Julelikør

Julelikør, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Kolde drikkeRet : Kolde drikke - Diverse Kolde Drinks

Hovedingrediens : Øl / Vin og Spiritus - Snaps

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 usprøjtet appelsin
40 ristede hele kaffebønner
40 stykker sukker
2 vaniljestang
1 hel flaske Brøndum-snaps
 
Opskrift:
Vask appelsinen grundigt i lunkent vand og tør den i papir fra køkkenrullen. Prik med en stoppenål eller kødnål 40 huller i appelsinen. Læg appelsinen i et glas med tilstrækkelig stor åbning til at appelsinen kan lægges hel ned deri. Læg kaffebønner, sukker og de hele vaniljestænger i. Hæld snapsen på. Dæk til med låg eller plastfilm og bind til. Lad likøren stå i 40 dage. Rør i den nogle gange de første dage, så sukkeret opløses.

Når likøren har trukket den nævnte tid, sis den gennem et kaffefilter over på en flaske, og er klar til brug.





karakterer:
Opskriften er vist 32355 gange,
og udskrevet 536 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (15 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-10-28 16:30:03
Prøv at filtrer den efter 40 dage, men lad den så stå i 12 mdr. Så bliver den helt fantastisk. Blød og rund med fantastisk smag

  -   2016-11-12 08:50:58
Kan man ikke bruge noget andet end snaps ?? Jeg kan nemlig ikke lide snaps 😉

  -   2011-12-10 11:34:34
min far lavede en likør der ligner denne men der skulle der stikkes 40 nilliker i appelsinen han lavede så sin i juli-august så den blev blød og mild

  -   2011-11-13 11:51:45
Prøv at tilsætte 1 barneskefuld nelliker det giver lige det sidste så er julestemningen hjemme, har prøvet og 1portion var ikke nok så i år laver jeg den gange 2.

  -   2011-10-23 15:28:12
Den smager rigtig godt - og jo længere den står, jo bedre bliver den!!

  -   2011-01-02 17:14:46
den smager bare godt, det kan godt betale sig at bruge tid på denne julelikør, som sagt den smager godt prøv bare hilsen Hanne

  -   2007-11-15 17:24:43
Smager som Grand Manier