EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland

Frugttærte med danske frugter

Antal: 6 Pers.

Ret : Kager i form

Ingrediens : Frugt

Indsendt : 2004-09-01

Frugttærte med danske frugter 4 Frugttærte med danske frugter 1 Frugttærte med danske frugter 2 Frugttærte med danske frugter 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Tærtebund:
1 æg
50 g.sukker
300 g.hvedemel
150 g.smør/margarine.
 
 Fyld:
750 g.velmodne danske blommer æbler og/eller pærer
2 spsk.smør/margarine
25 g.sukker.
 
 Topping:
50 g.hvedemel
50 g.farin
 Sukker eller rørsukker
50 g.koldt smør
50 g.hakkede nøddekerner eller nøddeflager
0.25-0.5 tsk.stødt kanel
 


Forklaring:

Tærtedej:
Æg og sukker piskes tykt. Melet røres i, og smør/margarine smuldres i dejen, der æltes glat og stilles køligt i en times tid. Dejen rulles ud.

En tærteform (24 cm i diameter) beklædes med dejen. Bunden prikkes, og tærten sættes koldt.

Et stykke bagepapir lægges i bunden af tærten, og der fyldes op med tørrede bønner eller ris. Tærten forbages ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 15 minutter.

Bunden tages ud af ovnen, og bagepapir samt bønner/ris fjernes (disse afkøles og gemmes til en anden bagning - de kan bruges mange gange).

Fyld:
Blommerne udstenes, æbler/pærer skrælles og kernehusene tages ud. Al frugten skæres i mindre stykker. Frugtstykkerne varmes igennem i smør/margarine i ca. 1 minut. Der drysses sukker på, og frugten afkøles lidt.

Alle ingredienser til topping hakkes og smuldres sammen.

1/3 af toppingen fordeles i bunden af tærten. Frugtstykkerne lægges oven på, og resten af toppingen fordeles øverst.

Tærten bages færdig ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 20 minutter til den er rigtig gylden og sprød.

Tærten serveres med blødrørt vanilleis, creme fraiche, flødeskum eller velafdryppet yoghurt samt til med lidt sukker og vanille.



Andre brugere har også læst:


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 7 (8 stemmer)

Opskriften er vist 33367 gange,
og udskrevet 830 gange.

Birgith Madsen  -  2010-03-02 14:15:13
Denne tærte er helt perfekt i sensommeren med årstidens frugter.