Opskrift på Brændte mandler II med billede Alletiders Kogebog

      Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Ugemadplan

      Ugens opskrifter



      Brugerservice

      Debat forum

      Teknik

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      Links















Brændte mandler II

Antal:
Portion
Ret : Slik

Ingrediens : Nødder

Højtid: Jul

Oprindelsesland : Ukendt oprindelsesland

Indsendt : 2004-01-08

Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  


Ingredienser:
200 gram Mandler, usmuttede 1 dl. mandler vejer ca. 50 gram.
1 mandel vejer ca. 1 gram.
2 dl. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram


Forklaring:

vand, sukker og mandler kommes på en pande, der skrues op på fuld blus. sukkerlagen "koges ind",imens der røres ind i mellem. På et tidspunkt "smuldrer" sukkerlagen. Nu skal mandlerne vendes konstant indtil sukkeret sidder fast på mandlerne, og de er karameliserede (blanke men humplede) hæld da mandlerne ud på et stykke bagepapir eller lign. og køl dem af.

Tips:

Det tager lidt tid, at koge sukkerlagen ind, men bliv ikke utåmlodig det kan betale sig at vente. Når mandlerne er færdige kommer der "knæk"-lyde fra dem, der indikerer at alt væde er fordampet.

Opbevares i tæt-sluttende glas, hvis de holder så længe.




Andre brugere har også læst:                         Andre brugere har også læst:                         Andre brugere har også læst:




Energi:
KJ total 7484 (1781 kcal)
KJ pr. Portion 7484 (1781 kcal)
Vægt ialt 580 gram
Vægt pr. Portion 580 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1290 KJ (307 kcal)
Protein 7.1 gram
Fedt 13.5 gram
Kulhydrat 41.2 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 7.7 (361 stemmer)

Opskriften er vist 402437 gange,
og udskrevet 12125 gange.



Lotte  -  0000-00-00 00:00:00
det er de bedste hjemmelavede brændte mandler jeg har fået, jeg bruger dem som små gaver i december måned

Frk Illum  -  0000-00-00 00:00:00
dette er en opskrift på glacerede mandler, man skal bruge flourmelis til brændte mandler.

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Der er ikke den store forskel på om der bruges almindeligt sukker eller flormelis, sukker og vand starter som en flydende masse, når dette tørrer ind skal sukkeret kun lige smelte let så at mandlerne bliver blanke.

augusta  -  0000-00-00 00:00:00
troede at der skulle en smule eddike i.?

Super  -  0000-00-00 00:00:00
Super lækre mandler

sille  -  2006-12-17 14:51:52
de er de bedste brændte mandler jeg har smagt ja bedre end dem man køber mm ume-num lige nu står 2. omgang på manden

Natalia  -  2006-12-23 19:07:23
Uhhm de smager herre godt.. Har lige stået og lavet dem.,.

Sofie  -  2007-07-21 14:51:28
De er bare riqtiq qoe . Tak for tipsne allesammen !

miq  -  2007-09-15 17:56:22
uuhmm har ikk smagt dem endu men dem man køber smager rigtig godt

Dorthe  -  2007-10-22 10:34:00
øøh det gik ikke så godt det brændte på selv om jeg syntes at jeg vendte dem hele tiden

¨christina  -  2007-11-20 15:13:38
det er bare nogen gode mandler.. har brugt dem som advendts gaver til min familie..

Mor  -  2007-11-24 20:43:29
de smager godt, men prøv at tilsætte lidt kanel så er det jul

Tøzzen  -  2007-11-25 10:55:39
det er lækkert men skal man skrue ned for varmen når sukkerlagen begynder at krystalisere????????????

densmukke  -  2007-12-01 20:14:22
det er da mega ment at lave brændte mandler .

Familien Nielsen  -  2007-12-07 17:35:35
Skal man ikke skrue ned på et tidspunkt. De bliver jo helt sorte..!!

Frederikke Tordal  -  2007-12-14 10:46:46
Hej mig og min Mormor prøvede at lave brændte mandler vi gjorde lige som vi skulle men de brændte rigtigt miget på? hvordan kan det være??? Hilsen Frederikke Tordal-Mortensen og Ulla Tordal-Mortensen

  -  2007-12-17 15:57:53
mandlerne blev helt brændte.. nærmest sorte, men jeg vendte dem hele tiden?!?! ..

thilde  -  2007-12-17 18:16:00
de blev helt sorte og ulækre, vendte dem ellers konstant.

Per  -  2007-12-19 19:42:14
Jammen mandlerne skal jo tages af inden de bliver sorte.

