 dl Hønsebouillon ;)

Nico  -  2010-12-17 18:51:14
Den smager super dejligt og var succes hos store og små. Kan man egentligt fryse den?

Susanne  -  2011-01-05 15:02:28
Man kan sagtens fryse den. Er studerende og plejer at lave en kæmpe gryde og så fryse resten ned :-)

betina  -  2011-01-23 16:57:45
lyder lækker men hvis man løster kan man også når retten er færdig ta en skefuld creme frice det smager super godt til supper

Lars  -  2011-01-28 16:57:23
Der kan laves mange variationer over temaet. Dog en kommentar til Miki's råd om rødbeder for at give eksotisk pift: Det er prøvet, men jeg syntes de gav en rigtig grim smag af 'jord', så det forsøg gentages ikke. Har derimod prøvet at variere med en knoldselleri i stedet for halvdelen af kartoflerne... det blev rigtig godt.

Kristina  -  2011-02-21 10:49:10
Det er da bare en dejlig suppe, meeeeen kommentaren om at bacon ødelægger suppen.... så skulle det da lige være hvis den er blendet sammen med kartoflerne. hos mig laver jeg en hvidløgsblanding af pressede eller revne hvidløg og lidt olie ved, så kan de voksne boltre sig i hvidløg og ungerne kan slippe. Persille er rigtig godt til, det gør egentlig ikke noget at det er fra frost.

  -  2011-04-17 18:22:12
Blend karfofler og porrer helt, så det bliver en cremet suppe. Brug så baconen som pynt og tilbehør.

Viccer  -  2011-08-23 20:46:21
Vi spiser denne ret meget tit, og den er så dejlig! Vi bruger 1,5dl mælk i stedet for fløde og så blender vi alt på nær bacon med meget høj hastighed så den bliver luftig og blød, og så bacon drys på.. det er super godt, også til småbørn:)

Jonas  -  2011-10-30 18:20:49
HVis det skulle stå til mig ville der være 5 dl fløde i!

Sofie  -  2011-12-29 17:13:52
Lav noget ekstra bacon på en pande ved siden af. Lad det dryppe af så det knaser. Når suppen serveres så server med bacon stykkerne ovenpå. De allerede tilsatte baconstykker blendes selvfølgelig med suppen. Sådan at kartofler, løg, hvidløg, porrer og bacon bliver blendet til en cremet masse. og så server med knasende bacon stykker oven på. Mine børn ELSKER det !! :)

VWMorten  -  2012-01-02 17:51:03
i stedet for bacon: slav stave af groft rugbrød, vend dem med salt og peber, og bag dem i ovnen (som pomfritter) -smager fantastisk til suppen!

Christian  -  2012-01-16 17:43:39
GOD SUPPE HJEMMELAVET ;)

  -  2012-01-25 13:50:20
Stegte bacon sprødt og dryssede over den færdige suppe, og blendede lidt cremefraiche med basilikum til en lækker basilikumskum, smager fantastisk til at runde mesterværket af med og så ser det flot og indbydende ud ;)

Kokken.  -  2012-02-01 16:49:36
Det er en ide at stege baconen, også drysse den over den blendede suppe.

  -  2012-02-02 11:34:32
Fantastisk opskrift, men synes dog at der mangler lidt mere bacon. Men en lækker let ret, til den søde tand :-)

Geilager  -  2012-02-07 11:05:23
Hvis man er til lidt mindre fedt knas, så kom helt fine skiver af jordskokker i, efter suppen er blendet, og før den varmes..

Ditte  -  2012-02-12 13:24:46
i stedet for at komme bacon oven på suppen,steger jeg nogle kyllinge strimler med krydderi efter smag og når kyllingen er stegt svitser jeg fint snittede porretoppe og en stor rød snack peber med til sidst og bruger det oven på suppen.. Prøv det det smager skøøøøøønt..

Nillesj  -  2012-03-05 11:43:50
Vi stegte bacon sprødt og lagde det på køkkenrulle til suppen var færdig. Så dryssede vi det ovenpå portionerne. Det var himmelsk!! Den opskrift ville få 10 af mig, men jeg kan ikke give originalopskriften her karaktere, da jeg ikke har prøvet at koge bacon med i suppen, hvilket jeg tror ville være synd.

Ida  -  2012-07-19 19:34:52
Er også god med kylling i stedet for bacon: skær det i små stykker og kog det sammen med kartoflerne. Jeg putter desuden en (halv) bøtte smøreost i for ekstra smag.