EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Risengrød I

Antal:
Pers.
Ret : Grød og Vælling

Ingrediens : Gryn / Korn

Højtid: Jul

Oprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Indsendt : 0000-00-00

Risengrød I 4 Risengrød I 1 Risengrød I 2 Risengrød I 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
10 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
125 gram Grødris 1 tsk. 5 gram.
1 spsk. 14 gram.
1 dl. 90 gram.
1 knsp. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
    1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
    1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Forklaring:

Mælken bringes i kog, og risene tilsættes. Småkoger under låg 50-60 min., til grøden er jævn. Grøden smages til med salt.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 4520 (1076 kcal)
KJ pr. Pers. 1130 (269 kcal)
Vægt ialt 1125 gram
Vægt pr. Pers. 281 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 401 KJ (95 kcal)
Protein 3.8 gram
Fedt 3.2 gram
Kulhydrat 12.9 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 6.8 (50 stemmer)

Opskriften er vist 379873 gange,
og udskrevet 5516 gange.

julie  -  0000-00-00 00:00:00
den er bare god men en lille smørklat på!!!

Bjarne  -  0000-00-00 00:00:00
Det er en KNALD god idé at forkoge risene i VAND, og så si vandet fra. Så tager det kortere tid og gør det svære at koge på!

benny  -  0000-00-00 00:00:00
det er simpelthen en perle hvad risengrød angår jeg har aldrig set noget ligende

lise  -  0000-00-00 00:00:00
Det smagte bare, det jeg nåede at få.

Olsen  -  0000-00-00 00:00:00
Det er bare en brand god idé Bjarne, hvor får du de dejlige tips fra. Min gryde var jo så godt som ren efter kogning og mine ris var SÅ dejlige. Tak Bjarne!

Anna  -  0000-00-00 00:00:00
opskriften lyder god

Theis  -  0000-00-00 00:00:00
Det behøver slet ikke tage så lang tid, man skal bare koge gryndende i vand og bagefter tilsette vand... det er meget hurtigere..

Johannes  -  0000-00-00 00:00:00
Super god smag, lidt lille til 4 personer.

Daniel  -  0000-00-00 00:00:00
Forkoge i hvor lang tid???

Merete  -  0000-00-00 00:00:00
At forkoge i vand er altid et godt trick - men ønsker du ikke at stå i køkkenet og røre i gryden og passe på den ikke brander på, gør så følgende: når grødris og mælk har kogt op, så læg en dyne, derpå et håndklæde og sæt så den brand varme gryde på håndklædet, pak gryden ind i først håndklæde og derefter dynen. Lad den stå de 50-60 min. Derefter lader du grøden koge op igen og smager til med salt og vupti, du har haft tid til alt mulig andet ind imellem og grøden brandte ikke på.

johnny  -  0000-00-00 00:00:00
smager godt, det er jo ligesom dengang jeg var i mellemøsten hvor jeg også fik risengrød

Michael  -  0000-00-00 00:00:00
prøv at komme en dåse kokosmælk i

Buller  -  0000-00-00 00:00:00
Hold da helt op hvor smager det godt =P

Lasse  -  0000-00-00 00:00:00
Fantastisk risengrød. Præcis som Bedstemor laver den!

Jule Mix  -  0000-00-00 00:00:00
Jamen fantastisk..og hvis man også putter rosiner i de sidste 10 min. giver det en vidunderlig smag

Tina  -  2006-12-04 17:24:29
Lav grøden i ovnen og slip for besværet med den sorte gryde. Kog mælk og ris op og stil derefter gryden - uden låg - ind i ovnen i ca 1 time ( måske lidt mere ) ved 100 - 125 grader. Rør et par gange undervejs. NEMT !!

