EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland

Kagehus (Dej og tegning)

Antal:
Kagehus
Ret : Kager

Ingrediens : Mel

Højtid: Jul

Indsendt : 2003-11-15

Overfør ingredinserne for Kagehus (Dej og tegning) til mealChaser indkøbsliste
Kagehus (Dej og tegning) 4 Kagehus (Dej og tegning) 1 Kagehus (Dej og tegning) 2 Kagehus (Dej og tegning) 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
180 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
290 gram Sirup, mørk 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Kanel, stødt * 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
0.5 spsk. Nelliker, stødt * 1 tsk. 2.7 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 54 gram
3 tsk. Ingefær, stødt * 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 44 gram
1 spsk. Natron * 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
900 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
  Glasur: 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Æggehvide, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca 30 gram
0.5 spsk. Eddike 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
150 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram


Forklaring:

Kom farin, sirup og smør i en lille gryde og smelt det ved svag varme. Afkøl det.

Bland krydderier og natron i melet og kom fedtstof-sukkermassen i sammen med mælken. Ælt dejen sammen. Lad den hvile koldt nogle timer, gerne til næste dag.

Rul dejen ud til en 3 mm tyk plade og skær den ud efter skabelonerne. Skær også en dejplade ud til døren og udstik det runde vindue med et glas. Skær ud til bundplade, som huset skal limes på. Udstik grantræer efter form.

Bag ved 200 grader C. alm. ovn i 15-20 minutter. Lad kagepladerne blive kolde på bagerist.

Glasur:
Det hele røres sammen og puttes i sprøjtepose.

Sprøjt vinduer og dør med flormelisglasur. Taget skal først pyntes, når huset er sat sammen. Smelt sukkeret på en pande. Tag panden fra varmen.

Dyp dør og det runde vindue i den smeltede karamel og "lim" det på. Lim huset sammen på bundpladen. Skorstenen "limes" sammen og sættes på taget til sidst.

Pynt nu taget med glasur og sæt linser på. De glaserede grantræer "limes" på bundpladen. Drys til sidst med sigtet flormelis.

Pas på med den varme karamel og børnene.

Udskriv tegninger her



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 26429 (6292 kcal)
KJ pr. Kagehus 26429 (6292 kcal)
Vægt ialt 1991 gram
Vægt pr. Kagehus 1991 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1327 KJ (316 kcal)
Protein 5.1 gram
Fedt 5.3 gram
Kulhydrat 62.3 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.6 (118 stemmer)

Opskriften er vist 89858 gange,
og udskrevet 3559 gange.

lauta  -  0000-00-00 00:00:00
lyder goooo

Ina  -  0000-00-00 00:00:00
Det var lige, hvad jeg søgte, så jeg glæder mig til at skulle i gang!

Ida  -  0000-00-00 00:00:00
rigtig sødt lille hus perfekt størelse, og så smager det godt

julemandensnisse  -  0000-00-00 00:00:00
den er supper god

cecilie  -  0000-00-00 00:00:00
læker

kimberley  -  0000-00-00 00:00:00
lige hvad jeg skulle bruge, både mine børn og min mand elskede den. og bliver bed med at spøger hvor når at jeg skal lave den igen

...  -  0000-00-00 00:00:00
lyder gode

os  -  2006-12-21 13:23:26
ærgeligt at det tager så lang tid at lAVE den.

SL  -  2007-11-30 14:28:06
Jeg mangler et billede af det færdige hus. Der henvises til rundt vindue grantræ m.m . ting som ikke findes i skabelonen

Maria  -  2007-12-07 12:27:13
Til SL: lav det runde vindue med et glas og grantræerne med almindelig småkage-juleforme.

Karina  -  2008-12-07 21:23:27
Mangler også et billede af huset. Hvor skal det runde vindue være? Ellers en super skabelon

GP  -  2008-12-16 11:25:47
der burde være et billede af huset,så var det nemmere at forholde sig til

smovseren  -  2008-12-16 22:00:13
komentar til "mangler billede"... hvis I vil have at det hele skal sidde præcis som i opskriften, hvad er så ideen med et kagehus? Det sjove er jo at bruge fantasien, og lave og pynte sit helt personlige kagehus :0) Hvis det er inspiration I mangler, så kan I jo altid gå ind på nettet, der er nogle flotte huse... hehe

Karen  -  2008-12-21 08:52:00
Der er for meget natron i opskriften. De 3 mm. plader ender med at blive over 1 cm tygge:-)

Simone  -  2009-11-30 16:37:08
Super fint hus, men hvad hjælper det når dejen er mega kedelig. har tjekket opskriften igennem, og jeg har ikke lavet fejl.

  -  2009-11-30 18:19:32
Jeg vil helt klart prøve at bage dettte hus. Er opskriften til et hus, og somm alle andre mangler jeg også et billede af det færdige hus.

Mette  -  2009-12-02 11:57:43
Dårlig opskrift, jeg giver Simone ret i at dejen ikke smager af noget. Og synes det var alt for besværligt at sætte det sammen, det tog hundrede år at lave det nogenlunde.

Bagesøs  -  2009-12-10 14:04:32
Her hjemme har vi hele tiden vil lave det, og nu skal det smukke hus stå på opskriften :)

  -  2010-12-04 16:05:04
Hvorfor kan jeg kun se tegning af skorsten, dør og sider????

Per  -  2011-12-10 16:51:55
Så fik vi afprøvet opskriften og taget billeder til den, de store kunstnere bliver vi nu aldrig.

Vinduerne kunne man undlad at sætte i igen, eller man kunne stikke dem ud af overskydende dej i stedet for at stikke dem ud af huset som vi har gjort, man kunne også nøjes med at tegne dem med glasur.

Skorstenen er det kun nødvendigt at lave 2 stykker, dem med skrå kant, og så husk at spejlvende dem.

Selve dejen kunne godt bruge lidt mere sukker, ud over det synes vi der er rigelig smag i den, og hvis kagehuset bruges til pynt som skal stå i længere tid bliver den nok også noget kedelig. Men ellers så er dejen meget lig den til peberkager som man stikker ud i figurer og pynter med streger af glasur.

Ang. billederne så skal der klikkes videre for at komme til næste side, ialt 3 sider med tegninger

.-.  -  2011-12-10 18:37:16
Ser rigtig god ud glæder mig til at prøve den

Julie  -  2011-12-12 11:16:17
Jeg ville sige at det da er ret fedt med sådan en opskrift. Jeg troede aldrig at jeg ville skulle bage sådan et hus. Men jo det skal jeg igang med nu. :)