EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links









Kåldolmer

Antal: 4 Pers.

Ret : Hovedretter

Ingrediens : Blandet kød

Indsendt af : gismo

Indsendt : 2004-03-23

Kåldolmer 4 Kåldolmer 1 Kåldolmer 2 Kåldolmer 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.hakket kalve- svinekød
1 lille løg
1 æg
1 dl.rasp
1 dl.vand
 salt
 peber
 evt.paprika
 
1 lille hvidkålshoved
 salt
 peber
 
2.5 dl.kålvand
2 spsk.hvedemel
 evt.kulør
 
Forklaring:

Kødet blandes med finthakket løg, og farsen røres godt med æg, rasp og vand eller danskvand. Krydres med salt, peber og evt. paprika.

Kålen halveres og stokken skæres ud. Bladene pilles fra hinanden, koges i letsaltet vand til de er bløde 10-15 minutter. Bladene tages op og skylles under koldt vand, skær evt. den grove ribbe ud. Læg bladene i et dørslag til afdrypning.

Farsen deles i 8 portioner, og om hver portion rulles et kålblad, der ombindes med bomuldsgarn.

Kåldolmerne brunes i en gryde i lidt olie, krydres med salt og peber og ca. 2½ dl. kålvand hældes ved. Småsnurrer (evt. sammen med resten af kålen) i ca. 3/4 time, indtil de er møre.

Skyen smages til, tilsættes lidt kulør, og kan evt. jævnes med lidt hvedemel.



Andre brugere har også læst:


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 9.3 (64 stemmer)

Opskriften er vist 72791 gange,
og udskrevet 4274 gange.

mama4  -  2008-02-26 20:43:51
ok ret - spæde den dog en del op med salt, boullion og aromat. Men god er den. :)

kaare  -  2011-08-10 19:56:54
Oprindelse er Polen

John  -  2011-09-09 18:34:39
Dolmer(Dolma) stammer såvidt jeg ved fra tyrkiet. altså oprindelsesland

Baba Ganoush  -  2012-01-09 16:54:26
Wolla jeg sværger den kåldolmush er en ornlig syg ret! Tyrkermor altid lave den ret til Baba Ganoush! Selfolgelig ikke med svinekød!

  -  2012-02-02 13:26:42
I vores familie, har vi altid fået revet muskatnød over......:-))

Anne  -  2012-08-12 22:35:39
Præcis som min mor lavede den da jeg var barn for mange år siden !!! Uhm.

Aleksandar  -  2012-09-22 22:20:49
Jeg ville nu nok sige at de her med svinekød er danske, for jeg har aldrig hørt om dem i resten af europa, mens den med ris og oksekød og surkål er fra tyrkiet. men helt ærlig, retten smager jo lækkert uanset hvor den komme fra! :)

kisser  -  2012-11-06 11:38:30
kål, der tager jeg de yderste blade af, lægger hele hovedet i en gryde, vandet dækker ca det halve hoved - først nogle min i den ende hvor stokken er, vend hovedet(kål)og nogle min her. så vendet hovedet med stokken op og begynd med at skær det yderste blad helt inde, når det er klar kan det tage af, herefter skære du det tykke i midten af, her har du så et blad der er let at fyld farsen i, og sådan fortsætter du, du får hurtig fornemmelsen af hvor lang tid kålen skal koges, nu behøver du hven tråd eller pinde

Rasmus  -  2013-01-04 17:28:11
gode kåldolmere. Serverede dem med rosenkålpuré smagt til med peberrod.

Kålmosteren  -  2013-02-13 17:03:16
Dette må siges at være den bedste omgang dolmerkål, jeg har lavet indtil videre. Dog kunne jeg ikke følge opskriften til fuldstændighed, da jeg hverken havde rasp, kulør eller paprika. Istedet brugte jeg en smule majsmel og oregano, hvilket gav retten en lettere pizza lignende smag. Massere af hilsner fra Kålmosteren

elisabeth   -  2013-10-15 14:15:49
spidskål eller savoykål er også rigtig godt