Nem gæstemad

Nem gæstemad, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : MakrelFisk - Tun på dåse

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Mai-Britt Denning

Indsendt :     
Nem gæstemad, billede 4 Nem gæstemad, billede 1 Nem gæstemad, billede 2 Nem gæstemad, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 ds. Tun i vand. konserves 150g. 1 dåse tun i vand vejer ca. 150 g. drænet vægt.
500 gram Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
750 gram Kogte kolde kartofler
   
1 brev Knorr Bearnaicesauce (pulver) 1 brev pulver Bearnaicesauce fra Knorr vejer 20 gram
1 brev Knorr Hollandaisesauce (pulver) 1 brev pulver Hollandaisesauce fra knorr vejer 22 gram
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Revet, mozzarellaost 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
   
Opskrift:
Tænd ovnen og indstil den på 200 grader C. alm. ovn.

Rens porrer, skær dem i skiver og blancher 2 minutter i kogende vand. Pøs iskoldt vand på dem straks efter kogning.

Skær kartofler i tern.

Tilbered saucerne efter anvisning på pakken, men brug i alt kun 100 g fedtstof.

Kartofler, porrer og tun lægges nu lagvis i ildfast fad. Drys med salt og peber mellem lagene. Drys med revet ost og sæt fadet i ovnen i 25-30 minutter eller til osten er gylden.

Server med lune flutes.





karakterer:
Opskriften er vist 147310 gange,
og udskrevet 733 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.8    (66 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9835 (2341 kcal)
KJ pr. Pers. 2458 (585 kcal)
Vægt ialt 2192 gram
Vægt pr. Pers. 548 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 448 KJ (106 kcal)
Protein 5.6 gram
Fedt 5.2 gram
Kulhydrat 10.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-08-28 17:18:48
Det se lækkert ud, og smager sikkert godt. For alle fiske elskere, og bliver spændende, at smage på for dem der ikke er til tun. Jeg elsker tun!

  -   2010-03-07 16:55:44
Vil gerne vide hvordan de 2 slags saucer skal bruges... Med i oven, da de skal laves først, eller.....

  -   2010-03-01 14:28:03
At have gæster bliver ofte for besværligt og for fornemt. Hvem siger at menuen skal stå på tunmousse, steg og is hver gang man får gæster, det her er et rigtig godt alternativ til en god, nem og gæstevenlig ret mad. Netop fordi det laves i sådan en stor portion, ligesom lasagne

  -   2010-02-26 11:06:36
Det kan man da sagtens Stine? Kan ikke se det store problem i det?

  -   2010-02-08 17:14:11
Jeg forstår ikke helt det med sovserne.Hvorfor 2 slags og skal de hæledes over retten og ind i ovnen.

  -   2009-11-04 18:42:41
Dette er ikke gæstemad, men mere en ret man kunne servere en almindelig aften hvor det hele er lidt travlt. Jeg jeg i hvertfald prøvet den og synes den er fin og smager dejligt!

  -   2009-10-05 15:05:04
der mangler lidt af noget krydderi men... ellers var den da god måske ville jeg ikke servere den for mine gæster men en aften hvor jeg måske ikke orker at lave mad ville den her opskrift ligge nummer 1 på min liste!!!

  -   2009-10-03 14:39:47
Retten er joe lavet til hvis man får pludselige gæster. Dette er ting man ofte har i huset, og evt nemt kan frembringe til retten. Så rolig nu med de sure opstød !!

  -   2009-05-16 11:04:49
det er i hvertfald ikke noget jeg ville servere for mine gæster. jeg vil faktisk gå så langt til at sige at jeg ikke en gang ville servere den for min egne børn!

  -   2009-02-18 08:36:26
Jeg vil ikke betragte denne ret som gæstemad, den er udmærket, men skal ikke figurere under gæstemad.

  -   2008-11-04 19:35:31
sig mig har folk pms humør herinde?? retten er faktisk rigtig god. men i kan jo købe 2 tumbøffer hos slagteren, så bliver det vist lidt finere. tumbs up for en god opskrift

  -   2008-10-07 11:37:43
de saucer skal de også i det ildfaste fad?

  -   2008-08-05 09:41:56
Ikke just noget jeg ville servere for mine gæster

  -   2007-05-29 20:21:00
Tun i vand og pulversause! Er det gæstemad?!