Hermand  -  2007-12-21 15:13:49
Ja, nu er jeg så igang med min 2. portion. de blev fantastisk gode første gang, og var væk på under en uge. prøv at tage dem af panden før de er helt glatte, men faktisk stadig er helt ru. de bliver meget sprødere, de smager fantastisk, og de brænder i hvertfald ikke på;)

Hansen  -  2007-12-21 17:48:04
Mega gode mandler ! :)

christina  -  2007-12-21 19:23:05
de blev brændte..... og de smagte brændte.....

vivi  -  2007-12-21 22:43:57
selv en så enkel opskrift kokser jeg. rørte konstant rundt, men så blev de sorte og jeg var nær kvalt i røg :-(. hvad gjorde jeg galt? glædelig jul til alle

Lars  -  2007-12-24 16:03:28
HMMMMM de er bare super, men der hvor opskriften tager dem af og putter dem på bagepapir, tager jeg panden af kogepladen og røre rundt i mandlerne til de slipper panden, det gør at de ligner rigtige brændte mandler med masser af sukker knolde på :)

mulle  -  2008-03-03 15:52:56
de tog jo ikke lang tid at lave og så var de gode så helt sikkert noget jeg anbefale :)

S  -  2008-07-19 16:08:58
Ikke kun juleguf - også gode i vådt og blæsende sommervejr. Da de begyndte at poppe (et par stykker fløj helt af panden) flyttede jeg frem og tilbage med panden og justerede varmen ned, så gik det fint uden at brænde på. MEGET lækre og nemme at lave.

LIse-lotte  -  2008-08-07 14:37:53
Jeg har aldrig smagt noget der smagte så hjemmelavet! Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.

Joe  -  2008-10-11 18:48:09
De er bare så lækre. Jeg elsker dem.

monxen  -  2008-10-18 20:52:45
fjerde gang jeg laver dem efter denne opskrift. sikker vinder hver gang! Jeg skruer dog lidt ned for varmen når vand fasen er kogt væk.

mette  -  2008-11-01 16:28:01
Mette - Uhm hvor er de lækre :-9 enkle at lave og de brænder bestemt ikke på hvis man passer på at røre godt hele tiden og variere varmen . Kan klart anbefales. Og jeg brugte sukker

Cille  -  2008-11-03 15:27:46
det smagte mega godt, og det er en meget go opskrift. !

mig.1965  -  2008-11-21 16:53:35
Super gode, og nemme at lave. uhmmm

Sofie  -  2008-11-22 16:31:14
ved ingredienserne mangler der at stå hvor lang til de skal have

T  -  2008-11-22 17:23:19
Har stået og lavet dem på gågaden, med den perfekte opskrift.. Og den ligner denne på en prik, dog afsluttede vi med en spetiel vanilliesukker som det sidste inden de blev taget af ilden.

Hey  -  2008-11-27 19:56:53
Endelig fik jeg taget mig tid til at finde opskriften. Nu skal der bare laves tonsevis af brændte mandler! Uhhmmm...

benny  -  2008-11-29 09:44:15
hej prøv at blande LIDT fint chilipulver i, det er mums til snacks

Ida  -  2008-11-29 16:01:13
Mandlerne er super gode. når du hælder dem ud på bagepapiret så lad være med at hælde resten af karamelmassen ud over mandlerne.

briantb  -  2008-11-30 14:57:49
de mandler er rigtige gode

Sarah  -  2008-12-13 16:44:47
Rigtig god opskrift. Jeg brugte sukker. Men mine blev ikke brune. Hm...

Liseanne  -  2008-12-14 08:38:17
Mine mandler bliver ikke gode. Måske gør jeg det ikke rigtigt. Jeg kan ikke lave brændte mandler! Jeg gør ingenting rigtigt! Ikke engang mine pasta skruer bliver okay!

lykke  -  2008-12-16 13:42:07
De er super gode. Nem at lave i en wok pande. Tages af ind de bliver de bliver sorte. Mums. prøv dem.

Annette  -  2008-12-19 11:51:10
Smager fint, men bliver ikke blanke. Hvordan får man dem blanke?

rasmus  -  2008-12-19 15:16:45
en lille smule salt i, og de er kanonen

Fru Jensen  -  2008-12-20 14:59:39
Jeg skal love for jeg fik brændte mandler. Sukkermassen blev sort og tjærelignende. Det hele var lige til at smide ud incl. min nye pande og hele huset STINKER. ØV

den skuffede  -  2008-12-20 16:06:43
Sikke dog en lorte-opskrift... De blev jo helt sorte og ildelugtende... Og "knæk-lyde"... jo tak... Da de begyndte at eksplodere... Heldigvis fik vi ungerne væk lige inden, så det var kun faren der blev skoldet :( Alt dette var INDEN vi oplevede at sukkerlagen "smuldrede"...

