Dyrehjerter (helstegte)

Dyrehjerter (helstegte), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Diverse rådyr

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
600 g.dyrehjerter
 salt
 peber
20 g.smør
 
 Fyld:
20 g.smør
2 bdt.persille
 salt
 peber
 
 Endvidere:
1 dl.piskefløde
1 dl.vildtbouillon
 evt. ½ spsk. hvedemel til jævning
 
Opskrift:
Skær hjerterne fri for årestammer og skyl dem grundigt for blod. Tør dem godt. Nip persillen for grove stilke, skyl den og hak den groft. Bland den med smør, salt og peber, og fyld persillesmørret i hjerterne. Ombind dem med ufarvet bomuldsgarn.

Varm smørret godt i en gryde og brun hjerterne heri på alle sider. Tilsæt ½-3/4 dl bouillon og/eller fløde, læg låg på og lad hjerterne mørne for svag varme i en halv time. Stik i dem med en nål, den skal gå nemt igennem. Tag hjerterne op og hold dem varme, tildækket i et varmt fad.

Kom den resterende bouillon og fløde i gryden og kog den af. Lad sovsen koge ind for god varme uden låg, til den tykner lidt. Er den for tynd kan den jævnes med ½ spsk. mel og lidt koldt vand. Smag endeligt til med salt og peber.

Skær hjerterne i ret tykke, skrå skiver, anbring dem i et halvdybt fad og fordel lidt af sovsen over. Byd resten til.

Tips:

Hvide kartofler, kartoffelmos eller løse ris serveres til. Persillefyldet kan tilsættes lidt finthakkede svampe.





karakterer:
Opskriften er vist 25684 gange,
og udskrevet 679 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-03-16 00:39:13
Jeg glemte, at jeg også kommer rødløg i salaten. Har spist dyrehjerter i aften sammen med gode venner, herligt!!

  -   2010-03-14 22:38:02
Super lækkert! Kan ikke købes, men kender du en jæger, så har du mulighed for at smage denne delikatesse. Jeg steger hjerterne ca. 1½ time og serverer en grøn salat til med kogte rødbeder, æbler, bladselleri og valdnødder