EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Chokoladekage med hindbær

Antal:
Pers.
Ret : Kager i form

Ingrediens : Diverse produkter

Oprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Indsendt af : Wickie

Indsendt : 2004-09-22

Chokoladekage med hindbær 4 Chokoladekage med hindbær 1 Chokoladekage med hindbær 2 Chokoladekage med hindbær 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
180 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
180 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
3 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
0.5 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
340 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
180 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
75 gram Mandler, usmuttede 1 dl. mandler vejer ca. 50 gram.
1 mandel vejer ca. 1 gram.
150 gram Hindbær, friske 1 dl. friske hindbær vejer ca. 60 gram.
    1 dl. friske hindbær vejer ca. 60 gram.
Forklaring:

Kom smør og hakket chokolade i en gryde og stil den over svag varme. Rør rundt, indtil smør og chokolade er smeltet. Lad det køle af.

Kom æg, vanillesukker og sukker i en skål og pisk godt, indtil massen er let og cremet. Vend forsigtigt mel, hakkede mandler, bagepulver og halvdelen af hindbærrene i evt. frosne.

Hæld dejen op i en rund kageform (ca. 20 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Drys resten af hindbærrene på dejen, og stil kagen i en forvarmet ovn ved 180 grader i 35 min., eller indtil det øverste af kagen føles fast.

Skal køle af, inden den serveres. Giver ca. 8-10 skiver.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 21247 (5059 kcal)
KJ pr. Pers. 2655 (632 kcal)
Vægt ialt 1327 gram
Vægt pr. Pers. 165 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1601 KJ (381 kcal)
Protein 5.5 gram
Fedt 19.1 gram
Kulhydrat 47.9 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 9 (25 stemmer)

Opskriften er vist 25346 gange,
og udskrevet 886 gange.

Ina  -  0000-00-00 00:00:00
Super lækker svampet kage! Brugte 200g 70% mørk chokolade og den blev rigtig god.

Helle  -  2007-04-18 15:18:18
Synes jeg havde svært ved at få den bagt færdig indeni.

Lisbeth  -  2007-09-21 19:31:44
Den er meget lækker, men Helle har ret, den bliver ikke bagt færdig indeni, også selv om jeg gav den lidt mere varme. Er der nogen andre, der vil give et godt råd til det?

benthe  -  2008-09-03 06:35:10
den skal helt sikkert ikke have mere varme, men mere bagetid. man kan evt. lægge staniol på efter de 35 min, så den ikke bliver for mørk men gennembagt.

pøllemis  -  2008-09-04 14:36:03
syntes den er kanon lækker og alle siger, der har smagt den at den smager super!!

Chi  -  2008-09-17 12:40:52
hvad gør man med den smeltede afkølede chokolade/smør blanding? vender den i dejen med resten?

Karin  -  2009-09-19 10:47:27
Denne opskrift bliver fantastisk bagt som muffins - der er til 30 af de lave muffinsforme. Kagen bliver nemt bagt ingeni, men er stadig konfektagtig og rigtig god. Passer i størrelsen perfekt til en kop kaffe efter en god middag.

  -  2009-11-18 12:26:28
Hjælp-- hvad skal der ske med smør/ chokolade når det er kølet af????

Andreas  -  2010-04-09 11:01:04
chokolade+smør blandes med massen af æg sukker efter mel, mandler, bagepulver og hindbær er vendt i.

Per  -  2013-09-11 08:39:06
Kagen er brownies agtig, og brownis skal ikke være gennembagt som en almindelig dansk chokoladekage, og hindbærene er sikkert med til at gøre kagen endnu blødere end en almindelig brownies. Vi gav kagen 30 minutter hvorefter at vi lagde en bageplade ind på rillen over springformen, så en slags låg mod overvarmen (i stedet for stanniol) og gav kagen endnu 30 minutter ved de 180 grader. Vi synes det er en god brownies.