Cathja & Katrina  -  2008-12-21 15:29:02
super gode mandler

anne og katrine  -  2008-12-22 13:31:20
vi er i gang med at lave dem nu håber at de kommer til at smage godt og jeg håber ikke at de brænder på

anne  -  2008-12-22 13:44:37
de smager godt men dxe er blevet helt lysebrune??? er det meningen?

anne  -  2008-12-22 14:26:30
vi har lavet tre pisjoner og de smar utrolig godt hilsen anne,katrine,mor.

THC  -  2009-01-07 21:13:09
super opskrift er lige blevet færdig med en ordentlig portion, de er slet ikke ringe, og dejligt nemme at lave , tager ca 20-30 minutter efter hvor stor en portion man laver

sofie  -  2009-03-22 19:49:27
Det smager godt. Men måske har jeg ikke haft panden varm nok? For jeg har fået dem helt lyse og sukkeret er ved siden næsten lige som groft mel? Det kunne være rart med et svar :-)

Mikkel  -  2009-06-13 22:12:32
Hmm ved ikke lige hvad der sker men Sukker kunne ikke hænge fast på dem :S

carina  -  2009-06-20 22:37:17
rigtige gode mandler, fik lavede dem alene og min mor og bror sagde de smager godt og er helt enige med dem :) super nem opskrift :P

Mette  -  2009-07-06 16:17:14
hvis man syntes at de ikke bliver særlige gyldne kan man efter man har taget dem af panden. hælde vand i panden og lave en karemel/sirup sauce og hælde ud over mandlerne på bagepapiret

Subir  -  2009-08-29 14:37:39
Hvis sukkert er blevet helt lyst og melet, har blandingsforholdet ikke været korrekt. Tag noget af det lyse sukker fra og hæld ganske lidt vand i panden og start forfra. Så skulle det lykkes.

Mulle  -  2009-12-02 18:44:02
Sukkeret skal jo netop blive melet i første omgang. Når dette er sket skal man blive med at røre mens blandingen smeltes igen og klumper sammen om mandlerne. Jeg pljer dog at bruge flormelis og lidt vanillesukker, men resultatet bliver stort set det samme med alm. sukker.

Polle  -  2009-12-06 16:33:33
Jeg er helt sikker på at det er for meget vand der bruges i denne opskrift, har nu prøvet 2 gange og begge gange er de blevet meget brændte før sukkerlagen er kogt ind.

maria  -  2009-12-11 21:41:26
super lækre og sprøde mandler og nemme at lave!! jeg skruede lidt ned for varmen da vandet var fordampet.

Cathrine  -  2009-12-16 22:51:50
Super opskrift. Jeg tager som regel en ½ dl sukker mere- og så venter jeg med at putte mandlerne i til sukkermasse er brunet lidt. Det gør mandlerne lidt mere sprøde. Glædelig jul

Rikke  -  2009-12-18 21:31:10
Før sukkeren overhovedet begyndte at krystalisere blev min masse hent sort! ærgeligt

mig  -  2009-12-20 19:42:08
der skal da lidt kanel i

Den familie der elsker brændte mandler  -  2009-12-23 15:24:21
Vi prøver den der opskrift nu...! Vi er næsten færdige de skal bare nu på bagepapir:-).. Det er de bedste brændete mandler vores familie har smagt!

Min familie den der elsker brændte mandler  -  2009-12-23 15:34:47
Dem og min familie laved var perfekte..! De smagte beder end dem vi var ved at købe i byen:-O Selvom vi ik´ købte dem i byen så kunne vi nærmest se at de der man kunne købe smagte i´k´ godt...!

Louise  -  2009-12-23 16:32:52
Jeg vil virkelig fraråde andre at bruge denne opskrift! Der skal slet ikke så meget vand i. Som der står i nogle af kommentarerne nedenfor, bliver massen helt sort og brændt og mandlerne er lige til at smide ud. Jeg vil tro, at der kun skal 1 dl vand i...

Heidi  -  2009-12-25 15:04:33
Opskriften er helt korrekt. MEN det kræver tålmodighed - ca. 15 minutter. Og man skal være lidt over panden og justere varmen, som flere også skriver. De bliver skidegode.

mette (18 år  -  2009-12-25 15:32:14
lavede dem til en julefest ALLE kunne lide dem:)

Caroline  -  2009-12-29 15:04:26
Jeg er så gld for denne opskrift, at jeg har hængt den op nede i bowlinghallen og henne ved strikkeklubben (ligger ved siden af gymnastikhallen, det gråmalede skur) På rigtig mange menneskers vegne (he he og mine) Tusind tak :)

Nana  -  2010-01-03 20:44:31
virkelig nemt og de smager super godt.

