EmediateAd

      Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Indsend opskrift

      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Grovboller 01

Antal:
stk.
Ret : Brød boller og kiks

Ingrediens : Mel

Oprindelsesland : Ukendt oprindelsesland

Indsendt : 2004-09-11

Grovboller 01 4 Grovboller 01 1 Grovboller 01 2 Grovboller 01 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Gær
400 gram Grahamsmel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
600 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 dl. Hørfrø 1 tsk. vejer ca. 4 gram.
1 spsk. vejer ca. 12 gram.
1 dl. vejer ca. 70 gram.
1 dl. 3-korns blanding * 3-korns blanding består af skårne rugkerner, knækkede hvedekerner og solsikkekerner.


1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
8 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
  Pensling: 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
    1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Forklaring:

Bring dl vand, hørfrø og 3-kornsblanding i kog og lad det trække til det er håndvarmt.

I en stor skål blandes salt, sukker, gær, mel og grahamsmel, og heri hældes den håndvarme kornblanding og resten af vandet. Ælt dejen godt sammen med hænderne, den skal være let klistret stil den til hævning lunt og tildækket i 1 time.

Ælt igennem og form 24 boller. Sæt dem på en plade og rids dem i toppen. Efterhæver 30 min.

Pensl bollerne med æg, og bag dem midt i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 20 min.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 17979 (4280 kcal)
KJ pr. stk. 749 (178 kcal)
Vægt ialt 2076 gram
Vægt pr. stk. 86 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 866 KJ (206 kcal)
Protein 6.7 gram
Fedt 2.8 gram
Kulhydrat 40.5 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.7 (71 stemmer)

Opskriften er vist 234073 gange,
og udskrevet 6532 gange.

rolf  -  0000-00-00 00:00:00
smid nogle rosiner i, lidt rugmel og sødestof istedet for sukker...så har i nogle kanon sunde og gode müsli boller =)

Louise  -  2008-02-09 18:57:32
Smager også godt med femkornsblanding. Kan sagtens anbefales :)

Anne  -  2008-06-12 21:57:28
De er mega gode!

Maria  -  2008-10-08 12:31:11
Sodestoffer er noget møg, af flere forskellige grunde, og jeg tror bestemt ikke, at det smager godt i de her boller. Hvis i vil have samme effekt (sund) men ikke vil spise sødestoffer, så er her et tip: 2 g. sukker = 4 g. sødestof. Ergo kan man bare komme halvt så meget sukker i, og det er MEGET bedre! (:

Rasmus  -  2008-10-13 11:34:16
Ja 5-kornsblanding plus solsikkefrø og 3-4 gullerøder i!!!! lige i skabet

Per  -  2009-09-06 16:23:55
Kunne ikke finde 3-korns blanding, så jeg brugte 5-korns blanding, nogen der ved hvad 3-korns blanding består af ?

sabine  -  2010-01-23 21:45:25
"Bring dl vand" - hvor mange dl?

Tina  -  2010-02-01 17:51:15
Jeg tænkte præcis det samme, Sabine.. Hvor mange dl vand skal koges op?

Rikke  -  2010-02-10 21:13:01
Jeg brugte også 5-kornsblanding. Jeg kogte det i al vandet. Gæren lod jeg bløde op i salt og sukker (det tager et par min.), og derefter var det bare at blande det hele. Nem opskrift og meget lækre boller.

Hanne  -  2010-05-03 08:06:05
Det med at sødemiddel er noget møj, er løgn. Jeg er diatist og uddannet i faget, Men hvorfor komme sukker i, i det hele taget. Det smager du ikke alligevel. De er rigtig gode (uden sukker) med revet æbel i holder de sig friske længere.

sille  -  2010-05-09 15:54:25
Super gode boller. Puttede dog lidt grovvalsede havregryn i det kogende vand (ca 1 dl) istedet for alle de hørfrø, da jeg brugte femkornsblanding hvor der allerede er hørfrø i. Virkelig gode boller som smager godt, mætter og har en super god skorpe.

Ann  -  2010-05-27 00:16:27
brugte en lille smule mørk sirup istedet for sukker og istedet for 3 kornsblandingen brugte jeg 2 revne gulerødder,der skal derfor bruges lidt mere mel end der står.fik 31 stk. de er rigtig gode og vakte stor succes :-)

Katja  -  2010-11-01 20:50:47
Nu kan jeg ikke tåle Sesam, og der mangler VIRKELIG opskrifter på grovboller uden diverse blandinger, fordi der altid er sesamfrø i.. Nu har jeg så købt knækkede hvedekerner, rugkerner, hørfrø, og solsikkefrø. Overvejer også at tilføje lidt havregryn. evt som erstatning for solsikkefrøene.. mon ikke det kan gå sammen?

