Opskrift på Brunkager 01 med billede Alletiders Kogebog

      Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Ugemadplan

      Ugens opskrifter



      Brugerservice

      Debat forum

      Teknik

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      Links















Brunkager 01

Antal:
stk.
Ret : Småkager

Ingrediens : Mel

Højtid: Jul

Oprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Indsendt af : milla

Indsendt : 2003-12-17

Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  


Ingredienser:
500 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
450 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
250 gram Sirup, lys 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
15 gram Potaske *
8 gram Nelliker, stødt * 1 tsk. 2.7 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 54 gram
25 gram Kanel, stødt * 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
75 gram Pomeransskal *
100 gram Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
1000 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram



Forklaring:

Smør, sukker og sirup varmes op under omrøring til det syder i kanten. Fjernes fra varmen. Potasken udrøres i lidt koldt vand og tilsættes. Krydderierne drysses i sammen med hakket pomeransskal og smuttede mandler, der er snittet groft på langs. Massen afkøles, til den er håndvarm.

Melet æltes i og dejen trilles i tykke pølser, som lægges koldt nogle timer eller dage, som det passer bedst.

Udskæres i tynde kager og bages ved 180 grader C. alm. ovn i 6-8 min.




Andre brugere har også læst:                         Andre brugere har også læst:                         Andre brugere har også læst:




Energi:
KJ total 43042 (10248 kcal)
KJ pr. stk. 107 (25 kcal)
Vægt ialt 2423 gram
Vægt pr. stk. 6 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1776 KJ (422 kcal)
Protein 4.9 gram
Fedt 19.1 gram
Kulhydrat 59.1 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 6.6 (69 stemmer)

Opskriften er vist 133010 gange,
og udskrevet 5113 gange.



Tina  -  0000-00-00 00:00:00
God smag og lækre sprøde

julevennen  -  0000-00-00 00:00:00
god fornøjelse Marianne

Louise  -  0000-00-00 00:00:00
rigtig gode og nem at lave

hanne  -  0000-00-00 00:00:00
ikke helt så sprøde som en kage skal være

Lise  -  0000-00-00 00:00:00
Det er nemt at lave..! og smager godt..

Jens Christian und Simon  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig lækkert !!!

Cecilie  -  0000-00-00 00:00:00
Hmm lækert men når man ikke kan tåle nødder, kokos, kanel, mandler, sirup er der ikke så meget med det

  -  2007-11-22 21:01:42
de er ok

Jens  -  2007-11-30 15:06:51
Kunne man ikke skrive at det er stødte nelliker der skal bruges?? Er lige kommet til at købe hele!

Steffan  -  2007-12-08 23:03:03
ok smager brun kager ikke godt selv om,, om de er sprøje

Stine  -  2007-12-25 14:00:37
Til Jens: Hvis man er kommet til at købe hele nelliker eller af anden grund ikke har andre end de hele kan følgende gøres: put den mængde nelliker du regner med du skal bruge i en frysepose, bind knude på posen helt nede ved nellikerne, tag en frysepose mere og gør det samme igen. Læg nu posen med nelliker på fliserne udenfor eller på et spækbræt indenfor (hvis man ikke har fliser udenfor). Herefter findes en hammer frem og man knuser/støder selv nellikerne ved at hamre hammeren ned på posen. Dog kan dette også gøres lettere hvis man har en morter, så morter man dem naturligvis bare deri ;)

Peter&Ane Bruhn  -  2008-12-03 15:16:10
Min far og jeg har lavt dem og vi synes de er nemme at lave og så smager de rigtig godt!!!:)

STGA MAM  -  2009-12-15 22:09:17
Jeg hamrer altid på mine hele nelliker med en kødhammer - det giver det bedste resultat ! Jeg ved ikke, hvad det er med mig, men kommer altid til at købe hele nelliker i stedet for stødt. Jeg er fjollet ! P.s Hvis du har en løs flise, så kan du kaste den ned på posen med nelliker. Men hvis du ingen fliser har udenfor, så lad være med at bruge den løse flise på dit spækbræt. Pas dog på tæerne...

Fick  -  2010-09-18 15:00:42
Et smart trick, hvis man har en pålægsmaskine: Arrangér dejen i pølser á ca 25-30 cm. Køl ned i fryseren i nogle timer (eller til du skal bruge den). Skær dejen i skiver på pålægsmaskinen og sæt dem i ovnen. Jeg laver altid en ordentlig portion, så jeg kan have friskbagte brunkager på 15 min, hvis der nu skulle komme uventede julegæster. Jeg gør det også til de ventede gæster.

Malene  -  2010-11-24 13:42:04
kan man bruge natron eller bagepulver i stedet for potaske?

Sofie  -  2010-12-03 12:19:55
Mmh... Kunne de blive bedre? :-)

Daniel  -  2010-12-11 00:12:50
Havde problemer med at få dejen til at hænge sammen når jeg skulle rulle den. Det smuldrede nermest bare ud af hænderne på mig.. Kan det være fordi massen var for varm da jeg tilsatte potasken?

Amanda  -  2010-12-20 13:16:01
Daniel- jeg havde præcis samme problem, og jeg tilsatte bare et æg for at gøre den mere samarbejdsvillig, og det fungerede dog fint. Mine blev bare rigtig lyse i forhold til kagerne på billedet, burde sirupen ikke være mørk istedet for lys?!

Carina  -  2012-10-15 15:13:18
Hvad er Pomeransskal og hvor køber jeg det?

Charlotte  -  2012-11-18 12:57:49
Kan man rule den ud og bruge kage"udstikkere" til at lave den til sove forme i stedet for runde?

Fick  -  2013-10-31 18:07:32
@Carina: Pomerans er en citrusfrugt. Skallen findes som regel kandiseret i mindre bakker og kan købes i specialbutikker og visse grønthandlere. Kun de færreste supermarkeder fører det nu. I stedet kan bruges sukat eller syltet appelsinskal. Hvis man er helt vild med smagen, kan man marinere sin sukat eller appelsinskal i Grand Marnier eller Cointreau. De to laves af pomerans og giver en fin smag til kagerne.

Line  -  2013-12-07 11:28:53
Nemme, sprøde og smager dejligt. Jeg undlod dog nellikerne og pomeransskallen.

Bo  -  2013-12-07 11:35:44
Rigtig lækre. Ligesom nogle andre havde jeg også svært ved at få dejen til at hænge sammen da jeg skule rulle den, den smuldrede hele tiden. Jeg tilsatte lidt vand, og så gik det fint derfra.

  -  2013-12-08 10:06:32
super opskrift!

Sara Juul Nielsen  -  2013-12-09 18:23:45
Jeg synes de har vi laver de smager godt. Vi lave været år nogen det er jul. Vi elsker at laver dem har det ssssssmmmmmaaaagggeer sså godt