Madpandekager med kødsovs og salat med avokado

Madpandekager med kødsovs og salat med avokado, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Madpandekager

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :      Red :
Madpandekager med kødsovs og salat med avokado, billede 4 Madpandekager med kødsovs og salat med avokado, billede 1 Madpandekager med kødsovs og salat med avokado, billede 2 Madpandekager med kødsovs og salat med avokado, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Kødsovs:
400 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
1 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

200 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
3 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
100 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
2 ds. Hakkede tomater, 400g 1 dåse vejer normalt 400 g.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
100 gram Revet, mozzarellaost 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
   
  Pandekager
3 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
200 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Til stegningen:
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Salat:
1 Icebergsalat 1 hoved iceberg vejer ca 600 gram.
1 Avocado 1 avocado vejer ca. 150 gram hel. Uden skal og sten ca. 100 gram.
10 Cherrytomater 1 cherrytomat vejer ca. 10 gram.
0.5 Agurk 1 mellem agurk vejer ca. 300 gram.
1 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Limesaft
1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber, hvid
   
Opskrift:
Rør ingredienserne til pandekagedejen sammen i en skål. Først røres æg og mel sammen, tilsæt så mælken gradvist så dejen bliver klumpfri og lad den stå i køleskab mindst en halv time.

Lav kødsovsen før du steger pandekagerne. Brun kødet i en gryde i olie. Tilsæt finthakket løg og hvidløg, lad det stege med nogle minutter. Kom så kanel, fintrevet gulerod og hakkede flåede tomater (kasser lagen fra dåsen, da den ikke smager så godt som de hele tomater). Tilsæt 2 dl. vand og lad kødsovsen småsimre i ½ time. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Imens kødsovsen simrer steges pandekagerne i smør på en pande.

Skyl salaten og grønsagerne. Skræl avokadoen og skær den samt cherrytomater og agurk ud i passende stykker. Skær eller riv også salaten i passende stykker og kom det hele i en skål. Rør en dressing af olie og limesaft, smag til med salt og peber og server den sammen med salaten. Dressingen kan udelades til børnene.

Rul kødsovs ind i pandekagerne og læg dem i et ildfast fad. Drys ost over og gratiner dem under grillen i alm. ovn til de er lysebrune. Så er de klar til servering sammen med den friske salat.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Hjemmelavet madpandekager

karakterer:
Opskriften er vist 291597 gange,
og udskrevet 10386 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (159 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 13044 (3105 kcal)
KJ pr. Pers. 3261 (776 kcal)
Vægt ialt 3358 gram
Vægt pr. Pers. 839 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 388 KJ (92 kcal)
Protein 5.6 gram
Fedt 4.4 gram
Kulhydrat 8.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-08-18 11:35:59
Pandekagerne var gode men kødsaucen var kedelig. Med flere krydderier og mindre væske vil den blive rigtig lækker.

  -   2013-03-22 15:10:34
Hvorfor ikke bare bruge lagen fra de flåede tomater og drop de 2 DL vand,det ville jeg gøre

  -   2011-11-07 11:54:43
Tusind tak, Jeg er enlig mor på 42 og mit liv blev bare meget meget bedre da denne madopskrift kom ind i mit liv blev. Det hele meget nemmere mine 2 børn syntes den smager så godt! mange tak:) Jeg har lyst til at date igen!

  -   2011-09-28 08:46:51
Rigtig god opskrift. Fik lavet dej uden klumper. Undlod kanel. Skal prøves igen.

  -   2011-07-07 21:45:36
Jeg piskede æg og mælk sammen som det første og derefter kom jeg melet gradvist i - ingen klumper :-) Sovsen blev, foruden kød og hakkede tomater, lavet med løg, gulerødder og majs og lidt chili. Jeg gav dem ca. 5 min i alm. ovn ved 200 grader (så er osten smeltet). Mums!

  -   2011-03-13 18:09:04
Jeg ved hvor min lære finder opskrifter nu! :3 Men.. MUUUMS!!!!! DET SMAGER!!!!!!

  -   2011-03-01 19:51:26
Jeg brugte kun opskriften på dejen. Det lykkedes at få rørt det nogenlunde ud så der ikke var de vilde klumper tilbage men kørte det alligevel gennem en si. Rigtig god madpandekage!! Fik 8 pandekager ud af det syntes måske at det er lige i underkanten hvis man laver mad til 4 voksne..

  -   2011-02-26 10:40:07
Hold da op hvor er de gode...kan virkelig anbefales:D Den er ihvert tilfælde blevet et hit herhjemme...

  -   2010-09-14 08:18:36
God ret. Dog finder jeg pandekagerne for meget "desertagtige." Jeg blandede lidt groft speltmel (andet kan også bruges) uden det gjorde dem dårligere. Man kan også spare et æg og erstatte det med mælk. Kødsovsen er fantastisk god. Finhak evt gulerødderne med en stavblender helt, så kan man uden problemer fordoble indholdet af gulerødder. Og ja, man kan IKKE blande mel og æg uden klumper!

  -   2010-04-11 18:23:11
sikke nogle dårlige pandekager ;(

  -   2009-11-09 11:01:04
Faldt i god jord, børnene kunne godt lide dem. Og det er en børne venlig ret at lave. Lavede dem uden kanel. Resten kom med i madpakken, dagen efter.

  -   2009-10-09 08:53:17
Gode madpandekager god kødsovs, vi lavede dobbel potion her hjemme og vi sys IKKE DER SKAL KANEL I IGEN!!! ... Karakter givet 5 da vi sys kanelen ødelagde den gode kødsovssmag :( ... men en anden gang ville vi dog prøve med vores egen kødsovs.. For det smagte da fint nok :)

  -   2009-07-11 15:12:55
Jeg har prøvet at lave madpandekager med den her opskrift, de smagte rigtig godt. Men jeg synes det var mærkeligt at putte kanel i, så det undladte jeg at gøre. Hmm, ellers synes jeg det var en god opskrift. Hov forresten jeg puttede ikke pandekagerne i køleskabet, og det var ganske rigtig heller ikke nødvendigt. Hilsen fra mig;)

  -   2009-02-09 19:34:20
rigtig lækre. jeg bruger dog en del mere hvidløg og 2 stk. gulerødder, mest for at det fylder mere og giver en dejlig smag.

  -   2008-01-26 20:02:49
hvor lang tid skal den have i ovnen og hvor mange grader skal den stå på?

  -   2007-06-05 16:08:09
hvor mange bliver der?

  -   2007-01-12 12:34:26
GOD FORNØJELSE!

  -   2005-01-01 01:01:01
Is very nice:-)

  -   2005-01-01 01:01:01
Det er da en fejl at der står "Bland mel og æg", det kan man jo overhovedet ikke. Mon ikke der skulle have stået "Mælk og æg.. og så melet i gradvist". Det andet giver en fuldstændig klumpet og ubrugelig dej.

  -   2005-01-01 01:01:01
En rigtig god opskrift på fyld, børnene elsker den, da den er ret speciel i smagen p.g.a. kanelen. Men kan altså ikke røre æg og mel sammen uden at det klumper helt vildt. Tar mælk og mel først og så æg til sidst. Kan varmt anbefales til børnemenu.