Estuffade de Bison

Estuffade de Bison, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Klovdyr Øvrigt - Bisson - Bison

Ukendt oprindelseslandKilde : Dansk Bison Forening

Indsendt :     

Ingredienser:
800 g.Bison bov eller tykkam
 
 Marinade:
0.5 fl.rødvin
150 g.gulerødder
150 g.løg
2 fedhvidløg
 Timian
 laurbær
 salvie
 Olivenolie
 Hvedemel
 
 Garniture:
100 g.røget spæk
125 g.champignon
125 g.perleløg
125 g.grønne oliven
400 g.tomater
0.5 citron Skallen heraf
5 dl.bouillon
1 lille bdt. persille
 Salt
 peber
 
Opskrift:
Skær kødet i firkanter af ca. 50 g. Skær løg og gulerødder i tern. Kom kød og grøntsager i en skål og tilsæt krydderier samt rødvin og lad det marinere natten over i køleskab. Tag Bison kødet op og tør det af (gem marinaden til senere). Steg kødstykkerne i en stegegryde på hver side i olie ved god varme. Kom gulerødder og løg ved, og svits videre. Drys en håndfuld hvedemel over og fortsæt stegningen til melet opnår en gul farve. Tilsæt rødvinsmarinaden med alle krydderierne samt hvidløg, salt og peber. Hæld bouillon ved og lad det hele simre under låg i ca. 2 timer, til kødet er tilpas mørt. Du kan eventuelt sætte gryden med låg i ovnen ved 160 gr, eller bruge et ildfast fad. Skær det røgede spæk i tern og steg det på en tør pande. Skær champignon i kvarte og steg dem på samme pande. Kog perleløgene møre med lidt vand, smør, salt og sukker. Dyp tomaterne i kogende vand og fjern skindet. Skær tomterne i kvarte og fjern kernerne (put dem eventuelt i den kogende gryde). Når kødet er færdigkogt tages det op og saucen sigtes. Tilsæt hele, grønne oliven, det stegte spæk og champignonÕerne, perleløg, tomatkød og citronskal i tynde strimler. Bison Estouffaden koger endnu nogle minutter. Drys med hakket persille og server med pasta eller hvide kartofler.





karakterer:
Opskriften er vist 11419 gange,
og udskrevet 215 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu