EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland





Glaseret skinke og flødekartofler

Antal: 8 Pers.l

Ret : Hovedretter

Ingrediens : Svinekød

Indsendt : 2004-03-10

Glaseret skinke og flødekartofler 4 Glaseret skinke og flødekartofler 1 Glaseret skinke og flødekartofler 2 Glaseret skinke og flødekartofler 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1.5-2 kg.Kogt eller ovnstegt letsaltet skinke uden ben – evt. røget
 
 Glasering:
3-4 spsk.Fast honning
25 g.smør
8 enebær
1 appelsin revet skal heraf
 peber
 
2.25 kg.kartofler
7.5 dl.piskefløde
 muskatnød
 salt
 peber
 


Forklaring:

Skær sværen af skinken.

Glasering:
Rør honning og smør sammen. Knus enebærrene i morter og tilsæt dem sammen med appelsinskal og peber. Fordel glaseringen over skinkens overside. Læg skinken i en lille bradepande og sæt den i ovnen ca. 15-25 minutter ved 225 grader C. alm. ovn, til den er gylden.

Tiden afhænger af, om skinken er varm eller kold, når den sættes i ovnen. Øs honningsmørret over skinken, efterhånden som det smelter.

Kartoflerne skrælles og skæres i skiver og lægges i et ovnfast fad. Hæld fløden over og krydr med muskatnød, salt og peber. Sættes i ovnen 1 time ved 200 grader C. alm. ovn.



Andre brugere har også læst:


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.5 (60 stemmer)

Opskriften er vist 127884 gange,
og udskrevet 3985 gange.

Bente Iversen  -  2007-02-06 16:20:11
det smager virkelig godt hvis man tilsætter rosiner og æbler i skiver!!

PS  -  2007-12-28 17:25:12
hvis smørret har stuetemperatur er det nemmere at røre sammen - og nemmest med en gaffel.

Per  -  2008-11-22 21:31:51
Start med flødekartoflerne, de kan sagtens holdes varme de ca. 15 minutter som skinken skal i ovnen.

Ciinea  -  2009-04-06 18:06:53
Når jeg glasere min skinke, så gør jeg det med sennep smurt udover, og så brun farin udover sennepen, og så skal den pakkes ind i sølvpapir. Det smager genialt!

Leoness  -  2010-09-04 21:19:03
Smagen af appelsin var ikke noget hit hos mig. Tror også jeg har brugt en skinke der var lidt for salt. Næste gang vil jeg tilføje sennep, undlade appelsinskræl, pakke skinken i staniol og drysse lidt reven ost hen over flødekartoflerne. Erstattede i øvrigt halvdelen af fløden med minimælk. Det fungerede fint.

madsvinet  -  2010-10-20 21:08:20
Kedelig og røvsyg

rednes  -  2011-02-26 12:41:50
brugte hamburgerryg - absolut fantastisk med denne glasering.

Lisanne Künnapuu  -  2012-11-03 18:28:47
En dejlig opskrift og den gik rent hjem hos både voksne og børn :) MUMS