EmediateAd

      Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Indsend opskrift

      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Rosenkålsuppe med bacon

Antal:
Pers.
Ret : Suppe

Ingrediens : Kål

Oprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Indsendt : 2003-12-13

Rosenkålsuppe med bacon 4 Rosenkålsuppe med bacon 1 Rosenkålsuppe med bacon 2 Rosenkålsuppe med bacon 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Rosenkål renset vægt
100 gram Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
1 spsk. Olivenolie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
    1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
8 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
125 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
1 bakke Karse. frisk
   
Forklaring:

Del rosenkålen og rist den sammen med fintsnittet løg i en rummelig gryde med lidt varm olivenolie 2 minutter.

Tilsæt bouillon og lad det simre i ca. 10 minutter.

Blend suppen og smag til med salt og peber.

Skær baconen i strimler og steg den sprød på en pande, læg den på fedtsugende papir.

Pynt suppen med friskplukket karse og bacon og server med et godt brød til.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 3306 (787 kcal)
KJ pr. Pers. 1653 (393 kcal)
Vægt ialt 1539 gram
Vægt pr. Pers. 769 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 214 KJ (51 kcal)
Protein 3.0 gram
Fedt 3.0 gram
Kulhydrat 4.0 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.4 (14 stemmer)

Opskriften er vist 59041 gange,
og udskrevet 1876 gange.

madmor  -  2007-11-21 09:54:08
jeg er i en kantine og de er bare vilde med suppen .-)

  -  2009-03-10 16:43:26
Virkelig en lækker suppe. Vi har lavet den et par gange nu med fedtfatttig kalkunbacon :)

Beth  -  2009-10-08 15:18:57
Nem at lave. God måde at få spist mange rosenkål på. Kan med fordel opvarmes dagen efter.

Gøsse  -  2010-05-13 16:37:06
Rigtig god ret, og faktisk genialt med Karse Den passer i billedet og og giver en særpræget smag 5 stjerner fra mig

vennen  -  2011-01-13 23:06:26
Aldrig har jeg smagt noget så fælt, med så dårlig eftersmag. Rosenkål hører åbenbart ikke til i en suppe.

Kurt  -  2011-10-24 09:25:43
Min 7 årige datter ÆLSKER den, er kanon med kalkun bacon og grov flüte, og det er godt nok noget af det mest velsmagende til den billigste pris, jeg nogen sinde har lavet.

Ann Catrin  -  2011-11-18 14:03:49
Nem at lave og den smager super-godt.

  -  2011-12-24 14:20:06
Smager godt! Dog havde jeg ingen hønseboulion så brugte grønsagsboulion istedet... Smager lidt hen af broccoli suppe :)

Lis  -  2013-09-30 19:51:24
Tilsæt noget flødeost, lidt chili og koriander - så er den rigtig god!