Morten  -  2006-12-08 13:51:56
Det letteste er, lige at sorteer risene "blanke" i lidt olie. Så er brænder det med garanti ikke på.

amalie  -  2006-12-11 20:47:01
hvilken mælk skal det være

Linda  -  2006-12-22 15:14:42
Hæld mælk og ris i en stegepose, som lukkes løst så dampen kan komme ud. sænk posen ned i en gryde kogende vand .kogetiden er den samme, men du slipper helt for grydevask.

JuleGrisen  -  2006-12-23 18:41:18
Det er den bedste risengrød jeg længe har smagt :}

Dan  -  2006-12-28 15:11:10
Dejligt - jeg havde glemt, hvordan man koger risengrød i sengen !

Tigermouse  -  2007-05-15 18:49:38
ALT for lidt til 3-4 mennesker - jeg lavede 1½ portion og den rakte til 2 voksne og en stor baby. Men god var den :)

Karen  -  2007-06-16 17:04:32
Den blev ikke så god

else  -  2007-11-26 16:44:29
det er bedst at bruge sødmælk, så brænder den heller ikke så nem på

Julie. <3  -  2007-11-27 15:05:20
Lidt Smørklat oq den er perker Tilberedt.

sara  -  2007-12-08 18:56:14
DeT er den bedste risengrød jeg har smagt :)

Rasmus  -  2007-12-11 17:24:08
Super risengrød! Ikke så mange dikkedarer. Bare i med noget sødmælk. Ikke snyde!!! Brug for ikke letmælk!! Grøden bliver meget mere lækker og fyldig med sødmælk. Med sødmælk er energifordelingen i selve grøden således: Ca. 16% af energien kommer fra protein, 53% fra kulhydrat og ca. 31% fra fedtet. Med smørklat og kanelsukker bliver det mere i retning af 11%,51% og 38%.

dorthea  -  2008-12-02 16:49:53
Mht. til mælk så brug økologiske sød mælk så brænder grød ikke på.

Mathilde  -  2008-12-03 15:11:30
Når en kogekone som jeg I huset travlhed har Er et overmåde anvendeligt praj Glædeligt i denne måned før januar Tid har jeg ikke megen af Så mens grøden i sengen ligge Jeg en trøje kunne nå at strikke Godda Godda Godda! Tak for det!

Josephine  -  2008-12-15 19:58:12
Ej hvor er den god og nem at lave <3

lise  -  2008-12-21 19:25:54
den er god nok kom lidt salt på

  -  2008-12-21 19:40:17
kan det ikke bare være ris i stend for grødris

Per  -  2008-12-24 09:12:09
Almindelige løse ris duer ikke til risengrød, de koger ikke ud som grødris gør, og der vil være meget mere "bid" i

Dan  -  2009-11-15 12:12:28
Prøv med lidt vaniliesukker, Mmm så er det lækkert;O)

Maria <3  -  2009-11-19 16:16:39
Når min mor koger vors' risengrød, koger hun den langsomt op. Det tar længere tid, men der er aldrig brændt på siden da. Hvis i har induktion så sæt den på 2 og så bare lad den stå til den er nok. Hvis den er færdig før tid kan du nemt holde den varm under din dyne, eller med et tykt tæppe. (:

Maria <3  -  2009-11-19 16:18:25
Og så husk Kanelsukker, rød saft og en lille smørklat ! :p

Ukendt  -  2009-12-14 15:26:21
Fantastisk god risengrød, men der skal ikk' en smørklat i, det ødelægger risengrøden ;-)

Emma - den mad glade pige  -  2010-08-06 10:22:16
Hhmm.... LÆKKERT!! risengrød.. man kommer til at tænke på juletiden!! :)

Charlotte  -  2010-09-16 11:13:50
Jeg plejer at bringe mælken i kog i en skål i mikrobølgeovnen, før jeg hælder det i gryden - hvor jeg i forvejen har bragt risene i kog i lidt vand. Sparer rigtig megen tid - og rengøring :-)

Ann Sophie  -  2010-09-25 12:33:52
Jeg har aldrig brændt risengrød på, gør ligesom i den her opskrift og rør MEGET rundt..

