Vildtgullasch

Vildtgullasch, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Dyresmåkød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Vildtgullasch, billede 4 Vildtgullasch, billede 1 Vildtgullasch, billede 2 Vildtgullasch, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
0.5 tsk.Peberkorn, sorte
3 korn allehånde
3 enebær
0.25 tsk.stødt timian
350 g.rådyrkød (fra bladet)
1 lille løg
1 lille fed hvidløg
1 lille gulerod
50 g.selleri
0.5 persillerod
1 tomat
1 spsk.olie
0.5 spsk.hvedemel
5 dl.tør hvidvin
1 tsk.tomatpuré
2 spsk.cremefraiche
 nogle dråber citronsaft
 sort peber fra kværn
 salt
 
Opskrift:
Kog først 1 liter vand med peberkorn, allehånde, enebær, timian og ½ tsk salt.

Skyl derefter kødet i koldt vand, og læg det ned at simre i gryden under låg i 50 minutter.

Tag så kødet op af vandet, og skær det i 3 cm store terninger.

Forvarm nu ovnen til 200 grader, før du skræller løg og hvidløg og hakker dem fint. Skær rodfrugterne i små terninger. Skold tomaterne, flå dem og skær dem i små stykker. Husk at fjerne stilkfæste og frøstol.

Varm derpå olien op i en gryde, som kan tåle at komme i ovnen - det bedste er en støbejernsgryde. Så svitser du løg, hvidløg og grønsagerne og til sidst kødstykkerne under stadig omrøring. Rør 1 ½ dl af kogevandet i under omrøring, og sæt gullaschen tildækket i ovnen i 30 minutter. (Varmluft 180 grader, gas trin 3-4).

Tag nu gryden ud. Drys melet over kødet og grønsagerne, hæld vin ved, og kog det op under omrøring. Smag til så gullaschen til med tomatpuré, creme fraiche, citronsaft og peber. Hvis retten er for tør, kan man røre mere kogevand i.

Servér retten med kartofler og ribsgelé eller tyttebærsyltetøj





karakterer:
Opskriften er vist 54145 gange,
og udskrevet 1354 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
serverede den godt nok med kartoffelmos istedet - meget godt