Opskrift på Hvidløgsflütes med krydderurter med billede Alletiders Kogebog

      Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Ugemadplan

      Ugens opskrifter



      Brugerservice

      Debat forum

      Teknik

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      Links















Hvidløgsflütes med krydderurter

Antal:
Flutes
Ret : Brød boller og kiks

Ingrediens : Mel

Oprindelsesland : Ukendt oprindelsesland

Indsendt : 2003-08-10

Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  


Ingredienser:
2 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
15 gram Gær
1 spsk. Olivenolie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 spsk. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
1 spsk. Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
1 spsk. Basilikum, frisk * 1 bundt frisk basilikum vejer ca 25 gram.
300 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram



Forklaring:

Lun vandet næsten håndvarmt og opløs gæren heri. Tilsæt salt og olie.

Pil hvidløgsfeddene og knus dem eller hak dem fint. Rør dem i gærvæden. Bland de hakkede krydderurter med melet og rør det i gærblandingen lidt af gangen. Ælt dejen smidig på et melet bord og stil den tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Ælt dejen igennem og del den i 2 dele. Rul hver del til en pølse i bagepladens længde og stil fluten tildækket til efterhævning ved stuetemperatur i ca. ½ time

Rids med en skarp kniv skråt på langs i hvert flutes, pensl dem med vand og bag dem ved 250 grader C. alm. ovn 10 minutter på næstnederste rille.

Dæmp varmen til 200 grader C. alm. ovn og bag dem derefter yderligere 15-20 minutter til, flutene er gyldenbrune og gennembagte.

Tips:

Hvidløgsflutes er især velegnede til supper og forskellige for- og frokostretter. Andre krydderier kan også bruges. Lad rettens art bestemme. Ekstra sprød skorpe får man, hvis brødet gnides/pensles med (hvidløgs)-smør i samme sekund det forlader ovnen. Kan fryses, holdbarhed 2-3 måneder.




Andre brugere har også læst:                         Andre brugere har også læst:                         Andre brugere har også læst:




Energi:
KJ total 5069 (1207 kcal)
KJ pr. Flutes 2534 (603 kcal)
Vægt ialt 541 gram
Vægt pr. Flutes 270 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 937 KJ (223 kcal)
Protein 5.7 gram
Fedt 3.5 gram
Kulhydrat 43.0 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 3.7 (50 stemmer)

Opskriften er vist 25364 gange,
og udskrevet 1696 gange.



Trine  -  0000-00-00 00:00:00
super-gode og ikke fedtede...

Heidi=)  -  2011-07-12 15:59:10
Det er nogle rigtig gode flütes. Er ved at bage dem for anden gang. Har tilsat mere hvidløg. Denne gang blev de med persille, purløg og frisk oregano. Lige hvad der var i haven.