Mette :)  -  2010-01-18 21:51:26
Mine mandler blev heldigvis kun lidt brændte, men det er også første gang jeg prøver. Men ca. hver anden smager godt :) Synes dog at den oprindelige opskrift er lidt mangelfuld mht. info, fik meget mere ud af at læse kommentarerne. Så derfor får opskriften kun 6. Men er sikker på jeg vil bruge den igen, med lidt justeringer fra de andres tip. Så tak til både forfatteren og de andre bruger. P.s Hvis man bliver ved at røre rund i mandlerne over det varme blus, vil der smuldrede sukker blive brunt og flydende. Og derved hænge fast på mandlerne.

Emil  -  2010-01-25 15:30:18
Har lavet dem 2 gange nu anden gang blev de ikke lige så blanke som første men de er nu meget gode alligevel. :)

ChristinaRingsted  -  2010-02-22 20:36:31
Til jer, som skriver at de brænder på og bliver sorte: Husk at skrue ned for varmen efterhånden som det går fremad. Jeg starter med at sætte den på fuld drøn (9), og når det hele er kogt op, skruer jeg ned (på 7). Når så massen er blevet lidt tyk, skruer jeg yderligere ned (på 4). Når så sukkeret er blevet tørt, og begynder at karamelisere, rører jeg hele tiden, og til sidst har de den helt perfekte konsistens. I øvrigt brugte jeg ca. 300 gram mandler i denne opskrift, da jeg så slipper for at der ligger en masse karamel i bunden :) Der var en eller anden, som skrev, at de kun holdte en uge...her holder de ca. et par dage, hvis vi er heldige! :D

Av  -  2010-04-13 23:27:22
Pas på fingrene, man skal ikke smage før det er koldt, sådan noget sukker er satme varmt :D

sara  -  2010-04-18 20:54:25
de smager super godt, det er de bedste hjemme bagte mandler nogensinde

ahmed  -  2010-04-18 20:58:18
jeg synes at de er de bedste mandler jeg har smagt alle tiders

Liane  -  2010-05-15 16:06:38
De bedste brændte mandler jeg har smagt, De er super nemme og lave og de bliver ALTSÅ IKKE SORTE!!! Sukkeret krystaliseres jo først når de kommer ud på bagepapiret, så det handler bare om at ta dem af på det rette tidspunkt!:) Jeg lavede en halv portion og det virkede fint:) Go for it!

din mor  -  2010-06-11 12:26:23
heeej søde mennesker. (; <3 <3 <3 <3 de smagte bare vildt godt.. Jeg står og sælger dem hver lørdag på istergade.. (; - det tjerner jeg godt på .. knuzzer..

William  -  2010-07-29 15:53:28
vi lavede dem lige men de blev bogstaveligt talt BRÆNDTE Mandler

Rikke  -  2010-08-12 22:16:32
har lige prøvet lave dem. de er helt fantastiske :o) nemt og hurtigt. man kommer helt i jule humør.

Lulu  -  2010-10-04 20:02:25
Mega gode!

Nicoline  -  2010-10-24 13:55:27
De blev rigtige gode.men da sukker masen begyndte at sætte sig fast smæltede den lige så stille igen.

addy  -  2010-10-26 17:10:52
har lige lavet dem for første gang. Herre let og smager kanon. Manden har godkendt. :-) Super opskrift

De tre  -  2010-10-31 13:04:34
Start med at lave karamellen først, indtil det er flydende, når det er flydende, put nu manderlene i KH de tre

jacob   -  2010-11-07 13:27:22
første gang jeg prøvede dem blev de perfect:-) anden gang blev de brændte ;-(

Gracelin  -  2010-11-20 17:04:06
Efter at have gennemlæst alle de forskellige kommentar, så lyder det som om at nøglen til super brændte mandler er hvornår man tager dem af. Derfor vil jeg høre om det evt er nogen som kunne prøve at tage et lille billede af deres mandler i sukkeret på panden lige før at de bliver taget af? ved godt at der allerede er nogle forskellige måder at finde ud af hvornår det er rigtigt at tage dem af, men et billede virker måske bedre for nogen. Håber nogen vil finde deres kamera frem så jeg kan få en jul med masser af super brændte mandler =)

Sofia og Emma  -  2010-11-21 20:46:57
Vi har lige lavet dem. De blev super gode, men vi brugte godt nok lidt ekstra vand og lidt vanilieskukker! De ligner jo dem man køber!

sarah  -  2010-11-24 17:37:21
de er bare gode...et råd er at tage dem af når mandlerne begynder at "knække" og inden sukkermassen igen bliver helt "klar". Ellers er de ikke til at tygge. Skal det være jul, kom lidt kanel i også:)

hahha  -  2010-11-27 17:44:41
mmmmmmm det smager godt

  -  2010-11-30 14:06:53
Er det ikke svært at få panden ren igen?

