EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland





Ovnstegt kalvemørbrad med persille-creme og grønne bønner med frisk citron

Antal: 4 Pers.

Ret : Hovedretter

Ingrediens : Kalvekød

Kilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt : 2003-09-25

Ovnstegt kalvemørbrad med persille-creme og grønne bønner med frisk citron 4 Ovnstegt kalvemørbrad med persille-creme og grønne bønner med frisk citron 1 Ovnstegt kalvemørbrad med persille-creme og grønne bønner med frisk citron 2 Ovnstegt kalvemørbrad med persille-creme og grønne bønner med frisk citron 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 g.kalvemørbrad
 
4 dl.kalvefond
4 dl.piskefløde
1 bdt.bredbladet persille
200 g.frisk spinat eller dybfrost
500 g.grønne bønner eller snitbønner
0.5 citron saften heraf
 evt.lidt frisk merian
2 spsk.olivenolie til stegning
2 spsk.smør til stegning
 salt
 friskkværnet peber
 
1000 g.aspargeskartofler
 


Forklaring:

Varm olie og smør på en pande og brun mørbraden på alle sider. Krydr den med lidt salt og peber. Læg så mørbraden i en smurt bradepande eller et ildfast fad og sæt den ind i en forvarmet ovn ved 180 grader C. alm. ovn i ca. 35 minutter.
Sæt samtidig aspargeskartofler over og lad dem koge ca. 20 minutter.

Tag mørbraden ud af ovnen, når stegetiden er gået, og lad den hvile i 10-15 minutter, inden der skæres af den.

Kom fonden/bouillonen i en gryde og kog den forsigtigt sammen med piskefløden, til den bliver cremet. Skyl persillen og spinaten og pluk spinatbladene af. Blend saucen med persille og spinatblade til en tæt, grøn sauce. Kom saucen tilbage i gryden, smag til med salt og peber og varm den op igen.

Nip spidserne af de grønne bønner og blancher dem i kogende vand med en lille smule salt i 3-4 minutter. Tag dem op af gryden og læg dem i en si, så vandet kan dryppe fra. Varm så olie på en pande og rist bønnerne et par minutter. Krydr dem med salt, peber og citronsaft og vend de plukkede merianblade i.

Skær enderne af mørbraden og skær så resten af den i 4 stykker. Stil dem på højkant på hver sin tallerken, det ser flot ud, kom den gode sauce ved, anret bønnerne rundt om og server med de kogte pillede aspargeskartofler.

Tips:

Husk:
Ved spisningen skal hver person lægge sit mørbradstykke ned, før der skæres bidder af det. Ellers kommer man til at skære på langs af kødtrådene og så bliver kødet trevlet.

Altså:
Læg kødstykkerne ned og skær på tværs af kødtrådene.



Andre brugere har også læst:


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 9.2 (5 stemmer)

Opskriften er vist 42437 gange,
og udskrevet 2400 gange.

Steen E. Madsen  -  2008-05-18 13:46:07
- Enkelt, - anderledes, - Spændende.

madsvinet  -  2012-12-01 20:52:55
damnn det lyder lækkert!!!

Jens H  -  2012-12-30 12:38:49
Synd at vejledning og billeder ikke hænger sammen. 'Skær enderne af og del resten i 4. Stil dem på højkant....' Billed af stegning af mørbrad: enderne er allerede skåret af. Billed af anretning: mørbrad er skiveskåret. Kartoflerne er vist ikke at typen asparges.