Opskrift på Ungarnsk gullach med billede Alletiders Kogebog

      Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Ugemadplan

      Ugens opskrifter



      Brugerservice

      Debat forum

      Teknik

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      Links















Ungarnsk gullach

Antal:
Pers.
Ret : Hovedretter

Ingrediens : Oksekød

Oprindelsesland : Ungarn - Ungarnsk - Ungarnske

Indsendt : 2003-09-07

Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  


Ingredienser:
600 gram Skært oksekød Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.
100 gram Bacon hel
3 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1.5 spsk. Paprika *
1 tsk. Spidskommen, hel
Cayennepeber *
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 ds. Flåede tomater, konserves 1 ds. flåede tomater vejer 400 gram
1 spsk. Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
1 dl. Creme fraiche 18 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
    1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
  Mos: 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1500 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram


Forklaring:

Bacon skæres småt og svitses godt. Heri kommes løg, krydderier og peberfrugter.

Oksekødet skæres i tern (ca. 2x2 cm.) og svitses i margarinen.
Løg og bacon hældes over kødet sammen med de flåede tomater. Gryden simrer ved svag varme til kødet er mørt (ca. 45 minutter).

Kødet tages op og sovsen, som jævnes med lidt mel og creme fraiche og smages til.

Sovsen hældes over kødet igen.


Kartoffelmosen:
Kartoflerne skrælles, skæres i skiver og koges i rigelig vand uden salt. Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe af til de er helt tørre. Pisk med håndmixer, tilsæt mælk, salt, peber og til sidst smør.

Tips:

Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.




Andre brugere har også læst:                         Andre brugere har også læst:                         Andre brugere har også læst:




Energi:
KJ total 20070 (4778 kcal)
KJ pr. Pers. 5017 (1194 kcal)
Vægt ialt 4135 gram
Vægt pr. Pers. 1033 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 485 KJ (115 kcal)
Protein 5.0 gram
Fedt 6.8 gram
Kulhydrat 9.2 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 7.8 (80 stemmer)

Opskriften er vist 68889 gange,
og udskrevet 5592 gange.



Lone Christensen  -  0000-00-00 00:00:00
Skal der ikke ydeligere væde ved, når tomaterne er tilsat. Jeg synes den virker meget tyk

Inger Dantoft  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg har søgt denne opskrift i flere år, og nej, den skal være sådan, da det ikke er en suppe, men mere som almindelig gullach

Jesper j  -  0000-00-00 00:00:00
Det smager hammer godt, også med svinekød

kasper  -  2007-03-07 17:34:07
hvornår skal man bruge tomat puren

mads  -  2007-03-07 17:35:15
hvornår skal peber tilbage i gryden sammen med løg og bacon eller hvad

jannie  -  2008-04-25 15:22:29
smadder dejlig opskrift. men kunne måske godt være beskrevet lidt bedre. smager super godt

Unicron  -  2008-07-11 14:45:14
Lækkert!! Lidt hvidløg i kartoffelmosen giver det et ekstra pift

BSP  -  2012-03-20 16:30:31
Kan vi ikke få en oversættelse til måden man fabrikere denne ret på, så ville det sikkert vise sig en god ret. Måske giver jeg retten point, den er i gryden nu og efter jeg har slået korsets tign.

BSP  -  2012-03-20 18:27:47
Så fik vi spist gullachen. Hvilken nydelse !! Kun problemer med den mangelfulde opskrift, men ved lidt logisk tænkning gik det. Jeg anbefaler retten på hele familiens vegne. Næste gang vil jeg komme gulerødder og champinonger i, som forsøg.