Ellen   -  2010-11-18 18:08:00
jeg er i gang med at prøve den jeg håper den smager GODT :) :)

Vagn  -  2011-02-02 18:20:30
Man kan også sætte gryden ind under dynen pakket ind i et par håndklæder og dynen henover. Gryden skal så stå lidt længere. Det gjorde min mor, da jeg var dreng, og så var der desuden en dejlig varm seng.

I love it!  -  2011-08-23 23:21:03
Super Duper Opskrift, Har Lige Lavet Den Og Det Ser Perfekt Ud. Nu Skal Jeg Bare Smage Den......Mhhh Himmelsk, Den Har en Sød Efter Smag Og En Blød Konsistens, Kan Klart Anbefale Den Til Jer Som Ikke Har Lavet Den Ednu! Man Bliver I Sådan Et Godt Humør. Et 10 Tal Fra Mig Af! -Smag Til Med Kardemommw Og Den Smage MUMS!:-)

amel  -  2011-11-17 20:25:17
virkelig super god opskrift gørden var super :D

lo  -  2011-11-27 16:55:54
næ vor jeg glæder mig til at smage på den risen grød det gør alle de andre også jeg kan næsten ikke vente den lyder så lækker og nu hahr jeg læst alle opskrifterne og det er godt at vi har nogen til at give nogen gode tip så næste gang vi skal lave risen grød med nogen af alle jeres gode tip så et glæder vi os til det bliver så dejligt at få risen grød igen nu er det jo etr år siden jeg har fået risen grød iiii hvor vi glæder os kan næsten ikke vente alle børne glæder dig i vet fald så det kommer til at blive godt

Palle  -  2011-12-02 00:03:48
Jeg lavede til 8 personer, og åd hele lortet selv på en gang :)

Brian  -  2011-12-17 18:35:35
Det være en god grød. Den for 8 stjerner af mig og smagte godt. Opskriften var dog lidt kompliceret, men var det hele vær.

Jonas  -  2011-12-18 17:59:57
Det er godt nok nogle SMÅ personer, hvis det skal dække et alm. behov!

Shimaa   -  2011-12-26 13:53:48
En nem Opskrift!:-)

  -  2012-10-24 16:13:55
Der SKAL vanilje i risengrød...

moon  -  2012-11-16 18:28:22
den er ved blive fast nu :) dog laver jeg den ved lav varme længere tid end koge op gør den slet ik brænder på og resultatet bliver ens

louis ekstrand  -  2012-11-17 07:40:16
jeg bor i thailand,hvor man som bekendt,har masser af ris,men hvilke slags ris kan bruges som grødris?????????????

Cæcilie  -  2012-11-25 15:20:57
Hej louis ekstrand Jeg bor i Dubai, og her kan man købe grødris - "pudding rice". Ved ikke om man kan få dem i Thailand, men hvorfor ikke? :) Mener ikke man kan bruge almindelige ris.

  -  2012-11-26 16:12:29
Hvis man bruger en Stor stegepande med vand i og sætter gryden med ris i stegepanden brænder det ikke på :D

lone  -  2012-12-11 14:55:15
er forskel på grødris og pama grød -svær hurtigt tak!

simon 22år  -  2012-12-24 00:33:04
glæder mig til at prøve den, det er min første jul hvor jeg skal stå for det hele!både and, steg, medister, brune kartofler og en kæææææmpe gryde grød. Jiiir (-:

alexander   -  2013-04-11 18:30:00
Mega god opskrift . Men når de siger til 4 personer er det kun til to sultne personer

  -  2013-12-09 15:12:13
Hvor længe skal jeg for kogene risene ??

Søren Jarner  -  2013-12-22 08:19:49
Ja, opskrifter behøver ikke være indviklede. Denne er nem og enkel - Bravo