Anne  -  2010-12-01 21:42:10
Det virker ikke minee mandler bliver bare sorte .. Øv, men prøvede :)

  -  2010-12-04 17:42:58
Hvordan får man lige sin stegepande ren igen??

  -  2010-12-05 15:36:12
hej er der forskel på om man bruger sukker eller flourmelis

aj  -  2010-12-06 09:16:44
god , nem opskrift. som alt mad kræver den blot lidt ekstra opmærksomhed når de er ved at være der. prøv et drys kanel , vores smagte godt . jeg glemte så at hælde dem op på papir først , det kan man ikke la vær med

Birgitte  -  2010-12-10 18:05:09
Panden bliver nemt ren igen det er kun sukker og det blir opløst i vand så stil den i blød eller " kog" panden af med vand

Bageren.  -  2010-12-11 13:56:34
Vildt lækre brændtemandler! :O kan klart anbefaldes.

evakellie  -  2010-12-12 13:10:41
Jeg måtte lave dem 2 gange før de lykkedes. Som så mange andre oplevede jeg også at de blev brændte, da jeg fik dem taget af varmen for sent, hvilket bevirkede at sukkerlagen smeltede igen og blev mørkere og mørkere og til sidst meget brændt. Mandlerne skal helt klart tages af imens de stadig er lyse og sukkeret er klumpet. Ellers en god opskrift, men jeg tilsætter dog en teske vaniliesukker, det giver en ekstra god smag :o)

Jørgen  -  2010-12-14 19:52:37
der er for meget vand i denne opskrift! ca. 3/4 dl vand ikke 2 dl!!! Husk at skrue ned for varmen når massen koger!

Anne og Rikke  -  2010-12-15 15:37:58
Når vandet er fordampet, skal man bare lade sukkeret smelte igen. Grunden til at andres er blevet sorte, er at sukkeret kun Lige skal smelte. De skal ikke have for meget. De smager super godt!!!! Bedre end dem man køber :)

Diana Kold  -  2010-12-17 12:06:59
Jeg har lige lavet dem,de ser fantatiske ud. Men brugt altså ikke så meget vand som der står. 200 gr mandler 200 gr sukker og halv deciliter vand plus lidt kanel og vaniliesukker...Så skulle der værte der ;O)

Mette  -  2010-12-17 15:45:37
Jeg har nu prøvet at lave to forskellige portioner; én med flormelis (lidt vaniliesukker og kakao) og en med alm. melis. Der var ingen af dem som bændte på, blev hvide eller bløde, men den som jeg personligt synes smager bedst, er den med aml. melis. Men hver sin smag; bare prøv jer frem...

NS  -  2010-12-18 15:01:24
Opskriften er super - jeg fik de mest fantastiske brændte mandler, der overhovedet ikke brændte på. Opskriften kommer nok i brug et par gange til inden jul, da jeg ikke kan holde fingrene fra disse skinnende blanke og velsmagende mandler :)

Kronck  -  2010-12-20 16:33:54
Synes det ser lækkert ud, jeg vil lave dem med min mor når hun kommer hjem og håber at det smager godt :)..

Aleksander  -  2010-12-20 23:30:08
Fantastiske brændte mandler :) de er klart på højde med dem man køber i dyre domme på strøget. og nemme at lave :) TAK ! :D

Begynderen  -  2010-12-22 16:29:11
Brændte mandler - JA TAK! De blev helt sorte og stank fælt og smagte endu værre. ØV

  -  2010-12-23 13:44:28
Vi fulgte også opskriften og fik et meget røgfyldt køkken og nogle meget brændte og uspiselige mandler ud af forsøget. Rigtig dårlig opskrift, som der helt sikkert er noget galt med.

Frederikke  -  2010-12-23 15:32:11
God opskrift. Til jer der siger, at de bliver brændte: I skal jo huske at tage dem af i ordenlig tid! Skru eventuelt en anelse ned for varmen.