  -  2011-02-25 16:04:19
synes der mangler en del mel... Tog næsten dobbelt så megt i, eller det det meningen at de skal være meget klistrede, kun overhoved ikke forme dem..

nadja:)  -  2011-03-24 17:40:31
Super gode boller!:) Holder sig friske længe og smager bare super godt! Tilsatte også lidt rugmel, hvilket gjorde dem endnu tungere og mere mættende, men slet ikke tørre!- MUMS! Vi brugte dem også til burgerboller, hvilket var thombs up!!!!!!

Sophie  -  2011-06-21 12:23:41
Jeg vil tro det er 4 dl vand der skal koges, og 4 dl vand bagefter ;D

Jeanette  -  2011-10-18 10:52:05
Er de fryseegnet?

  -  2011-10-29 18:16:55
ja de er

Fru Nielsen  -  2011-12-05 11:35:06
Jeg bruger 5 kornsblanding og lader det ikke trække, men hælder bare det hele i. De skal være klistrede ellers bliver de tørre. Form dem evt. med 2 spiseskeer med vand på.

  -  2012-01-03 19:46:03
Hvis man har en saftpresser, er det her et rigtig godt alternativ, til at smide resterne ud. Der skal bruges en anelse mere mel og sukkeret kan sagtens udelades, hvis man f.eks. har presset gulerod, appelsin eller æble.

Morten  -  2012-04-17 16:44:22
mine boller hæver, de bliver store.

Rasmus  -  2012-05-16 12:37:30
Man kan evt. også tilsætte qinoafrø og oregano, og så lave en salsa-tomat dip. Dette gav fryd der hjemme hos de små!

Ida & Sofie  -  2012-07-19 13:27:26
Det passer da ikke helt sammen man skal da opløse gæren, og så er der ikke noget fedtstof i, bare en lille smule, og så er dejen næsten helt flydene! men ellers smager de rigtigt godt :) (kan godt anbefales) ps. opløs lige gæren. :)

  -  2012-10-02 08:16:16
Hej. Er uddannet bager og bliver lige nødt til at aflive en myte. Gæren skal ikke 'opløses' i salt og sukker. Hvis man gør dette dræber man gærcellerne. Så kan man ligeså godt komme mindre gær i. I skal vente til vandet er lunkent og så opløse gæren deri. Derefter tilsættes salt og sukker. I deje med grahamsmel, bør man dagen før lægge grahamsmelet i blød. Så opsuger skaldelene en del af vandet og dejen bliver håndterbar næste da. Det gælder iøvrigt alle grove meltyper:-) held og lykke!

Julie  -  2012-11-19 18:01:17
Smager også godt med femkornsblanding og en smule kanel ;)

Malene  -  2013-01-03 10:37:39
Erstat 400 g hvedemel med rugmel. Nam! (Og evt rosiner - nam nam)

Julie  -  2013-01-28 12:40:36
Kan det virkelig passe, at dejen skal æltes igen efter den har hævet en time?

Michael  -  2013-06-29 13:38:39
Brug en anelse mindre mel, skift grahamsmel ud med durum, lad dem hæve 3 timer i stedet for 1, og efterhæve mindst 1 time, og du har de fedeste burger/flække boller. Sprøde med sej krumme.

  -  2014-01-30 18:46:34
Jeg skal til at prøve den her opskrift til en fødselsdag. Men ville høre om der er nogen der ved, om bollerne er bedst lune eller kolde? Er i tvivl om jeg skal lave dem dagen før, eller på dagen :)

  -  2014-02-03 10:19:34
Jeg skal til at prøve den her opskrift til en fødselsdag. Men ville høre om der er nogen der ved, om bollerne er bedst lune eller kolde? Er i tvivl om jeg skal lave dem dagen før, eller på dagen :)

  -  2014-02-09 12:40:55
Jeg skal til at prøve den her opskrift til en fødselsdag. Men ville høre om der er nogen der ved, om bollerne er bedst lune eller kolde? Er i tvivl om jeg skal lave dem dagen før, eller på dagen :)

  -  2014-02-12 11:09:21
Jeg skal til at prøve den her opskrift til en fødselsdag. Men ville høre om der er nogen der ved, om bollerne er bedst lune eller kolde? Er i tvivl om jeg skal lave dem dagen før, eller på dagen :)