Æv for en dårlig beskrivelse ...  -  2010-12-24 00:16:35
... vand, sukker og mandler kommes på en pande, der skrues op på fuld blus. Hvor står der lige, hvornår man skal skrue ned for varmen igen?? Det er derfor, at det er gået galt for så mange ... Jeg lavede de bedste brændte mandler sidste jul, men kunne ikke lige huske hvordan og så finder jeg denne elendige beskrivelse og så gik det galt ... æv!!! :o(

  -  2010-12-24 11:08:19
Super gode brædte mandler. Dog sytes jeg at de bliver lidt bløde. Jeg vil gerne have at mine mandler har lidt mere "bid"

Malene og Christine  -  2010-12-24 14:45:11
Super gode mandler, og endnu nemmere at lave end frygtet! De bringer julestemning frem her i Sydfrankrig, selvom det ser ud til at blive en sneløs juleaften. Kan så absolut anbefales, da resultatet smagsmæssigt er bedre end købte, selvom udseendet led lidt under vores manglende ekspertise.

ecb  -  2010-12-25 17:29:01
De blev for bløde fordi de nærmest kogte med sukkerlagen.

Anja  -  2010-12-26 13:07:24
Super god opskrift:)

Christina  -  2011-01-18 16:33:38
Det er første gang jeg lavede brændte mandler - det så så let ud! Men troede jeg skulle blive ved under høj varme, da der ikke stod andet i opskriften og det fik brandalarmen til at gå igang - og de blev helt mørke og for brændte i smagen. Øv

Besi  -  2011-01-24 22:08:30
Det smagte sgu udmærket ! :D

  -  2011-02-03 18:01:39
håber det smager godt

Natascha & Stine i Schweiz :D   -  2011-03-13 14:07:09
Super mandler, men efter andet forsøg ! Første forsøg resulterede med kulsorte mandler :D Men andet forsøg lykkedes super godt, med gode mandler :) Husk at skrue ned for varmen, ellers giver det "BRÆNDTE mandler" God fornøjelse ;)

Natacha  -  2011-03-19 10:14:35
Det smager så godt, vis man laver det med cacao så det ligesom det man køber udefra, & 1 tsk vaniliesukker :)!

Natacha igen  -  2011-03-26 10:19:12
namanm de er gode :=!

lasse  -  2011-05-08 22:05:35
det nu anden gang jeg forsøgt det - første gang turde jeg ik koge dem mere og tog dem af , og godt smagte de, men sukkeret på dem var helt blank og ik som man ser " på gaden " . Nu jeg forsøgt igen og tænkte jeg ville som der står ,være tålmodig og vende ofte når sukkeret er smuldret, men men ...nu de jo fulstændig brændte . ku i ik gi en tid på - når det koger skal der ca gå x anal minutter inden det tages af - er hamrende skuffet

Mig  -  2011-05-14 18:40:23
Denne her opskrift vil jeg IKKE anbefale!! Det kommer ikke til at smage godt!!!

Datter og far  -  2011-06-12 20:27:45
Mig og min far lavet dem de bliv mega sorte ad

Anders D og Emmelie  -  2011-06-18 17:14:47
Vi kan ikk lide det fordi der ikk er nok suker i fordi vi ælsker fed mad

...  -  2011-06-21 15:06:08
man skal skruge ned for dem når de begynder at koge.

Maria  -  2011-06-23 12:19:31
Jeg har lige lavet dem, og første gang gik det galt, så puttede jeg lidt mindre vand i og nu er de skide gode!! :)

hejsa  -  2011-07-14 15:16:21
efter man har lavet mandlerne kan den resterende karamel godt nok sidde godt fast på panden. her er løsningen på det: det eneste du skal gøre er at tænde for det varme vand i vandhanen, det varmeste, og skrub med en opvaskebørste imens. til sidst smeltet karamellen af det varme vand, og dermed er det lettere at skrubbe af! ;)

nicki  -  2011-07-26 21:49:48
ehh mit resultat var nu knap så succesfuld fuld blus siger du skal lagen blive tæt på kul sort kan du ikke lige hjælpe mig vil have lavet nogle til weekenden

nicki   -  2011-07-27 10:13:15
nå jeg kan se jeg ikke er den eneste der har fuldt opskriften til punkt og prikke og derfor fået et rigtig dårligt resultat vil i ikke være venlig at opdatere opskriften til folk der ikke aner at når sukkeren krystalisere men i virkeligheden bare smelter til en lys sukkerlage der stadig bubler mindre kraftigt

Margit  -  2011-08-28 11:51:25
meder mig på fanen under dem der brændte det hele på. Må prøve igen en anden dag

Line  -  2011-09-25 14:47:54
Prøv at vende dem rundt i fint lakridspulver til sidst (på bagepapir). De bliver himmelske. Bedste lakrids-mandler der findes. :)

Jesper  -  2011-10-18 09:31:53
Måske kunne vi få slået fast een gang for alle, at flormelis - som navnet siger - er sukkermel, altså sukker der er kørt gennem en morter. Derfor er det splintrende ligegyldigt om man bruger alm. sukker eller flormelis (sidstnævnte er bare lidt dyrere).

Marianne  -  2011-11-07 09:56:35
Denne opskrift er bare perfekt og kan varmt anbefales.

Stina  -  2011-11-13 14:55:57
Super gode!! Jeg kom lidt kanel og lidt vaniliesukker i.. :) Så nemme at lave, at det ikke er sidste gang vi prøver det. :)

isabella 009911   -  2011-11-27 14:59:12
håber de smager godt. Glæder mig til at lave dem :-D <3

amine  -  2011-11-28 14:35:19
Virkelig gode. Smager fuldstændig perfekt! Elsker opskriften, den er rigtig god!!!

Frederikke  -  2011-11-29 18:45:24
Super gode brændte mandler! =)

  -  2011-12-05 14:52:29
det der er glaserede mandler

Eva  -  2011-12-05 15:24:44
Mine er bare fyldt med sukkerklatter der er helt Hvidt, bliver ikke brunt eller blanke?? Har ladet det stå lidt tid, men det er bare blevet helt smulret sukkeret efter vandet er væk. :0( hvad har jeg gjort galt, synes at have fulgt opskriften.

Eva  -  2011-12-05 15:27:02
De er os blevet helt bløde? Nogen der har en ide til hvor det er gået galt?

Eva  -  2011-12-05 16:04:07
Prøv at se denne video på youtube, den er rigtig god at følge. Jeg puttede mine mandler på panden igen, og gjorde som hun på videoen. Hun siger et sted i videoen, at " det er så her det ligner at man har gjort noget forkert....og så fortsætter hun så" og det var lige præcis der jeg havde hældt mandlerne af fordi jeg troede jeg havde gjort noget forkert. Har nu forsøgt igen, og det lykkedes perfekt efter jeg så denne video. Brugte kun 1 dl vand, 200 gram mandler og 175 gram sukker. http://m.youtube.com/index?desktop_uri=%2F&gl=US#/watch?v=2Aybn6jOZzg

Stine  -  2011-12-17 10:59:12
Er lige begyndt på en portion.. må sige jeg er spændt på hvordan det ender :) Men det dufter rigtig godt.

Lotte_S  -  2011-12-20 11:19:28
Hejsa .. jeg har lige lavet en portion ... de blev super .. men så ville jeg lave portion nr. to og der kogte sukkeret slet ikke ind og blev grynet .. meget mystisk synes jeg .. er der nogen der ved hvad jeg måske har gjort forkert .. for jeg gjorde som første gang ... meget mystisk

Lone  -  2011-12-21 14:22:29
Mums siger jeg bare. Lækre mandler og så er de jo hurtige at lave.

Bente  -  2011-12-22 07:45:26
Husk endelig at skrue ned når vandet er væk, ellers får du virkelig BRANDTE mandler.Jeg taler af afaring

Miig  -  2011-12-23 16:18:25
Det er de bedste brændte mandler jeg har smagt!!!

Laura  -  2011-12-23 22:08:07
Ved ikke hvordan i andre kan få dem til at være både sorte og brændt på. Jeg brugte denne opskrift 2 gange sidste år og idag har jeg lavet 2 potioner af disse lækre mandler! Der er ikke noget i vejen med opskriften!! Den er så nem.

Maria  -  2011-12-24 15:39:47
Super let opskrift ! Rigtig gode og sprøde mandler. For folk der ikke kan finde ud af hvornår de er "færdig", så er dette når der ikke kommer mere damp (damp=vand der koger, ingen damp= ingen vand). Ta derfor panden/gryden af komfuret, og fortsæt med at rør. Når sukkeret begynder at køle ned og samler sig, hæld ud på bagepapir :) Håber dette hjælper. God jul

  -  2011-12-30 21:13:29
Lækkert

  -  2012-01-13 19:55:41
Hvordan kan det lade sig gøre når mig og min kæreste laver dette og vi gør det samme hver gang blir de halv delen af gangene brændt på i en flydende masse og den anden halvdel blir de gode???

  -  2012-02-27 15:28:23
Det tog sindssygt lang tid at lave! Men dejlig at man ikke skal til at skure og skrabe panderne af + de smager super godt! :-)

Mathilde  -  2012-03-01 20:15:15
God opskrift og de smager maget godt alder mandlerne

anonym  -  2012-04-09 18:16:55
dårligste opskrift jeg har prøvet.. ''På et tidspunkt''... hvornår er det.. 10min, eller 60min ??. generelt dårligt beskrevet.

Jane  -  2012-06-02 15:19:53
Fulgte opskriften - endte med sort tjære - burde der ikke have stået at der skal skrues ned til sidst. Jeg læste desværre først kommentarerne da mandlerne var ødelagt. Øv!

Louise  -  2012-06-11 22:56:31
Opskriften kunne godt bruge lidt mere forklaring!! dvs. meget mere forklaring. Når man ikke har arbejdet med sukker på panden før, er det svært at vide, hvad der sker. vi havde i hvert fald også et røgfyldt køkken her for ganske få minutter siden. er der ikke nogen der vil ændre i den? bare så der ikke er flere der står og bruger tid og penge på at få sorte mandler, som man i sidste ende kunne forestille sig var noget sundhedsskadelige.

Lars  -  2012-06-16 14:50:59
Jeg syntes den her opskrift er elendig. Mit sukker smuldrede ikke... Det brændte sig derimod fast selvom jeg rørte hele tiden.. Så nu har jeg nok lige ødelagt en pande til over 1000kr... Tak for det-.-

  -  2012-08-11 16:53:18
Hvordan kan det lade sig gøre at der kun er 13 g fedt i pr. 100 gram. Mandler indeholder 50 gram fedt pr. 100 gram. Og så meget sukkerlage er der vel heller ikke på!?

Caroline Almdal  -  2012-09-01 18:17:33
Hej folkens efter det har stået og i har rørt rundt så vil i sikkert opleve det bliver hvidt så skal i skrue ned og så vende dem når det hvide masse begynder at smelte så skal i vende mandlerne et par gange og tage dem af lidt efter pga ellers bliver de sorte

M  -  2012-09-18 14:47:17
Rigtig lækre brændte mandler!

karina  -  2012-09-28 13:57:26
Et lille råd på vejen. Rigtig gode mandler MEN PAS PÅ MED VARMEN!,sukkeret skal bare smelte, når det er lyst og hænger fast på mandlerne, ikke brænde på! Vend godt i dem og ta dem lidt af blusset, hvis det går for stærkt. Haaaaa tålmodighed hehe ;-)

  -  2012-10-06 19:22:13
Hej jeg synes at det er en god opskrift. Meget lærerig thanks god.

Ann  -  2012-11-01 19:18:14
Super gode, bedre end dem man køber :) Og let at lave :)

Mette  -  2012-11-24 18:06:41
Alt for meget vand ... det koksede for mig :(

jojo and yoyos  -  2012-12-07 10:46:17
genial opskrift, men fatter ingenting.

Bitchi woman  -  2013-03-07 07:13:19
dette er den bedste klatkage jeg nogensinde har smagt. den er så dej luftig og smager himmelsk. Prøv den. :D

Dårlig  -  2013-08-27 16:44:51
Jeg fik da brændte mandler...lortet brændte og det var stadig flydende?!

Ivan T  -  2013-09-26 15:05:51
Fantastik opskrift. Havde læst lidt af folk kommentarer, hos nogle var det lykkedes og hos andre ikke. Jeg har langt større problemer med at stege en hakkebøf end at lave denne opskrift, også smager de fantastik.

Anntoinette  -  2013-11-09 21:40:37
Det smager god men prøv at putte kakavepullver på

  -  2013-11-13 15:33:49
Gode brændte mandler, jeg er 11 år, og det er super nemt :-)

  -  2013-12-06 20:03:31
De bliver ikke særlige gode æv æv. Alt for meget vand

Kristina  -  2013-12-10 16:52:49
Har lige brugt denne opskrift - og de blev PERFEKTE!!! Brugte præcis de mængder der er angivet i opskriften, dog skruede jeg ikke varmen helt op på fuld blus (da jeg ved min kogeplade varmer hårdt)

kim-phillip  -  2013-12-16 19:09:48
Kanon opskrift.... kommer lidt ingefær og kanel i, så blir de rigtig gode:-) og hvis er frisk på noget nyt, så prøv også med lidt chili, så blir de bare total lækre;-)

Jane  -  2013-12-22 15:07:11
Brændte mandler, jeps de blev meget brændte. Pludselig begyndte de at springe og en Brandt lugt og os, spredte sig. Skyndte mig at tage dem af men de brændte videre. Lige til skraldespanden